En toen kwam er een onweer over...

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Gisteravond heeft het in Kleni stevig geonweerd. Ik heb de camera erbij gepakt en een paar foto's gemaakt van de bliksem. Ze zijn niet allemaal even mooi maar ik wilde ze toch graag met jullie delen.

DSCF1207.JPG
DSCF1216.JPG
DSCF1221.JPG
DSCF1235.JPG
DSCF1239.JPG
DSCF1243.JPG
DSCF1244.JPG
DSCF1247.JPG
DSCF1261.JPG
DSCF1264.JPG
DSCF1269.JPG
DSCF1272.JPG
DSCF1279.JPG
DSCF1280.JPG
DSCF1288.JPG
 
Hier heeft het ook wel geonweerd en even geregend maar het meeste ging in de verte langs!
Ook op de buienrader zagen we de enorme bui, het meeste in het zuiden onder Bechyne en trok naar het oosten.
 
Nou, dat moet die bui geweest zijn! Stiekem hopen dat hij Porezanky niet geraakt heeft! Gisteren bericht van Jiri gehad: Vera had nog niet aan de bel getrokken, dus hij ging er van uit dat alles goed is gegaan... Dan voel je je in Nederland wel ver weg hoor!
 

Tabe

† In Memoriam
Gisteravond rond een uur of acht vertrokken wij bij de "Italiaan" in Klatovy richting huis in Zbyslav. De lucht achter ons was oranjerood door de zon. Maar daarom heen gigantische donkere wolken.Je kon zien dat het daar behoorlijk regende.

Thuisgekomen zijn we op het terras gaan zitten, onder de partytent. Een fernetje en een sigaartje in afwachten wat er komen zou. Binnen een half uur was het overal bliksem en donderslagen in een boog van zo'n 180 graden om ons heen Maar alles redelijk ver weg en de regen viel wel mee. Hooguit een kwartiertje wat regen, maar het bleef aan de overkant van het veld bliksemen. Een fantastisch schouwspel. En wij? Wij bleven zitten op het terras met ons fernetje en sigaartje.
 
Wij hebben wel veel regen gehad en slechts een enkele donderslag. Maar gisterenochtend zaten we wel zonder water omdat een pompstation door het onweer uitgeschakeld was. Gelukkig hebben onze buren een eigen bron en konden we toch koffie zetten. Eind van de ochtend hadden we zelf water.
 
Gisteren was het hier Wolkbreuk na wolkbreuk en het regende horizontaal door de zeer harde wind.
Zelfs een bult op het hoofd doordat de deur van de caravan bij het instappen een windvlaag pakte terwijl ik hem vast had.
En het daklijkje was open en eronder stond de laptop aan de lader. Maar er zijn ergere zaken waar je van wakker kan liggen.
Vandaag een paar graden minder net geen 30 graden.
Groeten vanuit het zuiden tegen de grens van Oostenrijk aan.
 
ja, ook wij herkennen de foto's en hebben flink onweer gehad in het reuzengebergte, maar na 11 uur 's avonds, we hadden net de bbq op.
maar was wel even lekker na zoveel warmte, tjonge wat een super mooi weer hebben wij 2 weken lang gehad zeg. heb dit nog niet meegemaakt in cz.
 
Bovenaan