Golf

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Kent iemand of is iemand vh forum toevallig lid van een golfclub ?

Of kunt u mij vertellen hoe dit in zn werk gaat om daar lid van te kunnen worden, ik wil graag een rondje golfen vandaar

alvast bedankt

mvg

Bari
 
Mijn man golft regelmatig in Tsjechie. Ik zal hem zo eens vragen hoe hij dat doet. Volgens mij wordt je dan geen lid, maar betaal je greenfee, per keer dus. Dat kan behoorljk schelen per baan. (bv Bechyne of Hluboka)

Waar wilt u golfen?:confused:
 

kuurgast

Donateur
Embassy of the Netherlands in the Czech Republic.
28 juni
The embassy cooperates with the Mathilda foundation, which is organizing a Charity Golf Tournament with various Czech and foreign celebrities. You can expect 9-hole golf course, amazing festivities and auction of valuable items. The tournament is held under the auspices of the Ambassador Ed Hoeks. Come and join the tournament on 21 September 2015 at the Golf Club Hostivar!
Zie ook Rotary Club Praag international en Golfclub Hostivař.
 
Ja, daar ga ik dan ook maar van uit, denuzzz...

Kees golft regelmatig in Kostelec, bij Plzen en Hluboka. Soms ook wel bij Bechyne, maar die baan is minder.
Misschien iemand hier die eens samen met hem een balletje wil slaan?:ja:
 
Leuk om te horen! Ben benieuwd hoe de golfbaan daar is!
Wij vertrekken 2 april naar Brod u Stribra en behalve klussen zal Kees ook weer gaan golfen.
Ben erg benieuwd te horen, hoever jullie plannen gevorderd zijn!
 
Wel wij vinden de golfbaan een van de mooiere die we tot nu toe gezien hebben.
Ze zijn echter op dit moment de waterpartijen van holes 8 en 9 aan het verbeteren.
Laat maar weten als je het leuk vindt om samen met ons een rondje te golfen.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechië is het Beloofde Land voor degenen die besmet zijn met het golfvirus. De golfbanen hier wachten op u!

RERA-001-KGC-2.jpg.aspx


Golfbestemming Tsjechië
Betaalbaar golfen in een fraaie omgeving

De golfsport heeft in Tsjechië een flinke groei doorgemaakt. Belangrijke golfwedstrijden, zoals Golf European Tour en D+D Real Czech Masters, vinden regelmatig plaats op één van de resorts. Ook buitenlandse toeristen weten Tsjechië te vinden als het op golfen neerkomt. De goed onderhouden golfbanen, uitdagende holes voor ieder niveau, luxe accommodaties en betaalbare prijzen maken Tsjechië tot een aantrekkelijke golfbestemmming. Daarnaast liggen veel Tsjechische golfbanen in een prachtig natuurlijke omgeving, in de buurt van kastelen of kuuroorden. Zes mooie golfbestemmingen op een rijtje.

1. Royal Golf Club Mariánské Lázně
In Mariánské Lázně werd de eerste 9 hole golfbaan van Tsjechië geopend. De Britse koning Edward II opende de golfbaan op 21 augustus 1905. Bijna 100 jaar later, in februari 2003, kreeg de club de titel "royal" toegewezen door de Britse koningin Elizabeth II. Sindsdien heet de golfbaan Royal Golf Club Mariánské Lázně. De golfbaan is nauw verbonden met het Britse koningshuis. Tijdens de viering van het 100-jarige bestaan van de club nam prins Edward, Earl of Essex deel aan de Royal Golf Club op 18 juli 2005. De golfbaan ligt op 787 meter boven zeeniveau. Door deze hogere ligging gaat de baan pas vanaf half mei open. De baan heeft 18 holes en er is een 9 holes oefenterrein waarvoor geen GVB is vereist.
Green fee 18 holes: weekdagen 1600 CZK (62 euro)/ weekenden 1800 CZK (70 euro)
golfml.cz/en.

2. Golf Resort Karlovy Vary
De eerste golfclub in Tsjechië werd gevormd in 1904 in Karlovy Vary en niet veel later werd ook een golfbaan geopend. De huidige golfbaan, in gebruik sinds 1933, heeft al verschillende upgrades gehad en behoort tot één van de beste golfbanen in Tsjechië. Het golfresort is gelegen aan de doorgaande weg tussen Praag en Karlovy Vary in het prachtige landschap van het Ertsgebergte. Er is een 18 holes en een 9 holes baan. De baan is tevens het leefgebied voor een bedreigde diersoort, de Europese grondeekhoorn. Het beestje is de mascotte van de club. Het clubhuis ligt in het midden van het resort en huisvest een restaurant, bar, VIP salon, golf en relaxclub. De stad Karlovy Vary is binnen een kwartier te bereiken vanaf het golf resort. Karlovy Vary staat bekend om haar heilzame waterbronnen en bij vele kuurhotels kun je kiezen uit diverse behandelingen.
Green fee 18 holes: 2000 CZK (77 euro)
golfresort.cz/en.

3. Golf Resort Ostravice

Op 30 minuten rijden van Ostrava ligt het mooie golfresort Ostravice. De golfbaan strekt zich uit tussen de twee hoogte pieken van de Beskydy-bergen, Lysá hora en Smrk. Het terrein van bijna 3 hectare is prachtig gelegen aan de voet van de berg Žár in Ostravice. De baan is in de stijl van een parklandschap en is ontworpen door Chris Johnson, die vele golfbanen in Europa en Afrika heeft aangelegd. Golfresort Ostravice werd door Golf Digest uitgeroepen tot de beste golfbaan van 2009, 2010 en 2011. Het resort heeft naast een golfbaan ook een fijn restaurant, ruime kamers en wellness mogelijkheden. Het resort is uitstekend te bereiken vanuit Polen, waar je vanuit Nederland naar Katowice kunt vliegen. Een transfer van en naar het vliegveld kan geregeld worden via het golf resort.
Green fee 18 holes: weekdagen 1190 CZK (46 euro) / weekenden 1390 CZK (53 euro)
ostravice-golf.cz/en.

4. Golf Resort Kaskáda Brno
Golf Resort Kaskáda, 15 km van het centrum van Brno, ligt in de vallei tussen de stad Kuřim en het dorp Jinačovice. De golfbaan heeft 27 holes met een 6-holesacademie, beiden ontworpen door de bekende Britse golfbaanarchitecten Gaunt & Marnoch. Golf Resort Kaskáda beschikt over diverse oefenterreinen, een vier-sterren hotel, restaurant, wellness en congrescentrum. In het congrescentrum is een golf simulator aanwezig en een bowlingbaan. De baan is verspreid over een glooiend terrein, waardoor spelers een mooi uitzicht hebben op het landschap en de gebouwen. Vlakbij het golfresort ligt de Moravische Karst, een natuurgebied met grotten en dichte bossen. Ten zuiden van Brno zijn de Moravische wijngaarden, waar je prachtig kunt fietsen, wijnproeverijen kunt doen en pittoreske stadjes zijn.
Green fee 27 holes: weekdagen 1600 CZK (62 euro) / weekenden 1950 CZK (75 euro)
golfbrno.com.

5. Golf Club Greensgate in Pilsen

Golf Club Greensgate in Dýšina, vlakbij Pilsen, is uitstekend vanuit Nederland of Praag te bereiken. Greensgate biedt een uitdagende baan aan met 18 holes. Deze baan werd aangelegd door de gerenommeerde Duitse architect Christoph Städler. De golfbaan, geopend in 2004, is gelegen in een glooiende omgeving met bossen en de rivier de Klabava. Op een hoogte van 310 meter boven de zeespiegel is Greensgate de thuisbasis van een par 72 baan met een lengte van 6162 meter. Greensgate biedt accommodatie aan en heeft een restaurant en bistro. Het resort ligt 15 kilometer van de stad Pilsen vandaan. In deze stad kun je de Pilsner Urquell brouwerij bezoek, maar ook de Sint-Bartholomeüskathedraal of laat je onderdompelen is een bierspa.
Green fee 18 holes: weekdagen 1300 CZK (50 euro) / weekenden 2200 CZK (85 euro)
greensgate.cz/en.

6. Golf Resort Karlštejn
Deze 18-holes baan werd in 1993 geopend en is één van de mooiste van het land. Het resort strekt zich uit over een bosrijk en heuvelig landschap. Karlštejn, het kasteel van Tsjechische koningen, maakt de achtergrond van deze golfbaan nog unieker en romantischer. De natuurlijke hellingen, twee meren evenals talrijke bunkers zullen de meest veeleisende spelers voldoening geven. De golfclub heeft een fijn restaurant, wellness en een golfshop.Golf Resort Karlštejn is uitstekend te combineren met Praag. Op slechts 30 minuten rijden ligt de Tsjechische hoofdstad.
Green fee 27 holes: weekdagen 2000 CZK (77 euro) / weekenden 3000 CZK (116 euro)
karlstejn-golf.cz/en.

Meer info op czechtourism.com/a/active-summer-golf.
En de Czech Golf Federation cgf.cz/en.
 

Ad Verschoor

Donateur
Deze week: Tsjechische Masters in Praag
Volgende week: Ladies Open in Karlstejn.


medinah130819support.jpg


Europese Tour

Toernooi: D+D Real Tsjechisch Masters
Data: 15 – 18 augustus 2019
Baan: Albatross Golf Resort, Praag (Tsjechië)
Lengte: 6.828 meter
Par: 71
Prijzengeld: € 1.000.000
Mooie namen: Lee Westwood, Ernie Els, Thomas Pieters, Eddie Pepperell, Bernd Wiesberger, Erik van Rooyen, Padraig Harrington en Thomas Bjørn
Nederlanders: Johannes Veerman
Winnaar in 2018: Andrea Pavan (Ita)
Laatste winnaars: 2018 – Andrea Pavan (Ita), 2017 – Haydn Porteous (Z-A), 2016 – Paul Peterson (VS), 2015 – Thomas Pieters (Bel), 2014 – Jamie Donaldson (Wal)
Televisie: Ziggo Sport Golf zendt het Tsjechisch Masters alle dagen rechtstreeks uit. Donderdag en vrijdag van 11.00-13.00 uur en van 15.00-18.00 uur. Zaterdag van 14.00-18.30 uur en zondag van 13.00-17.30 uur
Bijzonderheden: Voor de modale spelers zit de gedwongen zomerstop van vier weken er nu eindelijk op.
Er zit in Tsjechië niet meer dan een miljoen in de prijzenpot, maar het veld is best redelijk – inclusief de halve Nederlander Johannes Veerman. Met de lange baan in de omgeving van Praag is overigens ook weinig mis.
Vanaf donderdag 8.00 uur live scoring via website Europese Tour

Ladies European Tour

Het volgende toernooi wordt van 23 – 25 augustus gespeeld: het met 120 duizend euro gedoteerde 54-holes Tsjechisch Ladies Open op Golfclub Karlstejn.
Meer informatie

Bron: golfersmagazine.nl
 
Bovenaan