Eurovisiesongfestival 2020

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door kuurgast, 15-08-2019.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië en Eurovisiesongfestival 2020 in Nederland

  Tsjechië was het eerste land dat zijn deelname aan de Eurovisie-editie 2020 bevestigde. De Tsjechen hebben een nationale televisie-finale om hun inzending voor Eurovisie te bepalen, die mag optreden voor Eurovisiesongfestival 2020 in Nederland.

  CT, de Tsjechische nationale omroep, heeft in totaal 152 nummers ontvangen voor de Tsjechische nationale finale 2020, die gepland staat op 25 januari.

  De Tsjechen begonnen eerder dit jaar met de voorbereidingen voor Eurovision 2020, zelfs voordat ze deelnamen aan het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. In totaal werden 152 inzendingen ingezonden bij de Tsjechische omroep, waarvan 72 nummers werden ingezonden door Tsjechische componisten. De Tsjechische omroep is verheugd dat de belangstelling voor Eurovisie bij de lokale componisten is toegenomen in vergelijking met vorig jaar.

  Nu zal het Tsjechische Eurovisie 2020-comité de ingediende inzendingen evalueren en op de shortlist zetten voor de nationale finale. Meer details over de komende Tsjechische nationale finale zullen in de herfst worden vrijgegeven.

  De Tsjechische nationale finale 2020 staat gepland op zaterdag 25 januari in Praag en wordt live uitgezonden op CT1. De Tsjechische omroep werkt hard om een prachtige show te presenteren in januari.

  Tsjechische Republiek in Eurovisie
  Tsjechië debuteerde op het Eurovisie Songfestival in 2007 met Kabat en moet de competitie nog winnen. Het land behaalde het beste resultaat in de wedstrijd in 2018 toen Mikolas Josef 6e werd in Lissabon met zijn lied Lie to me.

  De Tsjechen hebben 7 keer deelgenomen aan Europa's favoriete televisieprogramma, waarvan ze zich drie keer hebben gekwalificeerd voor de Grote Finale, namelijk in 2016, 2018 en 2019.
  Het land in Midden-Europa heeft niet veel geluk gehad in de competitie, na drie opeenvolgende jaren van slechte resultaten en niet-kwalificatie trokken de Tsjechen zich terug uit de wedstrijd in 2010 en keerden terug na een onderbreking van 5 jaar in 2016.

  In 2019 vertegenwoordigde Lake Malawi Tsjechië op het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv met hun inzending Friend of a friend. Het trio behaalde een 11e plaats in de Grote Finale in Israël.

  Bron esctoday.com.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië ziet af van nationale finale op tv

  De Tsjechische nationale omroep CZ heeft aangekondigd dat het heeft besloten zijn oorspronkelijke plan om een nationale finale op tv te houden geen doorgang te laten vinden. Oorspronkelijk was Tsjechië van plan om op 25 januari 2020 een televisie-finale te houden in het Forum Karlin in Praag.


  De omroep heeft besloten terug te keren naar een online selectie, zoals in de afgelopen jaren ook al het geval was. Op 6 janauri zullen op een persconferentie de liedjes bekend gemaakt worden. Een week later begint de online-stemming die twee weken zal duren. In de laatste week van januari wordt dan de uitslag bekend gemaakt.

  De Tsjechen kennen na een beroerde start in 2007 (en een afwezigheid van 2010 tot en met 2014) de laatste jaren meer succes. In de laatste vier jaar werd drie keer de finale gehaald met een zesde plek in 2018 als beste klassering. Ook Lake Malawi leek in 2019 op weg naar een top10-klassering, maar een 24e plek in de televoting bezorgde de groep uiteindelijk een elfde plaats in Tel Aviv.

  Bron: songfestivalweblog.nl
   

Deel deze pagina