Fietsroutes langs Tsjechische kastelen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Fietsroutes langs Tsjechische kastelen

Fietsen langs de Tichá Orliche in het Adelaarsgebergte: het Orlické fietspad bestaat uit 40 km kilometers goed onderhouden en verharde paden in een prachtige natuurlijke omgeving. Bossen, kristalheldere beekjes: je kunt je lol op in de de vallei rond de Tichá Orlice. In dit natuurpark vind je mooie uiterwaarden, een meanderende rivier en steile rotswanden. Het 15 km lange parcours vanaf Ústí nad Orlicí naar Letohrad is een aanrader voor kasteelliefhebbers: je komt langs een mooi uitkijkpunt bij de ruïnes van het gotische kasteel Lanšperk en je kunt de overblijfselen van de burcht Žampach verkennen.



Met de fiets door de rotsen van Adršpach: een tocht rond de betoverende Adršpach rotsformaties, een spectaculair gebied van bizarre rotsformaties en dichte bossen. De bewegwijzerde route leidt je langs de meest bijzondere plekken in een route van zo’n 20 km over rustige wegen. De tocht begint in het kleine stadje Teplice nad Metují en voert naar het middeleeuwse kasteel van Skály. Je kijkt er mooi uit over het Adelaarsgebergte en met mooi weer zie je zelfs de hoogste bergketen van het land, het Reuzengebergte.



Ohře fietsroute: op de fiets langs Tsjechische burchten, van Duitsland via West-Bohemen naar Praag. Onderweg ontdek je een overvloed aan memorabele kastelen, zoals Cheb, Loket, Křivoklát en Karlštejn. De Eurovelo 4 fietsroute verloopt over een fietspad van bijna 100 km zonder grote stijgingen, grotendeels over een autovrij parcours. De eerste historische stad op de route, Cheb, betovert meteen met het goed bewaard gebleven gelijknamige kasteel. Via het beroemde kuuroord Karlovy Vary rijd je naar de stad Rakovník met middeleeuwse forten. Křivoklát is een van de oudste en belangrijkste middeleeuwse kastelen van Tsjechië. Karlštejn in het Boheemse Karstgebied is ook een pareltje. Het is het meest bezochte kasteel van het land!



Ontdek het Boheems Paradijs: een waar fietsparadijs met een prachtig landschap, tal van elegante kastelen en een dicht netwerk van goed gemarkeerde fietsroutes. De Greenway Jizera leidt je naar de mooiste plekjes over een gemakkelijk toegankelijk fietspad. Het middelzware 16 km lange Hruboskalská fietspad is ook een aanrader: het begint bij de baden van Sedmihorky en neemt je mee naar een van de mooiste kastelen van het gebied, Hrubá Skála. Ook kom je langs de ruïnes van het gotische kasteel Wallenstein. De romantische 20 km fietsroute te nemen Sychrov is ook middelzwaar, maar niet te lang. Deze voert door prachtige dorpjes zoals Pěnčín en Svijanský Újezd naar Sychrov, waar je een mooi kasteel in Franse neogotische stijl. Hier kun je lekker uitrusten in het prachtige kasteelpark.


Bron: fietsactief.nl
 
Bovenaan