Eigenaar CanalDigitaal koopt CS Link (Sat.TV)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

M7 Group S.A expandeert naar Tsjechië en Slowakije

Wat al langer werd verwacht is nu dan uiteindelijk toch realiteit geworden. Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A heeft zijn vleugels over Centraal Europa uitgeslagen. Het bedrijf was al in Nederland, België, Luxemburg en Oostenrijk actief.

Volgens BroadbandTV News heeft M7 Group S.A nu ook de Centraal Europese televisieaanbieder CS Link weten in te lijven. CS Link biedt in Tsjechië en Slowakije via de ASTRA3-satelliet een digitale televisie aan. Dit gebeurt via het zogenaamde prepaid betalingssysteem. In de afgelopen maanden werd uitvoerig onderhandeld over een overname van CS Link. Daarvan lijkt de uitkomst dat M7 Group S.A 100 procent van de aandelen in Media Vision, het moederbedrijf van CS Link, in handen krijgt

http://www.totaaltv.nl/index.php?action=nieuws&id=4824

M7 Group S.A is al langere tijd eigenaar van CanalDigitaal (Nederland), TV Vlaanderen (België), TéléSAT (België en Luxemburg) en Austriasat (Oostenrijk). Met de aankoop of het opstarten van nieuwe Europese activiteiten wil M7 Group S.A mogelijkheden van satelliettelevisie optimaal benutten. Omdat CanalDigitaal, TV Vlaanderen en CS Link allen via de ASTRA3-satelliet uitzenden kan men een televisiezender via één kanaalslot via één transponder bij meerdere televisieaanbieders aanbieden.
 
Nee, ik ook niet. En de meeste mensen hier op het forum kijken waarschijnlijk Tsjechische Satelliet TV via de diensten van SkyLink ?
 
Bovenaan