Domácí pravidla tohoto fóra

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tsjechie.net

Forumleiding
Administrator
České Fórum

Tak, jako každé fórum, poskytují i tyto stránky mnoho informací a názorů. Speciální na tomto fóru je to, že se zde odehrává daleko víc. V mnoha diskuzích hrají velkou roli osobní názory, emoce a politická přesvědčení. Probíhají zde živé rozhovory a vyměňují se zkušenosti, jak v holandštině, tak i v češtině.
Dvojjazyčné fórum se hned tak nenajde, tím je mimořádné.

Členové tohoto fóra mají jeden velký společný jmenovatel - jejich vztah s Českou republikou. Kromě těchto členů stránky navštěvuje denně mnoho návštěvníků, kteří se rádi porozhlédnou v našem světě.

Pro správné zachováni funkce fóra zde máme několik pravidel. Tak, jak už slovo "domáci pravidla" dává tušit, jsou to pravidla, která jsme my, jako hostitelé, zavedli pro naše hosty. To proto, abychom mohli správně usměrnit velké množství zpráv a taky aby sféra na fóru byla stále optimální. Vidíme toto fórum jako náš obývák.

Správci fóra jsou na tomto fóru hostitelé, členové fóra jsou hosté. Host respektuje bez diskuze pravidla hostitele. Je to otázka zdvořilosti a výchovy.
Moderátoři plní servisní funkci, určují, co je a není dovoleno. Pokud host s těmito pravidly nesouhlasí, má vždy možnost odejít - ne si na naše pravidla stěžovat. Toto je základní myšlenka našeho fóra.

Většina pravidel je zcela samozřejmá, ale pro jistotu je přece jenom vyjmenujeme:
  1. Fórum se skládá z různých kategorií. Snaž se umístit svou zprávu do správné kategorie a pro každou zprávu zvol jenom jedno téma. Zvýšíš tim svou šnci na odpověď a fórum bude díky tomu přehlednějsí.
    .
  2. Umístěné zprávy musí mít něco společného s Českem (to platí i pro cestování do Čech a z Čech), v české části i s Holandskem. Pouze v rubrice "Hospoda - Kroeg" tato podmínka neplatí.
    .
  3. Předtim, než umístíš svou zprávu, použij funkci HLEDAT, abys zjistil, zda se již dříve neprobíralo stejné téma. Tímto zamezíš dvojitému opakování příspěvku.
    .
  4. Nazvi svoji zprávu KRÁTCE A VÝSTIŹNĚ. Bude-li to třeba, název může být moderátorem pozměněn.
    .
  5. Cituj pouze relevantní části zprávy.
    .
  6. Udej - pokud možno - původ u přejmutých textů/citátů.
    .
  7. Zůstávej pokud možno 'on-topic', neodchyluj se od hlavního tématu. Vyjímku tvoří rubrika "Hospoda - Kroeg", tam si můžeš odskočit (off-topic). Pokud se diskuze odchyluje od původního tématu, můžeš začít novou diskuzi založením nového tématu s novým názvem.
    .
  8. Nikdy nedávej do zprávy své telefonní číslo, nebo (e-mailovou) adresu. Zneužití někým cizím se nedá vyloučit. Vyměň si své kontaktní údaje přes PM (soukromou zpravu), nebo e-mail.
    .
  9. Doporučovat/nabízet, nebo žádat/odkazovat na ilegální software, filmy a hudbu je zakázáno.
    .
  10. Poptávka/nabídka nemovitostí a s tím spojené záležitosti nejsou dovoleny.
    .
  11. Reklama a komerční zprávy nejsou na fóru povoleny, ani v avataru, ani v podpisu.
    .
  12. Rubrika "Forum Bazar" je určena pro nabídku/poptávku českého zboží.
    .
  13. V rubrice "Kamperen"/"Kampování" a "Accommodaties"/"Ubytování" mohou soukromníci jednorázově nabídnout svuj objekt, nebo kamping. Po souhlasu správy fóra se umístěná zpráva zobrazi.
    .
  14. Tvůj osobni podpis může obsahovat pouze jeden řádek.
    .
  15. Fotogalerie je určena pouze pro fotografie, které mají zřetelně něco společného s Českem, v české části s Holandskem.
    .
  16. Respektuj spoluuživatele fóra. Uznávej hodnoty těch ostatních a nedopusť, aby se cítili dotčeni.
    Nezpůsobuj nepokoj na fóru, nepopichuj a nepřidávej se. Hádky si nevyřizuj na veřejnosti, ale přes PM (Personal Message), nebo e-mail.
    .
  17. Správa fóra může příspěvky/témata přizpůsobit, přemístit, uzavřít, nebo odstranit, pokud to bude nutné. Určité nežádoucí záležitosti mohou spadat mimo tato pravidla. Moderátoři určí, co se smí a co se nesmí.
    Administrator/majitel fóra může témata, nebo osoby od těchto pravidel osvobodit, pokud to uzná za vhodné.
    .
  18. Nesouhlasíš-li s rozhodnutím, nebo máš-li otázky/poznámky, co se moderace týče, neuveřejňuj je na fóru, pošli PM, nebo e-mail administrátorovi, nebo patřičnému moderátorovi.
    Na fóru umístěné poznámky, nebo námitky o práci moderátorů budou bez vysvětlení odstraněny a nebudou zodpovězeny.
    .
  19. Pomocí Report tlačítka (pod každou zprávou, vlevo), můžete upozornit správu fóra na nevhodné správy, nebo diskuze.
    .
  20. Každý uživatel si může založit jenom jeden účet. Vícenásobné členství je zakázáno.
    .
  21. Co se stane, když nebudu dodržovat tato pravidla?
    Když nedodržiš zmíněná pravidla, dostaneš PM s vysvětlenim a popisem kroků, které budou následovat při opakovaném přestupku.
Hodně hezkých chvil na tomto fóru!

Tým Tsjechie.net
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan