Europese Dag van de Talen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Europese Dag van de Talen in Leeuwarden
100X100__crossword.PNG

Op woensdag 26 september is iedereen van harte uitgenodigd om van 18.30 tot 20.00 uur te komen speak-daten op de Europese Dag van de Talen in het MeM en Tresoar in Leeuwarden. Bezoekers kunnen komen proeven van meer dan 20 verschillende landstalen en minderheidstalen uit Europa. Deelname is gratis!

In korte en interactieve lessen van vijf minuten maakt u op een leuke manier kennis met een aantal van de aangeboden Europese talen. Met Leeuwarden als Europese Culturele Hoofdstad 2018 is het aanbod dit jaar speciaal uitgebreid met een aantal Europese minderheidstalen.

De avond wordt georganiseerd door EUNIC, het samenwerkingsverband van nationale culturele instituten in samenwerking met de Europese Commissie, Lân fan taal, Europeesk buro foar lytse talen en Afûk. De Europese Dag van de Talen is een Europees initiatief voor het behoud van cultureel erfgoed, de bevordering van talenonderwijs en intercultureel begrip.

Sinds 2001 organiseert EUNIC de Europese Dag van de Talen in Nederland voor leerlingen van middelbare scholen. Ook dit jaar in Leeuwarden krijgen lokale scholen de kans om met hun leerlingen op de middag van 26 september aan het programma mee te doen. Op dezelfde dag worden vanuit het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord door de lerarenopleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen en NHL Stenden Hogeschool taal- en inhoudsgerichte workshops voor docenten Duits, Frans en Spaans georganiseerd.

Plaats: Talenpaviljoen MEM – Livingroom of Languages, Prinsentuin, 8911 DE Leeuwarden
Datum: woensdag 26 september 2018 van 15.00 tot 20.00 uur
Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum
 
Bovenaan