'Gestrand' in Decin

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Gisteren gingen wij vol goede moed vanuit Dolni Lanov richting Nederland voor een paar dagen. Uitgezwaaid door onze goede huis- en dierenoppassers/vrienden/freelance campingbeheerders. Na een voorspoedig begin begon de automaat wat kuren te vertonen, maar het brandende lampje betekende volgens het instructieboekje geen groot probleem, want je kon blijven rijden, maar er moest wel naar gekeken worden. De praktijk was iets anders, want bij de nieuwe rotonde bij Zittau, vlak voor de nieuwe brug, waar de grens Duitsland/Polen is, kwam de automatische versnelling in de N-stand en wilde de auto niet meer voor of achteruit. Je staat dan eigenlijk in een stukje niemandsland, dus wat ga je doen.
Wij de verzekering gebeld, want een vorige keer waren wij er door de politie op attent gemaakt dat je bij pech je verzekering moet bellen. Het nummer staat op de groene kaart. Na het uitwisselen van de gegevens en het doorgeven van de coordinaten waar wij ons bevonden werd een sleepauto gestuurd. Wel een grote, want een verlengde Renault Master is geen kleine auto. Toen de sleepdienst na 2 uren arriveerde, bleek onze auto ook nog maar net op de autoambulance te passen. Toen kwam de vraag waar we naar toe zouden worden gesleept. Het bleek naar Decin. Daar werd bij de garage van de sleepdienst een monteur opgetrommeld en die probeerde de auto in een versnelling te krijgen, maar omdat dit niet lukte, moet de auto op de computer aangesloten worden, maar dat kan pas maandag, want die uitleesapparatuur staat in Praag.
Na wat telefoontjes van ons en van de sleepdienst naar de verzekering, kregen wij een leenauto, werd een hotel geregeld en werden wij door de sleepchauffeur bij het hotel gebracht. Omdat wij de vorige keer de hulp onderweg zelf moesten betalen omdat onze verzekering dit niet dekte, hebben wij bij de nieuwe auto een zeer uitgebreide dekking genomen en zoals het nu lijkt, worden alle rekeningen direct naar de verzekering gestuurd.
Om de verloren dagen een beetje leuk te besteden, zijn wij vandaag eerst naar de oude bierbrouwerij van Decin geweest. Dit is nu een mooi winkelcentrum, met allerlei oude details van de brouwerij. Daarna zijn we naar Hrensko geweest om de Vietnamese markt een bezoekje te brengen. Een geslaagde dag en gelukkig hebben wij als leenauto een station, want met al die inkopen......
 
Ik hoop dat de bus gauw gerepareerd wordt zodat de reis naar Nederland kan worden voortgezet, we waren van plan om van de week langs te komen omdat we in de buurt zijn maar dat gaat dan over, gr. Hans en Nelly.
 
Even een klein vervolg op de stranding.
De reparatie nam wat meer tijd in beslag dan gepland. De auto is van Decin naar Usti nad Labem gebracht en een onderdeel van de automatische versnellingsbak moest worden vervangen. Dit zou pas de vrijdag klaar zijn. Wij zouden dan inmiddels een vertraging van een kleine week hebben. Toe. We een beetje kortaf uitvielen tegen de verzekeringsman die we aan de lijn hadden, werd ons gezegd dat hij dit van de garage had gehoord en dat we dan beter met de garage konden communiceren. Wij dus naar Usti. Toen we daar aankwamen, werd ons beloofd dat de volgende dag de auto klaar zou zijn. De volgende dag rond 12.00 uur gebeld naar de garage en inderdaad ; de auto was klaar.

In verband met wat problemen met internetverbinding wordt de rest vervolgd.
 
Bovenaan