Eurovisiesongfestival 2020

Topic in 'Het Archief' gestart door kuurgast, 15-08-2019.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië en Eurovisiesongfestival 2020 in Nederland

  Tsjechië was het eerste land dat zijn deelname aan de Eurovisie-editie 2020 bevestigde. De Tsjechen hebben een nationale televisie-finale om hun inzending voor Eurovisie te bepalen, die mag optreden voor Eurovisiesongfestival 2020 in Nederland.

  CT, de Tsjechische nationale omroep, heeft in totaal 152 nummers ontvangen voor de Tsjechische nationale finale 2020, die gepland staat op 25 januari.

  De Tsjechen begonnen eerder dit jaar met de voorbereidingen voor Eurovision 2020, zelfs voordat ze deelnamen aan het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. In totaal werden 152 inzendingen ingezonden bij de Tsjechische omroep, waarvan 72 nummers werden ingezonden door Tsjechische componisten. De Tsjechische omroep is verheugd dat de belangstelling voor Eurovisie bij de lokale componisten is toegenomen in vergelijking met vorig jaar.

  Nu zal het Tsjechische Eurovisie 2020-comité de ingediende inzendingen evalueren en op de shortlist zetten voor de nationale finale. Meer details over de komende Tsjechische nationale finale zullen in de herfst worden vrijgegeven.

  De Tsjechische nationale finale 2020 staat gepland op zaterdag 25 januari in Praag en wordt live uitgezonden op CT1. De Tsjechische omroep werkt hard om een prachtige show te presenteren in januari.

  Tsjechische Republiek in Eurovisie
  Tsjechië debuteerde op het Eurovisie Songfestival in 2007 met Kabat en moet de competitie nog winnen. Het land behaalde het beste resultaat in de wedstrijd in 2018 toen Mikolas Josef 6e werd in Lissabon met zijn lied Lie to me.

  De Tsjechen hebben 7 keer deelgenomen aan Europa's favoriete televisieprogramma, waarvan ze zich drie keer hebben gekwalificeerd voor de Grote Finale, namelijk in 2016, 2018 en 2019.
  Het land in Midden-Europa heeft niet veel geluk gehad in de competitie, na drie opeenvolgende jaren van slechte resultaten en niet-kwalificatie trokken de Tsjechen zich terug uit de wedstrijd in 2010 en keerden terug na een onderbreking van 5 jaar in 2016.

  In 2019 vertegenwoordigde Lake Malawi Tsjechië op het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv met hun inzending Friend of a friend. Het trio behaalde een 11e plaats in de Grote Finale in Israël.

  Bron esctoday.com.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië ziet af van nationale finale op tv

  De Tsjechische nationale omroep CZ heeft aangekondigd dat het heeft besloten zijn oorspronkelijke plan om een nationale finale op tv te houden geen doorgang te laten vinden. Oorspronkelijk was Tsjechië van plan om op 25 januari 2020 een televisie-finale te houden in het Forum Karlin in Praag.


  De omroep heeft besloten terug te keren naar een online selectie, zoals in de afgelopen jaren ook al het geval was. Op 6 janauri zullen op een persconferentie de liedjes bekend gemaakt worden. Een week later begint de online-stemming die twee weken zal duren. In de laatste week van januari wordt dan de uitslag bekend gemaakt.

  De Tsjechen kennen na een beroerde start in 2007 (en een afwezigheid van 2010 tot en met 2014) de laatste jaren meer succes. In de laatste vier jaar werd drie keer de finale gehaald met een zesde plek in 2018 als beste klassering. Ook Lake Malawi leek in 2019 op weg naar een top10-klassering, maar een 24e plek in de televoting bezorgde de groep uiteindelijk een elfde plaats in Tel Aviv.

  Bron: songfestivalweblog.nl
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  7 kandidaten in de Tsjechische finale

  Vandaag onthulde de Tsjechische omroep ČT de zeven artiesten die strijden in hun nationale selectie. Onder hen Barbora Mochowa en Pam Rabbit die in 2019 ook een poging deden om Tsjechië te vertegenwoordigen. Lake Malawi won vorig jaar de nationale finale en werd in Tel Aviv uiteindelijk 11e met ‘Friend Of A Friend’.

  De 7 kandidaten in Tsjechië:
  1. Barbora Mochowa
  2. Benny Christo
  3. Elis Mraz a Čis T
  4. Karelll
  5. Olga Lounová
  6. Pam Rabbit
  7. We All Poop

  De liedjes worden gepresenteerd op 20 januari. Het online stemmen begint op dezelfde dag en eindigt op 26 januari. De online stemming vindt plaats op de Eurovisie-app.

  De resultaten en de vertegenwoordiger van Tsjechië voor het Eurovisie Songfestival 2020 worden een week na het sluiten van de stemming bekendgemaakt. De winnaar wordt bepaald door de combinatie van stemmen uit een openbare stemming en een internationaal jurypanel met tien leden.

  Bron: songfestivalweblog.nl
   
 4. Dat is nog eens een artiestennaam! Maar of je daarmee het songfestival gaat winnen, betwijfel ik. :deuk:
   
  Ad Verschoor vindt dit leuk/interessant.
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische Zanger Lake Malawi (ESF’19) in Poolse selectie

  Waar andere landen juist van nationale finale naar interne selectie gaan, bewandelt Polen de omgekeerde weg. Na een interne selectie in 2019 gaat de Poolse omroep in 2020 weer voor een selectie via televisie.

  Daarvoor wordt het programma Szansa na Sukces ingezet. Die show werd vorig jaar ingezet om de Poolse kandidaat voor het Junior Eurovisie Songfestival te kiezen en de ervaringen waren zo goed (Polen won opnieuw) dat voor 2020 ook de kandidaat voor het Eurovisie Songfestival via het programma wordt gekozen.

  De selectie bestaan uit drie voorrondes met zeven kandidaten op 2, 9 en 16 februari. Ze zingen er respectievelijk liedjes van ABBA (2 februari), het Songfestival (9 februari) en de Beatles (16 februari). Uit elke show gaat slechts één artiest door naar de finale, op 23 februari. In de finale zullen de drie overgebleven kandidaten ieder een cover brengen en een origineel nummer. Dat laatste nummer moet dan de inzending voor het Eurovisie Songfestival zijn van die kandidaat.

  Onder de 21 deelnemers ook Lake Malawi-zanger Albert Černy, die vorig jaar 11e werd voor Tsjechië op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met het lied ‘Friend of a Friend’. Er is geen televoting; een driekoppige vakjury bestaande uit ex-Songfestivaldeelnemers (Cleo uit 2014, Michał Szpak uit 2016 en Gromee uit 2018) duiden telkens de winnaar aan.

  Bron: songfestivalweblog.nl
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Alle 7 Tsjechische acts die strijden voor Eurovision 2020 zijn te zien op news.expats.cz.
   
 7. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Stem mee voor de Tsjechische inzending voor Rotterdam.

  De Tsjechische tv heeft maandagochtend de liedjes voor het Eurovisie Songfestival 2020 bekendgemaakt. Buiten Tsjechië kan net als vorig jaar meegestemd worden voor de inzending met de officiële Eurovisie-app. De stemming eindigt op 2 februari en een dag later wordt de winnaar bekend gemaakt.

  Naast de publieke stemming zal een internationale jury ook de finalisten beoordelen en hun stem uitbrengen. Uit deze gecombineerde stemming zal de Tsjechische inzending worden gekozen.
  Bron songfestivalweblog.nl.
   
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Benny Cristo voor Tsjechië naar Eurovisie Songfestival

  De Tsjechen komen met zanger Benny Cristo naar Rotterdam. De 32-jarige zanger won de Tsjechische selectie die net als de afgelopen jaren via internet werd afgewerkt.

  In de internationale stemming (oud-deelnemers van diverse landen plus de stemming via de Eurovisie-app) eindigde hij als tweede, maar de stemming van het Tsjechische publiek werd door hem gewonnen. Jurywinnaar Barbora Mochowa werd laatste in de internetstemming. Zij eindigde uiteindelijk nog als derde. Elis Mraz & Čis T werden tweede.

  De uitslag:
  1. Benny Cristo – Kemama 22 (10/12)
  2. Elis Mraz a Čis T – Wann Be Like 18 (8/10)
  3. Barbora Mochowa – Among White & Black Holes 14 (12/2)
  4. We All Poop – All The Blood (Positive Song Actually) 12 (4/8)
  5. Karelll – At Least We’ve Tried 10 (6/4)
  6. Olga Lounová – Dark Water 9 (3/6)
  7. Pam Rabbit – Get Up 9 (6/3)

  Zijn muzikale carrière begon in 2009 toen hij deelnam aan het programma Superstar. Een jaar later bracht hij zijn debuutalbum uit. In de jaren daarna gevolgd door nog meer albums, nummer 1-hits en uitverkochte concerten waaronder vorig jaar de O2-Arena in Praag.  Tsjechië zit in de tweede halve finale op donderdag 14 mei.

  Bron: songfestivalweblog.nl
   
  Karlo en kuurgast vinden dit leuk/interessant.
 9. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Bekijk Benny Cristo's eerste volledige live-uitvoering van "Kemama"

  Benny Cristo uit Tsjechië was zaterdagavond in de Oekraïense hoofdstad om zijn inzending “Kemama” voor het Eurovisie-songfestival uit te voeren, waardoor fans een eerste voorproefje kregen van hoe het nummer in Rotterdam kan worden uitgevoerd, en van Benny Cristo's live-vaardigheden met het nummer.

  Bron escunited.com.

   

Deel deze pagina