Muziek Eurovisie Songfestival 2021

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door Ad Verschoor, 14-05-2020.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Benny Cristo in 2021 voor Tsjechië naar songfestival

  In 2020 mocht het niet zo zijn, maar in 2021 zal de zanger Benny Cristo alsnog naar het Eurovisie Songfestival gaan namens Tsjechië. De Tsjechische omroep maakte bekend dat hij na gesprekken is aangewezen voor het komende jaar. Voorlopig is het de bedoeling dat er wel iets te kiezen zal zijn en er dus meerdere nummers komen voor een selectie die zeer waarschijnlijk weer via internet zal verlopen.

  Dit jaar zou hij aan de start verschijnen met Kemama, waarmee hij de Tsjechische internetselectie wist te winnen. In 2009 brak Cristo door en een jaar later volgde zijn debuutalbum. De teller staat inmiddels op vijf albums. Vorig jaar stond hij voor een uitverkochte O2 Arena in Praag met 15.000 bezoekers. Kemama verhaalt over zijn eigen jeugd waarin hij te maken had met veel tegenslag. Na de winst in de internetselectie werd het nummer bewerkt, maar die versie kreeg zoveel kritiek dat er nog een derde versie werd gemaakt. Die zullen we echter niet horen in Rotterdam, maar is wel te horen in de videoclip die werd uitgebracht.  Bron: songfestivalweblog.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië maakt lied bekend op 16 februari

  De omroep die instaat voor de Tsjechische bijdrage op het Eurovisiesongfestival heeft laten weten dat de inzending voor dit jaar openbaar wordt gemaakt op 16 februari om 19.00 uur. Wie Tsjechië vertegenwoordigt in 2021 is geen geheim meer. Het is namelijk opnieuw Benny Cristo, de zanger die ook in 2020 naar Rotterdam zou gaan.

  In 2020 ging Benny Cristo met het ritmische Kemama naar Rotterdam trekken. De interne selectie in Tsjechië voor 2021 bestond uit drie nummers. Wat voor soort nummer het dit jaar wordt, komen we dus te weten op 16 februari. De zanger liet wel al weten dat het een andere stijl wordt. Waar Kemama eerder richting afro-pop ging, wordt het nu compleet iets anders.

  Bron: songfestival.be
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Benny Cristo - Omaga  De single Omaga van Benny Cristo is de Songfestival inzending van Tsjechië dit jaar. Vorig jaar werd hij gekozen om Tsjechië te vertegenwoordigen met zijn nummer Kemama, Dit jaar mag hij dat weer, maar met een nieuwe single. In de bijbehorende muziekvideo transformeert hij in de helden van zijn favoriete films. Op 20 mei 2021 staat Benny Cristo in de tweede halve finale op het podium met deze single

  Bron: nieuweplaat.nl
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina