Drugs

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Freddy2005, 14-12-2009.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Curious, het onderzoek vertelt juist dat Tsjechie het goed doet met haar beleid. Bovendien gaat afschieten wel erg ver. Het is in ieder geval niet mijn idee van straffen
   
 2. "Go ahead, make my day". Mag ik jou voortaan Dirty Harry noemen, curious? :D

  Eigenlijk is dit een overbodige publicatie voor op dit forum, Ad. Het artikel gaat namelijk over alle Oost-Europese landen behalve Tsjechië, dat maar één keer wordt genoemd, en dan als land waar het drugsbeleid juist niet flopt! :oeps:
   
  curious en Riannah vinden dit leuk/interessant.
 3. tjechie probeert hetzelfde als nederland ,gewoon het probleem negeren.
  af en toe praat ik wel eens met de politie, het heeft gewoon geen prioriteit ,tenslotte mag je hier legaal stelen tot 5000 kc.of 2000 ....
  en ja afschieten klinkt nogal, maar drugs leveren/verkopen, maakt iemands leven/omgeving meer kapot.
   
 4. Curious: dan ook gelijk maar alle drankproducenten en verkopers, tabaksfabrikanten en sigarenboeren afschieten? :confused:
   
  curious en saskia.v.h vinden dit leuk/interessant.
 5. drank is goed (met mate) tabak is slecht.
  conclusie als je iemand niet mag ,gewoon een sigaretje aanbieden.

  voor mij is er een verschil tussen de criminele activiteiten van drugsdealers ,die willens en wetens mensen de afgrond in helpen.
  en producenten van minder gevaarlijke produkten.(tenslotte ga je dood van elk produkt dat je teveel eet of drinkt).

  na al die jaren blijf ik bij mijn standpunt, als je zonodig wilt gebruiken ,doe je dat maar thuis.
  geef je eigen wietplantje maar water. ga je verkopen/dealen etc. afschieten.
   
 6. En dan neem ik aan dat het afschieten figuurlijk bedoeld is, want anders is het eigenlijk gewoon het opnieuw invoeren van de doodstraf:denk:
   
 7. ok, eerste kogel waarschuwing......
  als we dan toch weer sociaal moeten zijn.
  al geeft de dealer de gebruiker ook de doodstraf.
   
 8. Jouw opinies over afschieten hebben weinig meer met drugs in Tsjechië te maken, curious, maar meer met borrelpraat aan een willekeurige stamtafel. En zoals bekend, is kennis van zaken aan stamtafels niet verplicht, sterker nog: meestal zelfs niet gewenst. Vooralsnog gaan er wereldwijd vele malen meer mensen dood aan drank en tabak, dan aan alle overige drugs bij elkaar. Dat zijn de feiten.
   
 9. dus omdat er minder mensen dood gaan aan drugs ,is het minder erg ?
   
 10. Nou, jij vindt het niet noodzakelijk om tabaks- en drankproducenten en verkopers (dealers) af te schieten. Drugsproducenten en -dealers daarentegen wel.

  Dus zeg jij maar wat er erger is.

  PS. Je weet dat alcohol en tabak ook drugs zijn (ook al zijn ze - nog - legaal)?
   
 11. Iedereen maakt eigen keuzes, als er geen vraag is is er ook geen aanbod.

  En natuurlijk zullen de zwakken nooit in de gaten hebben dat ze een keuze hebben dus een beetje bescherming van de zwakken is niet erg maar om dan alle leveranciers af te schieten is ook wat extreem.

  Auto's zijn ook enorm schadelijk moet ik de conclusie trekken dat curious autodealers ook wil afschieten?

  Kinderen zijn trouwens ook schadelijk, verontreinigend en een belasting voor de natuur en maatschappij en brengen ook de nodige overlast met zich mee.
   
 12. iemand drugs verkopen is voor mij onacceptabel ,ik zal wel een andere moraal hebben.........
  ik heb teveel ellende (persoonlijk) gezien met drugs .

  de gebruiker is gewoon een arme ziel .
   
 13. Zou het kunnen zijn dat de discussie helderder wordt als er onderscheid gemaakt gaat worden tussen het blowen en het gebruiken van harddrugs?:denk:
   
 14. misschien ,al is de wiet tegenwoordig erg sterk.
  en de lange termijn effecten hetzelfde als harddrugs
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië akkoord met medische wiet

  PRAAG - Het Tsjechische parlement heeft vrijdag ingestemd met de legalisering van medische marihuana. Het wetsvoorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de Tsjechische senaat.

  Als de senaat ook instemt met het wetsvoorstel zal de wiet in eerste instantie worden geïmporteerd. Later moeten bedrijven in Tsjechië een vergunning krijgen om de marihuana te kweken. Patiënten zullen een recept van hun arts nodig hebben om de wiet mee te krijgen bij apotheken. De behandeling zal niet worden vergoed door ziektekostenverzekeraars.

  Bron: nd.nl
   
 16. Ter info, de recepten worden niet ter hand gesteld maar doorgezonden aan de apotheek, nieuws via radio frekvence vandaag.
   
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het duurde even maar vorig jaar is de wet goedgekeurd. Daarna duurde het weer een jaar totdat de eerste cannabis als medicijn verkrijgbaar is in Tsjechië. Dit had te maken met het register van medicijnen.
  De medicinale cannabis komt voorlopig uit Nederland volgens artikel in tyden.cz. Momenteel wordt er bekeken welke kweker in Tsjechië het mag gaan produceren. Er zijn 16 kwekers die meedingen en daaruit wordt voor het eind van het jaar een gekozen.

  De prijs van medicinale cannabis is 273 tot 300Kč per gram. Als je dan bedenkt dat patiënten maximaal 30 gram per maand op recept kunnen krijgen is dat 9000Kč per maand!!! Gezien het feit dat de medische cannabis niet wordt betaald door de ziektekostenverzekering ,kunnen veel patiënten dit zich niet veroorloven.
  Er is vorig jaar een patiëntenvereniging opgericht spolek-kopac.cz.
  _____________________________________________________________________________________________________
  Ander bericht over drugs in Tsjechië:

  De liberale Tsjechische houding ten opzicht van cannabis wankelt.

  Terugkomst van liberalisering of puur winstbejag?

  Toen Tsjechië vijf jaar geleden de liberale handhaving van cannabisconsumptie- en teelt vormgaf in een van de meest liberale cannabiswetten van de Europese Unie dachten velen dat Praag zich zou ontwikkelen tot een tweede Amsterdam in Europa. Maar de politie maakte meteen duidelijk dat zij teelt voor commerciële doeleinden zou blijven vervolgen en dat ook het openen van onder dekmantel werkende coffeeshops niet zou worden getolereerd. Al werd het bezit van 15 gram marihuana of vijf gram hasj en de teelt van maximaal vijf cannabisplanten niet meer strafrechtelijk vervolgd, maar beboet als overtreding, Praag werd daarmee geen nieuw Amsterdam.
  Lees verder op sensiseeds.com.
   
  ave271 vindt dit leuk/interessant.
 18. Ook in Tsjechië zijn 5 planten per adres toegestaan, zaden zijn te bestellen bij www.semenakonopi.cz ook alle toebehoren voor het binnen kweken zijn daar te koop, kasten, lampen etc.
   
 19. ik had altijd al een "lunchroom"willen beginnen met koffiewiet met wietwafels, spacecake, spaceburger, wietkroketten en spaceballen
   
  Aad Piekaar en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië opent groot mediwiet instituut

  In de Tsjechische hoofdstad Praag is dinsdag het grootste private onderzoeksinstituut naar medicinale cannabis geopend. Met financiële hulp van Amerikaanse en Canadese investeerders gaat het International Cannabis and Cannaboids Institute (ICCI) op zoek naar de beste behandelmethoden voor allerlei ziekten en aandoeningen.

  Liberaal Tsjechië

  Tsjechië is sowieso veruit het meest liberale land ten aanzien van cannabis in Oost-Europa. Je mag er roken, je hebt er growshops en er wordt jaarlijks een gigantisch wietevenement gehouden (Cannafest), maar nu wil het voormalige Oostblokland ook het voortouw nemen op medicinaal cannabisgebied. Volgens minister van Volksgezondheid Svatopluk Němeček die het gebouw officieel opende, is het de grootste investering in de privésector sinds mensenheugenis. Investeerders uit Canada en Amerika legden bijvoorbeeld al 18,5 miljoen euro op tafel om het International Cannabis and Cannaboids Institute (ICCI) van de grond te krijgen.

  Internationaal instituut
  Een ander internationaal tintje is de medewerking van professor Lumir Hanus van de Hebreeuwse Universiteit in Jerusalem. Verder wordt er samengewerkt met patiëntenverenigingen en drie Tsjechische universiteiten. Managing director is de Tsjech Pavel Kubů, die verklaart dat de research in dienst staat van het zoeken naar oplossing op maat voor cannabispatiënten. In het nieuwe instituut gaat men testen met cannabis als medicijn bij uiteenlopende ziekten, gebaseerd op onderzoek en op de ervaringen van patiënten.

  Dat laatste is wel grappig, want het wordt in de Tsjechische media omschreven als ‘gebruik willen maken van de patienten die zichzelf “illegaal” hebben behandeld met het medicijn dat ze zelf maakten van planten die ze kweekten of wisten te verkrijgen op de zwarte markt’.

  Perfecte locatie
  Tomáš Zábranský is de belangrijkste drugsexpert in Tsjechië en hij wordt het hoofd Science & Research’ van het nieuwe instituut. Hij verklaart ook waarom het juist in zijn land gelukt is om zo’n groot wetenschappelijk centrum van de grond te krijgen. “Een van de redenen is de zeer goed ontwikkelde infrastructuur wanneer het aankomt op research, technische ontwikkeling en apparatuur, en ook als het gaat over expertise en traditie in research die op een of andere manier iets met cannabis te maken heeft. De andere reden, misschien nog wel belangrijker, is de legale omgeving hiervoor in Tsjechië. In 2013 hebben we het medicinaal gebruik van cannabis gelegaliseerd met een speciale wet, die volgde op vele vergaderingen met de International Narcotic Control Board.”

  Patenten en standaardisering
  Deze legale omgeving maakt het dus makkelijker om klinische tests op grote schaal uit te voeren. Daarbij wordt er zowel echte cannabis als synthetische cannabidoïden ingezet, iets wat nergens anders plaatsvindt aldus de Tsjechen. Standaard producten en behandelmethoden behoren tot de doelstelling van het instituut. Tot nu toe verkopen de apotheken ook alleen maar geïmporteerde mediwiet, maar dat moet gaan veranderen als het aan het ICCI ligt. Omdat het een privébedrijf is moet er natuurlijk wel geld worden verdiend. Dat wil men bijvoorbeeld ook doen met patenten op medicijnen.

  De oprichters stellen (terecht) dat het ontbreken van standaardisering en ‘onwetenschappelijke’ attitudes samen met de angst voor misbruik van cannabis tot de redenen behoren waarom wiet nu nog niet toegankelijk is voor alle patiënten die dat nodig hebben.

  Bron: rollingstoned.nl
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina