Dvur Kralové

Topic in 'Oost Bohemen' gestart door onno, 08-03-2005.

 1. Macek

  Macek Geroyeerd Lid

  Bij grote supermarkten, Tesco, Hypernova enz. kan men betalen in €, maar pin gewoon geld en betaal in kronen. De kroon, Korun, is in Tsjechië de munteenheid en bestaan uit munten en bankbiljetten, schelpen en spiegels zijn hier nooit als betaalmiddel geaccepteerd.
  Verder kan u uw jachtgerei thuis laten, er zijn herbergen(Hostinec)en gelegenheden waar men, met het volk, kan eten en bierdrinken, of bier drinken en eten. Het enige nadeel is daar dat de plaatselijke bevolking een taal spreekt wat voor ons bijna niet is te volgen. Het vreemde is dat zij ons wel begrijpen en ze doen bijna alles om het u naar de zin te maken, wat je vraagt krijg je, wat een land, daarbij valt Boobejaanland, met verontschuldigde eerbied, in het niet. Veel plezier en de goeten van Macek.
   
 2. Zoals je zelf al zegt zijn er veel genoemd hier op het forum... Dvur Kralové ligt onder Trutnov, type "Trutnov" eens in in de zoekfunctie van dit forum en kijk wat er allemaal op je af komt...
  In Dvur Kralove zelf is in elk geval een hele mooie stuwdam en een behoorlijk grote dierentuin, de foto's vind je in de fotogalerij

  Kan, op sommige plekken.... In de grotere supermarkten kan je vaak al met euro's betalen en bij toeristische plekken ook (let wel, daar betaal je wel meer dan wanneer je in Kronen zal betalen).
  Het beste is om gewoon Kronen te pinnen... alles over geld wisselen vind je in dit topic

  Kan, hoeft niet, is net wat je zelf prettig vind... wij komen uit Dordrecht (zuid Holland) en rijden het altijd in 1 ruk door, maar andere overnachten liever ergens onderweg.....

  De elektriciteit is hetzelfde (220v), en de stopcontacten zijn zoals in Frankrijk en grote delen van België (wel anders dan in Nederland), Zie HIER het topic over stopcontacten.

  Ik hoop dat nu al je vragen beantwoord zijn, verdere tips ?? Maak je niet te druk en ga gewoon genieten !!
   
 3. Dank je voor de vele antwoorden! Ze waren zeer nuttig, zeker bepaalde links naar hier op het forum want tegen ik hier wijs uit geraakte wat ik eigenlijk kan gebruiken en wat niet. Want het is inderdaad net of ik naar een onbewoond eiland vertrek want Tsjechië is zo plots in ons hoofd gekomen en heb totaal geen idee waar belanden! Maar dank je voor de tips! En ik ga er daar van genieten zi!!!!
   
 4. je moet nooit in cz met euro's betalen, dan wordt je besodemieterd, misschien niet express maar je zal nadeliger uit zijn.
   
 5. Oké! Dat is goed om weten! We zullen dan geen euro's verdoen maar kronen... :toppie:
   
 6. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Hé Lieselot, ik rij alleen in een keer van Brugge naar ginder. Dus van Izegem moet dit ook kunnen, ik weet niet of je met twee kunt rijden dan gaat het nog vlotter. Verder is er in Dvur Kralove een Delvita, dit is een Delhaize filiaal met hetzelfde gekende logo. Ik zou niets speciaals meenemen en er gewoon op af gaan, als je alle regels respecteerd kan er bijna niets verkeerd lopen. Veel reisplezier.
   
 7. in dvur kralove kan je veel leuke dingen doen zoals naar centrum gaan ,wandelen en naar de dierentuin verder kan je ook een dagje naar het wintersport gebied toe.
   
 8. de dierentuin zou ik zeker doen.is echt een aanrader.wij hebben ons in de omgeving zo vermaakt dat we volgend jaar nog een keer terug gaan.
   
 9. Aha, dank je Freddy (en de rest ook é!) nog iemand van het West-Vlaanderen! We kunnen inderdaad wisselen van chauffeur dus we moeten er ook geraken é in 1 keer!
   
 10. Joepie, eindelijk! Binnen twee weekjes vertrekken we!!
  Ik heb nog een vraag.
  Wat met het kraantjeswater? Is dit drinkbaar? Mag je dit gebruiken om groentjes of fruit te wassen enzo? Zijn er dingen waar je zeker moet op letten qua eten?

  Vele groetjes lieselot
   
 11. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Lieselot veel water heb ik niet gedronken, maar uit de verhalen weet ik dat je best water uit flessen gebruikt wegens de mindere smaak van het water en het veelvuldig gebruik van chloor. Om groenten en fruit te wassen zou ik het dus wel gebruiken. En alvast veel reisplezier gewenst.
   
 12. Koffie en thee zetten kan meestal ook wel gewoon uit de kraan en ook voor het poetsen van je tanden hoef je geen bronwater te nemen... Ga je liters per dag drinken...tsja dan is het misschien wel verstandig om een paar flessen uit de supermarkt mee te nemen....
   
 13. nou ik drink dat water daar gewoon 1 liter per dag en er is niks gebeurt met mij dus je kan het wel proberen het smaakt wel anders dan in belgie of nederland
   
 14. Hello Lotteke,mischien is het moeilijk te geloven maar Tsjechies is ook in 21 eeuw en in EU(ok nog geen euro,maar het better voor jou omdat zonder euro is het goedkooper)Ik woonde in Belgie een jaar,en bijna alles was hetzelf.
  Voor jou is beste pinnen(goedkoopste)en in een bank wissellen geld voor placen waar jij mag niet pinnen.
  Rijden in een keer is geen probleem als jij heb klein beetje ervarings,ik heb dat ook gedaan.
  Dvur Kralove is dicht bij Trutnov(mooi stad)bergen,Jaromer(interesant orloog vesting)Adrspach(prachtige rots stad) en heel veel andere moie placen.Dus prettige vakantie!!!!!!!!!!!

  Met drink water is geen probleem,jij mag dat voor alles gebruiken,maar mischie voor normaal drinken vind je het niet zo lekker,dus drink water van fles.
   
 15. Tsja, dat moet je dus niet te hard roepen tegen een Nederlander, voor ons in België toch wel een beetje terug in de tijd hoor :deuk:
   
 16. :p ela!

  Merci mensen allemaal voor het antwoord.
  We hebben flessen water gekocht om te drinken maar om koffie te maken en tanden te poetsen gewoon het water van de kraan gebruikt.
  Tis te zeggen tot we plots zonder water zaten door technisch defect dan moesten we alles met aangekocht water doen maar alles is toch goedkoop in Tsjechië :)
   

Deel deze pagina