Gastgezin gezocht omg. Bergen op Zoom

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Gastgezin gezocht in omgeving Bergen op Zoom

In januari is het zo ver! Een aantal buitenlandse studenten van over de hele wereld zullen hun dromen waar gaan maken, namelijk voor een bepaalde periode ondergedompeld worden in de Nederlandse cultuur. Dit geldt ook voor de Tsjechische Eliška die op een middelbare school in Bergen op Zoom gaat beginnen.

Travel Active High School Holland is om die reden voor haar op zoek naar een enthousiast gastgezin in die omgeving. Het High School Holland programma van Travel Active is niet alleen een cultureel avontuur voor de student, maar ook voor uw gezin!

Eli%C5%A1ka-915x518.jpg

Foto: Travel Active High School Holland

De 16-jarige Eliška uit Tsjechië is één van de buitenlandse studenten die begin januari naar Nederland komt. Eliška is op zoek naar een gastgezin van januari tot november 2021. Eliška houdt erg van sporten, ze heeft 9 jaar lang gebasketbald en is vorig jaar begonnen met beachvolleyballen.

Zij omschrijft zichzelf als spontaan, doelgericht en zelfstandig. Verder vindt Eliška het leuk om met muziek bezig te zijn, voorheen speelde zij gitaar en fluit. Eliška’s droombaan is om fysiotherapeute en psychologe in één te worden.

“Ik wil graag de Nederlandse cultuur en het schoolsysteem ontdekken. Ik ben al begonnen met het leren van Nederlands, maar ik zou graag met jullie oefenen!” Meer weetjes over Eliška? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active High School Holland.

Is uw gezin het nieuwe thuis van de buitenlandse student?
Gastgezinnen wonen verspreid door heel het land en zij bestaan uit verschillende samenstellingen. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Volgens Travel Active High School Holland kan iedereen gastgezin zijn.

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators van Travel Active High School Holland. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator, en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland

Bron: bergen-op-zoom.nieuws.nl
 
Bovenaan