Gewonden na ongeval met zweefmolen in Havirov

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur

Zeventien kermisbezoekers naar het ziekenhuis na ongeval met zweefmolen


0904lasjieufuu1.jpg


Zeventien bezoekers van een kermis in Tsjechië zijn in het ziekenhuis beland na een ongeluk met een 40 meter hoge zweefmolen. Volgens ooggetuigen bleef de molen zaterdagmiddag op hoge snelheid rondjes draaien toen de stoelen naar beneden kwamen.

Vervolgens knalden de bakjes tegen de reling en een kassahuisje aan. Door de klappen is het kassahokje omgevallen. Hulpdiensten kwamen in groten getale ter plaatse. Twee slachtoffers liepen ernstige verwondingen op. Ze zijn wel buiten levensgevaar.

Vijftien kermisbezoekers gewond bij ongeluk met zweefmolen in Venray

Het incident vond plaats tijdens het Havírovské-festival in de stad Havírov, gelegen in de regio Moravië-Silezië. Na het ongeval werden alle activiteiten op het evenemententerrein onmiddellijk stilgelegd.

Beveiligingsmechanisme
Autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak. De gemeente benadrukt dat de attractie, de zogenoemde Rotating Tower, uitgerust is met een beveiligingsmechanisme dat dit soort taferelen normaal gesproken voorkomt. Kennelijk heeft dat systeem niet gewerkt.

0904lasjieufuu2.jpg


0904lasjieufuu3.jpg


Bron: looopings.nl
 
In Nederland waren met dit type zweefmolen dit jaar ook al 2 ongelukken met gewonden. Eerst in Groningen toen de molen onverwacht begon te draaien. En in Venray, maar daar was de attractie te dicht bij bomen geplaatst.
 
Bovenaan