Garage-perikelen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ik schreef in een ander topic dat ik blij was de gevangenis te kunnen verlaten. Ik bedoelde natuurlijk dat je weer vrij in Tsjechië kunt reizen zonder gebonden te zijn aan je eigen okres (district). Die begrenzing betekende dat ik niet naar mijn vaste garage kon gaan. Eerder had ik een garage dichtbij, maar die is verhuisd en ze hebben vrij ver van mij een ander onderkomen betrokken. Op een andere garage waar ik wel had kunnen komen, moest ik lang geleden een beroep doen toen de auto me in de steek liet (afstand 1 km). Ze wilden me niet komen helpen. Betekent natuurlijk dat ik er nooit meer zal komen. Ook de garage waar ik nu kom, liet me een keer in de steek. Toen heb ik een beroep kunnen doen op de service van de Nederlandse wegenwacht en ben ik perfect geholpen.
 
Ik had nog een positief stuk aan mijn verhaal kunnen toevoegen. Dicht bij de garage die me niet wilde helpen is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van autobanden. Ik trof daar een medewerker die blijkbaar tijd had om me te helpen. Samen zijn we de plaats doorgereden en heeft hij op enkele plekken om hulp gevraagd. Uiteindelijk kon er iemand mee gaan. Die had een hamer meegenomen en gaf op de juiste plek een klap met die hamer. De auto startte weer gelijk. Korte tijd later heb ik die auto maar naar de sloper gebracht want aan een onbetrouwbare auto heb je niet veel.
Voor nieuwe banden ga ik natuurlijk altijd naar dat bedrijf!
 
Ik kan er nog wel een minder plezierige ervaring bij doen. Bij mij in de buurt woonde een Hollandse vrouw die .... was gevallen en daardoor een paar jaar op bed kwam te liggen. Kwam door een ijzeren wil weer op de been. Verplaatste zich nadien niet optimaal. Ging een keer tanken bij het tankstation dat zal behoren bij de garage waar ik een slechte ervaring mee had. Ze struikelde over de drempel bij het afrekenen van de benzine. Er stak geen sterveling een hand uit om haar te helpen.
Kortgeleden ook een positieve ervaring daar: hulp bij tanken van LPG perfect!
 
..... de garage waar ik nu kom, liet me een keer in de steek. Toen heb ik een beroep kunnen doen op de service van de Nederlandse wegenwacht en ben ik perfect geholpen.
Ik heb een gewone goedkope Tsjechische WA verzekering voor mijn oude Skoda Fabia. Toen ik enkele jaren geleden bij mijn vriendin op bezoek was, die in Mlada Boleslav bij een kliniek een nieuwe kunstheup had gekregen wilde mijn auto niet starten. Toen bleek dat ik ondanks de goedkope WA verzekering ook nog voor pechhulp verzekerd was. Deze gebeld en binnen een uur was de service auto er. Oorzaak bleek corrosie aan de accuklemmen. Omdat ik in 12 jaar nog nooit een schade had gehad en voor pech had gebeld was de service gratis. En ik kreeg een link opgestuurd waar ik op kon zien waar de servicemonteur zich bevond en onder welk nummer ik hem kon bereiken. Dat bleek ook handig want hij had moeite mij te vinden op de parkeerplaats van de kliniek. Prima service van CPP verzekeringen.
Maar een vraagje, kreeg je van de ANWB hulp voor je Tsjechische auto? Want dan kan het voor mij ook van toepassing zijn omdat ik Europa pakket heb van ANWB.
 
Als de auto op jouw naam staat(auto moet wel op jouw naam staan) en je hebt EU dekking krijg je van ANWB gewoon hulp hier, en word de CZ wegenwacht ingeschakeld door de Nederlandse wegenwacht. Maar zoals jij al schreef is het veel verstandiger om dit via je WA verzekering te doen, zit hier idd bijna bij elke WA verzekering deze hulp.
 
Mijn verhaaltje betrof in alle gevallen een in Nederland geregistreerde auto. De Nederlandse wegenwacht accepteerde geen in Tsjechië geregistreerde auto. Dat betekende dat ik na vele jaren lidmaatschap van de ANWB die op moest zeggen. Op een vraag aan de Tsjechische zustervereniging over een wegenwacht kreeg ik nooit antwoord.
Ik zie wel dat mijn originele teksten door de redacteur is gewijzigd waardoor we nu over heel andere zaken spreken dan mijn bedoeling was.
 

kuurgast

Donateur
Op een vraag aan de Tsjechische zustervereniging over een wegenwacht kreeg ik nooit antwoord.
Tsjechische wegenwacht UAMK.cz „Žlutí andělé“ = gele engelen.
ÚAMK is een puur Tsjechische aanbieder van hulpdiensten met de grootste traditie in het verlenen van hulpdiensten in Tsjechië met directe verbinding met internationale netwerken van prestigieuze autoclubs die zijn aangesloten bij de netwerken FIA (Fédération Internationale de L'Automobile) en ARC Europe, waardoor het biedt hoogwaardige hulpdiensten overal in Europa en de wereld.
In Tsjechië tarief 890,- Kč
In heel Europa en Tsjechië 1890,- Kč
Geldigheidsduur kaart: 1 jaar
 
Zover ik kan zie goedkoper dan de ANWB.
Ik ben zelf geen fan van de ANWB.
Ze beloven veel maar komen het niet altijd na.
Vorig jaar zouden ze een webpagina en een app omtrent het corona gebeuren in Tsjechie.
Beide werkten niet.
En als je belt krijg je ook niet de nodige info.
Wie weet is dit wel een alternatief, zouden ze je ook in Nederland helpen??

Groet Luigi.
 
Bovenaan