Eurosonic Noorderslag 2019, Groningen

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 05-03-2018.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Tsjechië en Slowakije focuslanden Eurosonic 2019

  Festival Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen richt zich begin volgend jaar op Tsjechië en Slowakije. Het is voor het eerst dat het festival in Groningen twee focuslanden heeft.

  "We willen graag de unieke, hoogwaardige muziek van deze twee buurlanden laten horen. Hoewel ze beide de jongste landen in Europa zijn, hebben ze allebei diverse en groeiende muziekscenes, een grote geschiedenis en veel geweldige muziek om te ontdekken", zegt festivalcoördinator Ruud Berends. Dit jaar was Denemarken het themaland en vorig jaar Portugal.

  De muziekscene is Tsjechië groeit de afgelopen vijf tot tien jaar enorm. Er zijn meer dan vijfhonderd zomerfestivals in het land.

  Bron: nu.nl
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Er staan nog geen Tsjechische namen op de website van Eurosonic Noorderslag.
  Binnenkort zullen de namen van Tsjechische en Slowaakse muzikanten bekend gemaakt worden die komen optreden.
  Bands in Tsjechië en Slowakije konden namelijk tot 1 september 2018 inschrijven om mee te doen aan Eurosonic Noorderslag 2019. Dit is een samenwerking met de directeur van SoundCzech, Márton Náray, en Michal Kaščák, de directeur van het Slowaakse festival Pohoda.
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  21 nieuwe namen voor Eurosonic Noorderslag 2019

  Het Groningse showcasefestival Eurosonic Noorderslag maakt vandaag een reeks van 21 nieuwe namen bekend voor de editie van 2019. In lijn met de focus van dit jaar zijn de meeste artiesten van Tsjechische en Slowaakse afkomst.

  [​IMG]

  Eurosonic Noorderslag komt steeds dichterbij en dus druppelen ook nieuwe namen binnen. Maar liefst 21 ruwe diamanten zijn zojuist aangekondigd.

  Kaartverkoop
  De kaartverkoop van ESNS is ook van start gegaan. Op de website van Eurosonic gaan de tickets pas op 19 oktober over de toonbank, maar grote fans kunnen nu al bij Plato in Groningen terecht voor een ticket.

  [​IMG]

  Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 t/m 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Op de editie van 2018 waren onder andere Afterpartees, My Baby, YUNGBLUD en Haevn te zien. Check voor meer informatie over dit festival de website.

  Ook wordt op het festival ieder jaar de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Dit jaar heeft Kensington de prestigieuze prijs gepakt. Bij de European Festival Awards worden de beste festivals van Europa beloond. Afgelopen editie gingen onder meer Sziget en Down The Rabbit Hole er met de prijzen vandoor.

  Bron: festileaks.com
   
  Laatst bewerkt: 16-10-2018
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  ESNS breidt line-up uit met 123 bevestigingen

  Eurosonic Noorderslag heeft de line-up voor de editie van 2019 uitgebreid met 123 acts. Onder de bevestigingen zijn 19 acts uit Tsjechië en Slowakije, de twee focuslanden van ESNS 2019.

  Naast de eerder bevestigde Hellwana (cz) en Isama Zing (sk), geselecteerd in samenwerking met EBU, zijn nog tien acts uit Tsjechië en negen uit Slowakije bevestigd voor een showcase in Groningen.

  ESNS presenteert de volgende acts uit Tsjechië: Bohemian Cristal Instrument, Circus Bro-thers, Floex & Tom Hodge, Lazer Viking, Lenny, Manon Meurt, Mydy Rabycad, Pipes And Pints, Thom Artway en Zabelov Group.

  Slowakije is vertegenwoordigd met: Autumnist, B-complex, Katarína Máliková & Ensemble, Möbius, Nvmeri, Our Stories, The Ills, Thisnis en Tittingur.

  Robert Meijerink, boeker van Eurosonic, licht toe, “We zijn trots om de muziek uit deze buurlanden te mogen presenteren. Er komen veel unieke acts, van een hoog niveau, uit Tsjechië en Slowakije. Beide landen hebben een diverse en groeiende muziekscene, een rijke geschiedenis en er valt fantastische muziek te ontdekken.”

  Tickets voor het festival en registraties voor de ESNS conferentie zijn beschikbaar via esns.nl. De deadline voor het registreren voor het late-tarief van de conferentie verstrijkt op 7 december.
   
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Win op ESNS tickets voor festivals in Tsjechië en Slowakije

  Dit jaar zijn de focuslanden Tsjechië en Slowakije. De website czskfocus.com is speciaal in het leven geroepen om in te zoomen op Tsjechische en Slowaakse artiesten. Deze week worden er maar liefst 20 (!) kaarten verloot voor grote festivals in deze landen.

  [​IMG]
  Foto: Lenny (Vrijdag te zien in Machinefabriek om 20.00 uur)

  Voor Pohoda Festival, Rock for People, Sharpe, Nouvelle Prague en Colours of Ostrava worden er per festival 4 kaarten weggegeven. Om kans te maken hoef je alleen maar naar één van de ESNS-showcases te gaan van een artiest uit de focuslanden en een foto of video te plaatsen op Instagram of Facebook met de hashtag #CZSKFOCUSESNS (Tip: zorg dat je post op openbaar staat zodat de organisatie het kan zien). Bekijk hier de spelregels van de wedstrijd.

  Hier vind je de timetable met alle artiesten uit Tsjechië en Slowakije.

  Bron: festivalinfo.nl
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Artiesten op Eurosonic werd gevraagd wat er gaande is in hun land, ook Lenny kreeg deze vragen voorgelegd

  Wat is er zo leuk aan Tsjechië?
  Lenny:
  We hebben een lange geschiedenis als land en het zal altijd mijn thuis zijn. Ik heb wel een hekel aan de huidige politiek en de afgunstige mentaliteit die veel mensen hebben.

  Kan je iets vertellen over nieuwe trends in de muziekscene daar?
  Die is vrij veel veranderd de laatste jaren. Veel artiesten zijn in het Engels gaan zingen en trekken door Europa om meer fans te krijgen. Aan de andere kant is er ook een nieuwe, jonge groep rappers die in het Tsjechisch rappen en eigen labels beginnen.

  Is er een misverstand over Tsjechië dat je graag de wereld uit wil helpen?
  Veel mensen denken dat we alleen maar schlagermuziek maken, of ze gooien ons op een hoop met andere Oost-Europese landen zoals Polen en Slowakije.  Bron: noisey.vice.com
   
  Franky vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina