Gevolgen bij te late betaling onroerendgoed belasting

Topic in 'Wonen & Werken' gestart door Stadla, 01-04-2018.

Tags:
 1. Ter leering ende vermaeck
  Belevenissen wanneer je bij een s.r.o. vergeet onroerendgoed belasting op tijd te betalen. Vroeger was het simpel. Je kreeg ieder jaar een acceptgiro thuis gestuurd. Ging daarmee naar het postkantoor, betaalde het gewenste bedrag plus een vergoeding van de kosten van het postkantoor en je wachtte rustig tot het volgende jaar. Nu krijg je een bericht via de mailbox van www.mojedatovaschranka.cz. Dan regel je de betaling per bank en je bent ook weer een jaar er vanaf.
  Vergeet je de betaling te doen dan overkwam mij het volgende. Vele maanden later, in mijn geval in februari, kreeg ik een aanmaning plus een boete. Mijn Tsjechisch is nul waardoor ik wel het normale bedrag betaalde, maar niet begreep ook een boete te moeten betalen. Om de boete te innen legde de belastingdienst beslag op mijn bankrekening. In mijn geval op 26 februari. Voor die service aan de belastingdienst rekent de bank (mijn bank ČSOB) je een te betalen bedrag van 500 Czk per kalendermaand. Doordat de zaak begon te spelen op 26 februari en je daarvan niet zo snel op de hoogte bent ben je dus minimaal 1000 Czk kwijt aan de bank. Bij een te betalen boete van 700 Czk een extreem hoog bedrag. Ik bemerkte deze situatie op twee manieren. Ik was net overgestapt op internetbankieren en zag vreemde zaken op mijn rekening. Ik kreeg ook een brief van de bank dat mijn banksaldo negatief was. Dat was dus veroorzaakt door het afboeken van de 1000 Czk bemiddelingskosten. Nadat ik het een en ander had recht gezet heb ik wel bij de bank geprotesteerd tegen de gang van zaken en heb het grootste deel van die 1000 Czk terug gekregen. Zo niet dan was ik naar een andere bank overgestapt.
   
  zapalky vindt dit leuk.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Kohout vindt dit leuk.
 3. Misschien een "schoolmeesterige" opmerking. Maar als je in Tsjechië woont, lijkt het me handig je wat in de taal te verdiepen. Dan voorkom je hopelijk in de toekomst onaangename (financiele) situaties. Veel succes overigens met je plannen voor het pension.
   
  Plantage Bohémien, A.Smit en curious vinden dit leuk.
 4. Dat met zijn eigen weg gaan mag zo zijn, maar wie achter de kudde aanloopt, loopt altijd in de stront, Boerenwijsheid .
   

Deel deze pagina