Radio/TV Eurovisie Songfestival 2022

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tsjechië stuurt We Are Domi naar Songfestival 2022

De Tsjechische openbare omroep ČT heeft bekendgemaakt dat de electropop groep We Are Domi het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2022 in Turijn. De groep won met Lights Off de online stemming ESCZ.


1639760844556.png

Zeven artiesten en hun liedjes werden begin december bekendgemaakt. Het Tsjechische publiek, de internationale fans en een jury gaven de meeste stemmen aan We Are Domi, een driekoppige groep uit Praag opgericht in het Verenigd Koninkrijk. De punten werden uitgedeeld in een video op YouTube door ex-Songfestivalkandidaten, zoals Go_A, Blind Channel en Manizha. Elis Mraz werd tweede, Giudi derde.

Roots
De leden zijn Tsjechisch en Noors. Daarmee is Tsjechië na Griekenland het tweede land met een kandidaat met deels Noorse roots op het komende Songfestival. Afwachten of dat het land meer succes oplevert in mei in Turijn dan Benny Cristo in Rotterdam.

 

kuurgast

Donateur
Dominika Hašková bereikt finale van Eurovisie Songfestival met Lights Off.

De Tsjechische zangeres Dominika Hašková en haar band We Are Domi hebben zaterdag de finale van het Eurovisie Songfestival in het Italiaanse Turijn bereikt.
De zangeres, de dochter van de Tsjechische ijshockeylegende Dominik Hašek, kwalificeerde zich donderdag vanaf de tweede halve finale met het nummer Lights Off.
Bron english.radio.cz/news.

 
Bovenaan