Fietsverbod in centrum van Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Actiegroep vecht fietsverbod centrum Praag aan

PRAAG - Activisten in Tsjechië zijn naar de rechter gestapt om een fietsverbod in het centrum van de hoofdstad Praag aan te vechten. De vereniging Auto*Mat stelt dat de gemeente ten onrechte fietsers uit delen van het toeristische centrum wil weren.

ea31601e-47b6-11e8-9e27-3b1e9c9e1dca.jpg

Fietsers in het Letna Park in Praag.

De gemeente heeft bepaald dat met ingang van donderdag delen van het centrum die al als voetgangerszone bekend staan en het beroemde Wenceslasplein tussen 10.00 en 17.00 uur verboden terrein zijn voor fietsen. Volgens het gemeentebestuur zijn de vele fietsers een gevaar voor de schare voetgangers in het oude centrum. De vereniging Auto*Mat bestrijdt dit argument en stelt dat er in de afgelopen tien jaar in Praag slechts drie botsingen tussen een fietser en een voetganger zijn geregistreerd. De stad heeft twee jaar terug al Segways in het historische centrum verboden.

Bron: telegraaf.nl
 
Dat er weinig ongelukken gebeuren met fietsers in voetgangersgebieden wil nog niet zeggen dat het veilig is. Je schrikt je als voetganger vaak lam als er uit het niets ineens een fietser rakelings langs je heen scheurt. Dat verwacht je immers meestal niet. Is overigens niet specifiek een Praags probleem, in Nederland kennen we dat ook.
 
  • Leuk
Waarderingen: RoJo
Bovenaan