Douzelage-partnersteden met folkloredagen in Meerssen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Folkloredagen Groot Meerssen

De vereniging “Meersen in Europa “Douzelage” organiseert tussen 19 en 23 juni a.s. deze folkloredagen, met medewerking van dansers en muzikanten van de groepen ‘Die Waldlerbuam’ en ‘Lidova Musica’, respectievelijk uit Bad Kötzting (Duitsland) en Susice (Tsjechië), beiden Douzelage-partnersteden van Meerssen.


Waldler-Buam.jpg


De tijdstippen van de optredens
Donderdag 20 juni:
11.30u Basisschool Triangel, Ulestraten
14.00u Weekmarkt Meerssen (voor terrassen)
15.30u Centrum Meerssen

Vrijdag 21 juni:
09.30u Centrum Meerssen

Zaterdag 22 juni:
11.30u Uitspanning ‘De Nachtegaal’
14.30u Zorgcentrum Ave Maria te Geulle
18.30u Agnesplein, Bunde
 

kuurgast

Donateur
Helaas kan ik dan niet naar Meerssen. Maar het is zeker een aanrader om daar te gaan kijken.
Bij het vliegveld de snelweg af en dan kom je meteen in een ander landschap wat een beetje Tsjechisch lijkt.
Mooi wandelen in het bos tussen Meerssen en Ulestraten naar de waterval en de bron.
 

Ad Verschoor

Donateur
Duitse en Tsjechische volksdansen in de gemeente Meerssen

Douzelage Meerssen organiseerde een bezoek van twee volksdansgroepen: een uit Bad Kötzting (Duitsland) en de ander uit Susice (Tsjechië). De gasten werden op donderdag 20 juni in het gemeentehuis ontvangen en namens het college toegesproken door wethouder Jan Gulikers.

douzelage_volksdansgroepen_478790


De Duitse en Tsjechische volksdansers verblijven van donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni in onze gemeente en verzorgen tijdens deze dagen enkele optredens op diverse locaties. Zo waren er al optredens bij basisschool De Triangel in Ulestraten, tijdens de Weekmarkt in Meerssen, in het centrum van Meerssen en in zorgcentrum Beukeloord. De vrolijke muziek, de bonte kledij, de aanstekelijke dansen en de andere taal zorgen voor een bijzondere sfeer tijdens deze optredens en brengen de toeschouwers alvast in vakantiestemming.

douzelage_volksdansgroepen_478775


Zaterdag 22 juni zijn optredens gepland bij Uitspanning De Nachtegaal in Meerssen (11.30 uur), in Zorgcentrum Avé Maria te Geulle (14.30 uur) en op het Sint Agnesplein in Bunde (18.30 uur). U bent van harte welkom!

douzelage_volksdansgroepen_478805


douzelage_volksdanstheater_478820


Douzelage
Douzelage Meerssen is een comité van inwoners van onze gemeente dat tracht contacten met inwoners en gemeenten van andere Europese landen te stimuleren. Douzelage is begonnen in 1991, toen als bond van 12 gemeenten in verschillende landen van Europa (vandaar 'douze', het Franse woord voor 12). Inmiddels is het aantal landen van de Europese Unie uitgebreid en is er nu een verbond van 28 gemeenten in evenveel landen, die met elkaar contact onderhouden. Meer informatie vindt u op de website van de Douzelage: www.douzelagemeerssen.nl.

Dank aan de mensen van Douzelage Meerssen voor de organisatie van het bezoek van beide volksdansgroepen. Dank ook aan de gastgezinnen waar de volksdansers mochten overnachten en waar ze goed verzorgd werden en aan Rabobank en Ondernemersvereniging Meerssen.

Bron: meerssen.nl
 
Bovenaan