Golf

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 17-04-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Klara Spilkova zorgt voor Tsjechische primeur

  [​IMG]

  Klara Spilkova is de eerste Tsjechische die op de Ladies European Tour wint. Vandaar deze vreugde uitbarsting.
  Klara liep de laatste ronde in de Lalla Meryem Cup in 66 slagen. Net voldoende om Suzann Pettersen achter te houden. De Noorse favoriete kwam één slag te kort om Spilkova te bedreigen. De Engelse Annabel Dimmock haalde de derde plaats binnen ten nadele van haar landgenotes Georgia Hall en Felicity Johnson.
  Chloé Leurquin klom dankzij een 72 best wat plaatsen tot een gedeelde 36ste stek in de eindrangschikking.

  Bron: golf.be
   
  RoJo en kuurgast vinden dit leuk.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Nelly Korda met de beker na haar winst op de Australian Open. © AFP
  Opnieuw prijs voor succesvolle sportfamilie Korda op Australische bodem

  Opnieuw heeft een lid van de van oorsprong Tsjechische familie Korda een sportevenement in Australië gewonnen. 21 jaar nadat vader Petr Korda als tennisser de Australian Open op zijn naam schreef won zijn dochter Nelly het golftoernooi uit de LPGA in Adelaide.

  De 20-jarige Amerikaanse was de beste op de Australian Open, een toernooi dat in 2012 al gewonnen werd door haar vijf jaar oudere zus Jessica.

  Ook hun broer Sebastian was Down Under al succesvol. Hij trad meer dan zijn zussen in de voetsporen van zijn vader door vorig jaar bij de Australian Open de tennisfinale bij de junioren te winnen.

  [​IMG]

  Bron: ad.nl
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Reeds ingeschreven op Most Unique Courses?

  www.mostuniquecourses.com is een werkstuk van Antonin Grimm. De Tsjechische journalist is meer dan 25 jaar actief in de media en is mede-eigenaar van het Tsjechische golfblad Hrajeme Golf.

  [​IMG]

  In 2017 startte hij met de website www.mostuniquecourses.com waar je je de door jou gespeelde golfbanen, waar dan ook op de wereld kan oplijsten en tellen. Er zijn ook rankings.
   

Deel deze pagina