Gezocht: makelaar in het Reuzengebergte

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vraag mevr. Radka Hartmanova eens
die kan u vast helpen , weet u ook zeker dat u NIET belazerd wordt.
al die andere "nederlands" sprekende of nederlandse makelaars zijn in mijn ogen niet te vertrouwen.
 
Natuurlijk zijn er makelaars die minder goed zijn, maar ik vind dit generaliserend wat u hier schrijft.
Zelfs in Nederland zijn er slechte makelaars.
 
Dat is misschien wel zo , als je mijn antwoord goed leest heb ik het ook over de nederlandse makelaars die in het Tsjechische een graantje proberen mee te pikken , maar als je je spulletje netjes kwijt wil kun je denk ik het beste met Mevr. Hartmanova kontakt leggen , zij heeft alle expertise in huis en ben je gelijk klaar. Een makelaar verwijst altijd door naar een advocaat , notaris etc.
zij kan alles voor je regelen en dan weet je zeker dat het goed gebeurd en alle financiële zaken zullen netjes en overzichtelijk worden gespecialiseerd en afgehandeld.
ik ervaar nu met haar hoe het wel goed kan gaan , en hoe het in het verleden allemaal zogenaamd , goed geregeld werd.
een klein voorbeeld: ik heb een aantal jaar geleden een "Bouwvergunning" gehad via mijn Nederlandse in tsjechie werkzame makelaar die via de tsjechische aannemer de bouwvergunning had geregeld voor realisatie van een woning . er werd mij vrolijk aangegeven dat na jaren betalen en regelen dan eindelijk de vergunning binnen was en in mijn mailbox zat.
nadat ik met mevr. Hartmanova in kontakt ben gekomen en haar de "vergunning" had toegezonden bleek dat het helemaal geen vergunning was ! , het was alleen een intentieverklaring waarmee wellicht een bouwvergunning kon worden verkregen.
dat is toch heel wat anders !
dit is maar één klein dingetje waar je tegen aan kan lopen.
ik zou dus gewoon voor mevr. Hartmanova kiezen , zij heeft de juiste kontakten , spreekt vloeiend nederlands en is Meester in de Rechten en dan kun je een probleemloze verkoop tegemoet gaan.
lijkt mij heel wat waard.
 
Ik weet dat Radka erg goed is, ook ons heeft ze advies gegeven en goed geholpen maar niet met de aankoop van ons huis.
Wij zijn meerdere dagen in het volste vertrouwen met een Nederlandse makelaar op stap geweest en dat vertrouwen is niet geschonden.
Ons huis hebben we uiteindelijk zonder Nederlandse of Tsjechische makelaar rechtstreeks van de bouwer gekocht met vertaal hulp van Duits sprekende Tsjechen (nu onze vrienden)
Wat ik al schreef: er zijn goede en minder goede, zowel in Tsjechie als in Nederland.
 
Het huis in Brod u Stribra is ook gekocht via Radka, daar hebben we hele goede ervaringen mee. Ook op andere vragen van ons reageert ze snel en we zijn erg blij met haar!
 
Bovenaan