Dotazník E 301

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tak jsem se konečne vrátil domů a jako doklad o práci v zahraničí jsem musel získat formulář E 301 , jakousi obdobu zápočtového listu. O dotazník jsem žádal elektronickým formulářem na stránce kompetentní instituce UWV. Uváděli, že objednaný dotazník dorazí na adresu bydliště - již českého , v rozpětí 6- 8 týdnů. Paní na pracáku, kde jsem se registroval po příjezdu považovala tuto lhůtu za astronomicky rychlou, neboť z Anglie nebo z Irska chodí formuláře po půl roce a to ještě blbě vyplněné . Pozor ! Formulář dorazil včas !!! Za 7 týdnů tedy v toleranci na mé české bydliště navzdory tomu, že v adrese mi jako zemi určení napsali Polen ( ulice a město bylo napsáno dobře ). Přesto neskončil formulář kdesi v Krakowě, ale u mně doma. Odborník žasne lajk se diví. Na pracáku z toho byli úplně paf.
 
A proc jsis to nevyridil tady v Holandsku, u jakehokoliv EURES poradce? Kdyz jsem to resila ve Francii, bylo to bez problemu...mozna jeste dolozit na pojistovne E 112, ze jsi byl pojisteny po dobu pobytu v holandsku u holandske zdravotni pojistovny, abys nemusel vracet penize v cechach. Protoze muzes byt pojisteny jen v jedne zemi a pokud jsi nebyl, tak platis ceske pojistovne penize za cele obdobi.
 
Místně nejbližší EURES poradce byl až v Leeuwardenu a přišlo mi zkrátka jednodušší vyplnit ten e-formulář a odeslat ho. Taky mě prostě zajímalo, jestli se to takhle povede nebo ne. A pokud jde o zdravotní pojištění, tak při odhlášení mi holandská ZP dala potvrzení o ukončení ZP s uvedením období, kdy jsem u nich byl. Když jsem se opět přihlašoval u nás, tak to stačilo. Teď už je to stejně jedno.
 
Skvele BONDE a chvalim :top: . Taky se dost divim, ze to prislo vcas a skoro spravne. To je na holandaky echt vykon :D
Hellisko mozna ze pro SICHR vis? je lepsi toho udelat vic nez min a pak po 2 letech zjistit ze pochybyl a calovat jak blazen.
 
Bovenaan