Bier & Wijn Flessen drank te koop langs de weg: Burcak

Topic in 'Eten & Drinken' gestart door Elly, 02-09-2008.

 1. Wij hebben deze week mogen genieten van Burcak direct uit het vat van de wijnkelder van Zamek Kromeriz. Ik vond het heerlijk en ik drink eigenlijk nooit alcohol. Het bekertje was zo leeg.
   
 2. Twee vragen over Burčák.

  Afgelopen week weer in Praag geweest en véééééél Burčák gedronken. Bij de kraampjes op de Namesti Miru, maar ook bij verschillende vinarna's. Volgens de mensen achter de kraampjes zit er hooguit 2 procent alcohol in en zo vond ik het ook proeven, maar Pepo lijkt mij een kenner, dus zijn redenatie zal ik ook niet in twijfel trekken, vandaar dat ik twee vragen heb:
  1. Hoeveel procent alcohol zit er ongeveer in Burčák? (Deze vraag was al gesteld, maar nog niet echt beantwoord).
  2. Wisselt het alcoholpercentage wellicht enorm naar gelang het gistingsproces van de Burčák?
   
 3. Misschien zit er inderdaad maar 2 % alcohol in maar het verradelijke is dat je denkt dat er helemaal geen alcohol in zit en gaat het als appelsap drinken?
   
 4. Ja, maar dat zou betekenen je bij 7 glazen ongeveer net zoveel alcohol hebt gedronken als bij 1 glas wijn...daar kunnen mensen toch niet zó van streek van raken?:sos:
   
 5. Ik zou anders aardig van streek raken van 7 glazen met maar 2% alcohol. Juist vanwege die weinige alcohol, want dan krijg je toch zo'n gevoel van, "Waar doe ik het voor???" :kwaad:
   
 6. :lache: Ja, maar hoe dan ook, de smaak is lekker (maar ook weer niet zo lekker om er totaal van de kaart van te raken... :tong:).
   
 7. Probeer eens een rumboon, hetzelfde effect? Ik snap nu trouwens ook waarom er geen vloeistoffen meer in het vliegtuig mogen:lache:.
   
 8. Nog een paar weekjes en dan kunnen we er weer van genieten, maar...weet inmiddels al iemand hoeveel procent alcohol er in zit?
   
 9. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Burcak mag verkocht worden vanaf 1 augustus tot 30 november.

  Het bevat maximaal 5% alcohol. encyklopedie-vina.cz
   
 10. Vergeet de snelheid niet waarmee de alcohol naar binnen gaat. Snel een paar biertjes/wijntjes naar binnen gieten heeft overduidelijk veel meer (negatief?) effect dan wanneer je ze op je gemak zou nuttigen.
  Het effect van alcohol is sterker merkbaar naarmate het lichaam minder tijd krijgt om het af te breken. Daarom worden mensen dronken. Er gaat sneller alcohol naar binnen dan het lichaam kan verwerken. Dit gaat altijd op, of je het nou over een hele avond bekijkt of over slechts een uurtje.

  Vergis je ook niet in het percentage. In elke alcoholische versnapering zit ongeveer evenveel alcohol, mits in het juiste glas en in de juiste hoeveelheid geschonken. 5% van een (nederlands) biertje is ongeveer evenveel vocht (lees alcohol) als 35% van een jonge jenever.
  Bier: 5% van 25 cl. = 1.25 cl
  Jenever: 35% van 3,5 cl = 1,225 cl
   
 11. Macek

  Macek Geroyeerd Lid


  Ik snak weer naar burcak:verlekkerd: en dit keer koop ik ze expres langs de weg in een bocht, thuis ga ik het drinken als het ware Pivo, dus in halve liter glazen:cheers:. Ik houd jullie op de hoogte, reportage volgt want ik blijf hier nog wel even!:top:
   
 12. Vodnik

  Vodnik † In Memoriam

  Tip voor Macek: koop de burcak NIET in een vinarna, die is namelijk nóg lekkerder en minder kans op "duistere" toevoegingen en daardoor gevaarlijker (het klokt zo lekker weg)!

  P.
   
 13. Mee eens. Maarre...in een vinarna wordt het in gewone wijnglazen geschonken...
   
 14. Dat begrijp ik, maar als het goedje lekker fris en gekoeld is en zo lekker smaakt: dan gaat het drinktempo ongemerkt toch wel omhoog hoor.
   
 15. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Het laat zich drinken als limonade...
   
 16. Nou, ben het hier echt niet mee eens. Ik drink het gewoon als een wijntje en mocht ik het iets sneller drinker, kom op zeg, het heeft ook 3 x zo veel minder alcoholpercentage!!!
   
 17. Kom kom, Nathalie, je hoeft je voor ons niet te excuseren dat je een stille drinker bent, hoor! :verslaafd:
  :lache:
   
 18. STIL???:drummer::joehoe::accordeon::stofzuigen:
   
 19. :lmfao: Terwijl ik het schreef, dacht ik al... :lmfao:
   
 20. appel burcak

  Mijn zusje woont in Tsjechië, en is hier afgelopen weekend geweest. Zij nam ook een fles burcak mee, maar deze was gemaakt van appels, met de kleur van appelmoes. Het is de bedoeling dat ik de fles 2 maal daags ontlucht, maar voor de zekerheid heb ik hem toch maar buiten gezet:D
   

Deel deze pagina