Geniet van de schoonheid van het Waterleliemeer bij Letohrad

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

1618317186338.png

Houd je van wandelingen in de natuur? Neem dan dit jaar de tijd om het Waterleliemeer te bezoeken dat midden in de bossen ligt bij het dorp Šedivec bij Letohrad in de regio Orlické Ústí in de regio Pardubice. Het meer herbergt niet alleen zeldzame waterlelies, maar ook veel beschermde diersoorten. We zullen nog moeten wachten op de waterlelies, maar toch is de wandeling naar het meer al interessant.

De waterlelievijver herbergt vele beschermde soorten planten en dieren. Tegenwoordig kun je de bloeiende sneeuwklokjes aan de oevers van het meer en de eerste kikkervisjes in het water bewonderen. Daarnaast groeien hier andere zeldzame bloemsoorten, zoals de gele boterbloem, de gele iris en de lente-orsej. Bovendien zal het oppervlak gedurende het jaar opnieuw worden gesierd door de lokale trots: bloeiende waterlelies. Ze bloeien, afhankelijk van het weer, meestal van juni tot oktober.

Naast planten gedijen zeldzame dieren in het
Leknín-meer, vooral amfibieën - de bruine kikker, de gewone pad, en de salamander. Jezírko ligt op de route van het natuurpad Bažantnice - Obora en is de voorlaatste halte van dit natuurpad. Het leidt voornamelijk langs het gele toeristenbord van Letohrad naar het dorp Šedivec. Bij in totaal acht haltes krijgen mensen boeiende informatie over de natuurlijke attracties van het gebied, lokale legendes, jachtkwesties en onderwerpen uit de geschiedenis en het heden van bosbeheer.

bron: kudyznudy.cz
 
Bovenaan