Dordrecht-Ricany: Toeristische route door Duitsland

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo allemaal, ben op dit forum gekomen en wil dan ook een vraag stellen. Wij gaan deze zomer naar Ricany en zijn bezig met de route daarheen met een overnachting. Alleen, dit jaar doen we onze vakantie eens naar Tsjechie dus de heenreis willen we ook eens een ander gedeelte van Duitsland zien dan altijd maar Stuttgart, Neurenberg enzo. Wie kan ons helpen. De tweede week gaan we door naar Frynburk dus misschien ook een route voor de terugweg ?
Alvast bedankt voor jullie inbreng.
 

Pelhřimov

Donateur
Welkom op het forum.
Veel plaatsnamen in Tsjechië komen meerdere keren voor, dus naar welke Ricany willen jullie?
Bij Brno of bij Praag?

kijk eens op www.mapy.cz
 

Vodnik

† In Memoriam
Vanuit Ridderkerk is de kortste "de zuidelijke route (frankfurt) maar als je er toch twee dagen over wilt doen is de route hengelo en dan Magdenburg, Dresden, praag een leuke.
Waarom leuk? In Magdenburg overnachten en naar het water aquaduct gaan, hier kruizen Elbe en Mittellandkanaal met een hoogte verschil van ca 15 meter, net als een viaduct. Heel indrukwekkend is ook om de scheepslift in werking te zien (een stalenbak waar schip in gevaren wordt, deuren sluiten en heffen of zakken)

Er is vlakbij een hotel/restaurant waar ook campers welkom zijn. Een camping is op ca. 1 km aanwezig

Pieter
 
Bedankt voor de tip.
Ga het boekje van links en richts van de snelweg erbij pakken,
om te zien wat voor hotels er zijn rondom Magdeburg.

Terugweg via Linz en Passau (vanaf Frynburk), en dan maar zien hoe we gaan.
 
op weg naar Tsjechië is QUEDLINGBURG eventueel te bezoeken... een aanbeveling. (Door de unesco gesteund) - Wij waren er toevallig op het tijdstip van de Ottomaanse feesten.

Ook DESSAU is een mooie stad waar men gemakkelijk kan fietsen. (Kornhaus aan de Elbe)
 
Dames en heren, de vraag ging volgens mij alleen om een alternatieve route, niet om toeristische tips in Duitsland of een opsomming van bezienswaardigheden aldaar. Mocht dat laatste wèl de bedoeling zijn, dan zit dommel met zijn vragen verkeerd op dit Tsjechische forum. :D
 
Hoi,

Wij hebben een huis vlakbij Ricany en wij geven de voorkeur aan de route Hannover, Magdeburg, Leipzig Dresden (en dan via Usti nad Labem de weg naar Praag nemen, een stukje door Praag: ben je meteen in de stemming, en dan op de E55 een klein stukje door naar Ricany). Veelal doen we het in 1 x, omdat deze route over het algemeen niet zo druk is. Mocht het bij Praag wel druk zijn (meestal vanaf 16.00 uur), dan gaan we om Praag heen, maar dit wijst zich vrij vanzelf. Als we wel overnachten geven wij de voorkeur aan Leipzig. Mooie stad, lekkere restaurantjes en niet het allerbelangrijkste: Je hebt het grootste deel van de reis erop zitten: de volgende dag moet je nog een kleine 300 km. verder rijden, maar het laatste stuk gaat het langzaamst: Reken daar een uur of 4 voor.
 
Wij willen altijd zo snel en efficiënt mogelijk naar Tsjechië of Nederland, ofwel via Frankfurt ofwel via Dresden, dus geen toeristische uitstapjes voor ons. Wordt er dit jaar niet een nieuw stukje snelweg opgeleverd waardoor het aantrekkelijk wordt om via Leipzig te rijden? Die stad wil ik nog wel een keer bezoeken.
 
allemaal ontzettend bedankt voor jullie inbreng. Ben er een stuk mee geholpen en ga op m'n gemak eens de route uitstippelen. Voor zover ik kan zien zullen we vanuit Frynburk uiteindelijk toch weer via Neurenberg of Stuttgart belanden, maar de heenweg via Hannover, Magdeburg en Leipzig trekt ons wel aan.

fijn dat ik op dit forum terecht ben gekomen, want toen wijzelf aan het uitstippelen waren keek ik eigenlijk naar een route via Kassel, maar dat is dus niet de handigste route.

Laat nog wel even weten hoe we gaan rijden.
Oh ja, voor mensen die ook wel eens een overnachting in Duitsland willen: in Sommerach (bij Wurzburg) ligt een gezellig pension Winzerhof, leuke prijzen, goed eten en familiair. En buiten eten onder de druivenranken.
 
Bovenaan