Fietsen we binnenkort van Brugge naar Praag?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Fietsen we binnenkort van Brugge naar Praag? Europa legt groot fietsnetwerk aan met 17 idyllische routes

Europa is bezig met de bouw van een ambitieus fietsnetwerk. De fietsroutes zijn lange paden die door verschillende landen lopen. Daarmee wil Europa toeristen uitdagen om je vakantie vaker al fietsend door te brengen. Er zijn nu al zeventien EuroVelo-routes, waarvan er ook heel wat door België lopen. Binnenkort fietsen we dus met zijn allen van Brugge naar Praag of van Granada naar Athene.

Fietsers gebruiken al jaren nationale of regionale trajecten, zoals de Franse Route van de Elzaswijnen of de Vlaamse Kempenroute. Maar EuroVelo heeft al deze routes nu aan elkaar geplakt en zo zeventien grote routes door Europa voorzien.

https://www.hln.be/reizen/van-de-bi...zonderste-fietspaden-van-vlaanderen~a8a7754a/

“Toen we met dit netwerk begonnen, gebruikten we vooral de bestaande routes”, zegt Ed Lancaster, directeur van EuroVelo aan De Standaard. “We wilden die niet beconcurreren, maar vooral landen met elkaar verbinden. Neem nu de kustroute, een mooi traject van 85 kilometer van De Panne tot aan Knokke-Heist dat een lokale bewegwijzering heeft, en ook een Europese. Wanneer mensen aan de landsgrens komen, kunnen ze met onze indicaties doorfietsen naar Frankrijk of Nederland.”
In heel Europa zijn er initiatieven om de fietssector meer te ontwikkelen. Zo wil Frankrijk het aantal fietsen verhogen, gaat Ierland een miljoen euro per dag aan fietsen en wandelen besteden en wordt in Roemenië de grootste fietsenfabriek van Europa gebouwd. Jill Warren, ceo van de ‘European Cyclists Federation’, reageert enthousiast in De Standaard. “Fietsen vervuilt de lucht niet, maakt geen lawaai, heeft een positieve sociale impact en geeft een boost aan de lokale economie. Alleen maar voordelen dus.”

Alle routes en meer informatie op de website van EuroVelo.

Bron: hln.be
 
Bovenaan