GEOFUN: nieuw geolocatiespel in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Nieuwe generatie geolocatiespel GEOFUN in Tsjechië

logo2_nl.png


Sinds 2013 is er een variatie op het populaire geocaching in Tsjechië.
De website is naast oa Duits en Engels ook sinds een maand in het Nederlands.

Wat is GEOFUN eigenlijk?
Android.iOS.GEOFUN is een mobiele applicatie voor smartphones met Android en iOS, die je op een leuke en competitieve manier langs de meest interessante plekjes van de regio leidt. Het spel is uit het populaire geocaching voortgekomen, maar is veel actiever en avontuurlijker. Het is een nieuwe generatie geolocatiespel, waarbij het niet meer genoeg is om alleen meer een plek te vinden en „in te checken“, maar waarbij je ook allerlei opdrachten moet uitvoeren die je tijdens het spel van de gids krijgt. Je gids is altijd iemand uit de streek die de betreffende stad of regio zeer goed kent en je goede tips kan geven.

Je weet nooit van tevoren welke opdrachten je gaat krijgen. Deze worden pas voor je geactiveerd als je op de eerste plaats van bestemming aankomt. De inhoud van de opdrachten wordt aangegeven met behulp van de 4 factoren van geolol: fysiek, mentaal, ongemakkelijk en vermakelijk. Deze hebben een cijfer van 1 tot 5 gekregen, waarbij 5 het moeilijkst is. Het totaal aantal punten dat je bij de geolol kunt halen komt overeen met de som van alle factoren maal 5. Als je de geolol helemaal en aan een stuk uitspeelt, ontvang je het totaal aantal punten in de vorm van geo's op je rekening. Als je bij een geolol video of audio moet opnemen of een foto moet maken, maak je de benodigde opnamen en stuur je deze online. Hiervoor ontvang je 25 geo's als beloning. Er bestaan ook zogenaamde bonusopdrachten waarmee je een paar extra geo's aan je totaal kunt toevoegen. Bij mislukte pogingen en foutief uitvoeren van de opdrachten neemt je totaal aantal gewonnen geo's percentueel af.

Wat kost het?
Zoals de Tsjechische band Chinaski in een van zijn liedjes al zong: "De beste dingen zijn gratis!" De mobiele applicatie is geheel gratis. Het kan voorkomen dat je voor het uitspelen van een bepaalde geolol een toegangskaartje of vervoersbewijs moet kopen.

Hoe probeer ik GEOFUN uit?
Zie website nl.geofun.info over Download de applicatie GEOFUN op je smartphone.
Lees voor het deelnemen ook de Clausule even door.

Waar moet ik bij GEOFUN op letten?
- Op enkele plaatsen kan er op maandag geen geolol worden gespeeld - sommige opdrachten zijn verbonden met een bezoek aan een museum of andere bezienswaardigheid en soms zijn deze op maandagen gesloten - Soms kan een geolol alleen op bepaalde dagen (bijv. tijdens een bepaald evenement) of in een beperkt tijdvak (bijv. nachtspellen) worden uitgespeeld. Deze informatie wordt altijd bij het spel vermeld. Houd hier bij het plannen dus rekening mee.
- Zorg voordat je aan een geolol begint dat je mobiele telefoon is opgeladen, met een zwart scherm kunnen we niet veel voor je doen.
- Controleer of je voor het uitvoeren van een opdracht bepaalde attributen nodig hebt. Als je in het kader van een opdracht bijvoorbeeld iets moet tekenen, dan gaat dat vrij moeilijk als je geen kleurpotloden hebt.

Het project wordt gefinancierd door de regio's en objecten waar de geolol zich afspeelt.

Momenteel is er in de Nederlandse versie een zoektocht in Praag.
Als je de Duitse en Engelse versie bekijkt vind je daar opdrachten in andere plaatsen.
In de Tsjechische versie staat dat je bij een bepaald aantal punten een gratis T-shirt kan ophalen in Praag of Svitavy.

Veel plezier met dit spel en laat in dit topic weten als je eraan meegedaan hebt en hoe die ervaring was.
 
Bovenaan