Het seizoen van "burčák" en de wijnoogst komen dit jaar in aantocht
Dankzij de hete zomer van dit jaar is de eerste "burčák" in Moravië - koolzuurhoudende jonge wijn die blijft gisten en 11% kan bereiken voordat hij wordt geconsumeerd - nu te koop. Sommige lokale wijnboeren begonnen in juli druiven te oogsten. Voor velen is het vier weken eerder dan in voorgaande jaren.
Brno, 21 augustus - Wijnmakers kunnen de fans van "burčák" dit jaar eerder dan normaal verrassen, dankzij het zonnige, warme weer dat we deze zomer hebben meegemaakt. De Tsjechische wet staat de verkoop van "burčák" toe vanaf 1 augustus.
De vraag naar "burčák" is hoog, aldus Radio Praha. De verkopers melden dat ze 500 liter hebben verkocht in de eerste vier dagen van augustus.
"Burčák" is gedeeltelijk gegiste jonge wijn en is zeer populair in Moravië, Oostenrijk en Beieren. Deze alcoholische wijndrank wordt geproduceerd wanneer geperst druivensap gedeeltelijk gefermenteerd is. Het verbruik is typisch verbonden met de eerste herfstdagen.
Volgens veel wijnmakers zal de wijnoogst van dit jaar opvallend overvloediger zijn dan vorig jaar, toen deze werd getroffen door langdurige droogte.
bron: https://brnodaily.cz/
Fotocredits: Maciarka [CC BY-SA 3.0], van Wikimedia Commons.
Dankzij de hete zomer van dit jaar is de eerste "burčák" in Moravië - koolzuurhoudende jonge wijn die blijft gisten en 11% kan bereiken voordat hij wordt geconsumeerd - nu te koop. Sommige lokale wijnboeren begonnen in juli druiven te oogsten. Voor velen is het vier weken eerder dan in voorgaande jaren.
Brno, 21 augustus - Wijnmakers kunnen de fans van "burčák" dit jaar eerder dan normaal verrassen, dankzij het zonnige, warme weer dat we deze zomer hebben meegemaakt. De Tsjechische wet staat de verkoop van "burčák" toe vanaf 1 augustus.
De vraag naar "burčák" is hoog, aldus Radio Praha. De verkopers melden dat ze 500 liter hebben verkocht in de eerste vier dagen van augustus.
"Burčák" is gedeeltelijk gegiste jonge wijn en is zeer populair in Moravië, Oostenrijk en Beieren. Deze alcoholische wijndrank wordt geproduceerd wanneer geperst druivensap gedeeltelijk gefermenteerd is. Het verbruik is typisch verbonden met de eerste herfstdagen.
Volgens veel wijnmakers zal de wijnoogst van dit jaar opvallend overvloediger zijn dan vorig jaar, toen deze werd getroffen door langdurige droogte.

bron: https://brnodaily.cz/
Fotocredits: Maciarka [CC BY-SA 3.0], van Wikimedia Commons.