Glamping: stijlvol, comfortabel en luxe kamperen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Glamping in Tsjechië

Glamping kan veel verschillende vormen van accommodatie betekenen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen; een combinatie van unieke en comfortabele overnachtingsplekken en moderne faciliteiten op vaak unieke plekken.


In Tsjechië zijn er diverse logies van dit soort, van comfortabele bungalows in Afrikaanse stijl en Finse hutten tot aan indiaanse tipi’s, waterbungalows, Afrikaanse tenten en luxe stacaravans.

glamping-tsjechie.jpg


1. Een safaricamping naast de dierentuin – Dvůr Králové, Oost-Bohemen
Een van de hipste glampings in Tsjechië is te vinden in Dvůr Králové in Oost-Bohemen. Men slaapt in logies in Afrikaanse stijl op een safaricamp naast een dierentuin. Het is de ideale plek voor zowel kinderen als volwassenen. De camping biedt allerlei speelplaatsen, een zwembad, ter beschikking gestelde grills en een geweldig uitzicht op de Afrikaanse dieren.

2. Een tunneltent of houten stulp – Chvalšiny, Zuid-Bohemen
Camping Chvalšiny, vlakbij de prachtige zuid-Boheemse stad Český Krumlov, biedt naast gewone kampeerplekken de mogelijkheid om iets luxer te overnachten. De tunneltent is de ideale combinatie tussen luxe, maar toch verblijven in een tent. De tent staat op 400m2 grond op een grote verhoogd houten vlonder. Hij is ingericht met houten meubilair met kussens en naast de tent staat een picknicktafel. Naast de tunneltenten heeft camping Chvalšiny ook een Pod, ofwel een tunneltent, maar dan volledig van hout. Het huisje is kant en klaar met een knus slaaphoekje, een bedbank, gordijntjes, een keukentje en zelfs een eigen toilet. De Pod past perfect in het landschap, want de huisjes zijn gemaakt van hout, afkomstig uit de Zuid-Boheemse bossen.

3. Een Finse hut in het Reuzengebergte
Houdt u van Finland? Dan kunt u terecht in de Finse hutten op camping Dolce, te midden van de rustige natuur van het Reuzengebergte. De houten huizen zijn geschikt voor 8 personen en ideaal voor een relaxte familievakantie. Camping Dolce verhuurt daarnaast huisjes, tenten en (sta)caravans. De camping werd in in 2013 beloond met de titel “Most popular camping place 2013 in the Czech Republic”.

4. Unieke waterbungalows in Šumava, Zuid-Bohemen
The Ponds of Dobčice is een verbazingwekkend resort. Unieke waterbungalows zijn gelegen in de prachtige natuur en worden volledig omringd door water. De houten bungalows zijn gebouwd op eiken palen en hebben een eigen pier. De accommodatie biedt voor visliefhebbers een buitengewone viservaring, maar ook wie even alle drukte achter zich wil laten en geen behoefte heeft aan moderne faciliteiten, zal zich hier uitstekend kunnen vermaken. The Ponds of Dobčice heeft vijf verschillende bungalows, maar allen van hout en passen perfect in het landschap. De accommodaties hebben geen elektriciteit – verwarming en warm water worden verkregen door ketels en kachels die met hout aangestoken moeten worden. Water om te douchen moet worden gepompt, het water komt rechtstreeks uit de vijvers en wordt verwarmd door de ketels en kachels. Het resort ligt in de prachtige natuur van Zuid Šumava, vlak bij de pittoreske dorpjes Dobcice, Lipanovice en Holašovice (UNESCO) in Zuid-Bohemen.

5. Glamping in Praag
Glamping kan ook vlak bij de hoofdstad Praag: Geheel ingerichte luxe caravans vindt u bijvoorbeeld op camping Oase. De camping ligt in de rustige omgeving van Karlštejn en de Koněpruské grotten. Regelmatig worden er (Nederlandse) excursies naar Praag georganiseerd en er zijn diverse animatieprogramma’s voor de kinderen. Een vergelijkbare camping met luxe stacaravans en moderne faciliteiten is camping Bucek in de buurt van kasteel Křivoklát en makkelijk te bereiken vanuit Praag.

Bron: verkeersbureaus.info
 
Boomhut Hrusice

Boomhut Hrusice

In het dorp Hrusice bij Říčany ligt een glazen huisje verborgen in de boomtoppen. De omgeving is bos en weilanden waarop schapen grazen. Eenvoudige accommodatie biedt de perfecte ervaring voor natuurliefhebbers.

Šumava-caravan onder Boubín

Šumava-caravan onder Boubín

Onconventionele glamping-accommodatie in een gereconstrueerde caravan met houten lambrisering in een nog niet volledig ontdekt deel van het Šumava-gebergte, aan de oostelijke uitlopers van de berg Boubín. Geniet van uw verblijf in een prachtige en schone natuur!

Bijenstallen van Želiv - glamping in een caravan

Bijenstallen van Želiv - glamping in een caravan

De bijenstal, een glamping accommodatie in een caravan, ligt aan de rand van een weiland vlakbij het bos, met een prachtig uitzicht over het landschap en volwassen bos. Het biedt alle comfort van hotelaccommodatie midden in de natuur, ver weg van mensen.

Africa House - Afrikaanse glamping in de buurt van de dierentuin van Lešná

Africa House - Afrikaanse glamping in de buurt van de dierentuin van Lešná

De combinatie van luxe, natuur en kamperen in een authentieke Safaritent geïmporteerd uit Zuid-Afrika wordt aangeboden door Afrikaanse glamping nabij Zlín, nabij het dorpje Štípa.

Glamping Brdy

Glamping Brdy

Ga terug naar je kindertijd en geniet van luxe kamperen in glamping-tenten midden in het beschermde gebied van Brdy. De tenten bieden alles wat u nodig heeft voor uw ontspanning, waaronder een buitensauna en een houten badton.

Boomhut Sněžník

Boomhut Sněžník

Kom tot rust en doe levensenergie op in de armen van de natuur en ervaar buitengewone romantiek in de boomtoppen! Het huis is geschikt voor maximaal 4 personen. Naast de beleving van slapen in de boomtoppen, kunt u zich ook verheugen op een sauna en een open haard.

Tipi dorp Tatanka in Safari Resort Hluboká u Borovan

Tipi dorp Tatanka in Safari Resort Hluboká u Borovan

Tipi Village Tatanka biedt accommodatie in prachtige Indiaanse tipi's, voor koppels of groepen van maximaal vier. Tipi Village is onderdeel van het Safari Resort, waardoor je volledig omringd wordt door (niet alleen) Afrikaanse dieren.

Luxe TeePee Spa in de buurt van Pyskočel

Luxe TeePee Spa in de buurt van Pyskočel

Luxueus ingerichte tipi met buitenspa - cedersauna en whirlpool, met zon- en observatiedek en Taranisgrill. Dit is galmping in Posázaví. Geniet van ontspanning in de armen van de natuur!

Woonboten Ypsilon Golf Liberec

Woonboten Ypsilon Golf Liberec

Waterhuizen met uitzicht op de golfbaan en het panorama van het IJzergebergte vindt u in het Ypsilon golfresort bij Liberec. De totale capaciteit is 40 bedden. De uitrusting omvat 4 bedden, toilet, douche, terras, eigen verwarming en wifi.

Huisje in een bos - onconventionele accommodatie in een afgelegen gebied

Huisje in een bos - onconventionele accommodatie in een afgelegen gebied

Aan de oever van de Zuid-Boheemse vijver, omgeven door tien hectare eigen bos, ligt een huisje in het bos. In volledige eenzaamheid kijk je naar het glinsterende oppervlak van de vijver, het sprankelende bos en de vele dieren, die vaak niet bang zijn om naar het terras voor het huisje te komen.

Glamping met graaf Kinský met een vleugje safari in het wildreservaat Kněžička

Glamping met graaf Kinský met een vleugje safari in het wildreservaat Kněžička

Vrede en rust met uitzicht op de Žehuň-vijver wordt geboden door het oude jachtgebied van de priesteres van graaf Francesco Kinský dal Borgo. Hij biedt accommodatie in een luxe tent.

Glamping in de wildernis

Glamping in de wildernis

Deze accommodatie is perfect voor natuurliefhebbers. Het land is omgeven door het beschermde natuurgebied Brdy. Gasten worden op het perceel ondergebracht in 2-3 caravans en elke plaats biedt volledige privacy.

Dobčické rybníčky - originele accommodatie in houten huisjes

Dobčické rybníčky - originele accommodatie in houten huisjes

Originele "glamping" - de accommodaties in houten cottages, gelegen aan het water en in de bomen, zullen u een buitengewone ervaring bieden. De cottages aan het water zijn gebouwd op eikenhouten palen, met een ruime steiger en een halster voor uw visvangsten.

 
Bovenaan