Discgolf in Tsjechië

Topic in 'Sport & Ontspanning' gestart door kuurgast, 07-06-2019.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Discgolf in Tsjechië

  Discgolf lijkt qua spelregels erg op traditioneel golf. De regels zijn in principe hetzelfde, maar toch speelt het volledig anders! Dit verschil zit hem vooral in het gebruik van ander materiaal.

  [​IMG]

  Voor discgolf worden namelijk discs gebruikt; een speciaal soort frisbees, gemaakt van plastic of rubber. In zo weinig mogelijk worpen manoeuvreert de speler zijn/haar frisbee langs natuurlijke obstakels - zoals water en bomen - in de basket.

  Ook hoeven er geen grote golfvelden worden aangelegd; het is een echte natuursport. Perfecte locaties zijn bossen en parken, waarbij bijvoorbeeld bomen de obstakels vormen

  Na springschoenen en een tandemfiets heeft Humpolec dus nog een nieuwe attractie voor toeristen. Het is een nieuwe discgolfbaan, die eind vorige week opende in het bospark onder de joodse begraafplaats en de ruïnes van het Orlík-kasteel.

  Discgolf is de afgelopen acht jaar steeds populairder geworden. Humpolecký DiscGolfPark Podhrad is al de 98ste die in Tsjechië is geopend. Maar in Vysočina is deze sport niet zo wijdverspreid. Er zijn slechts zes van dergelijke banen.

  "Het sportterrein is vrij toegankelijk. Iedereen kan het spel gratis uitproberen. Het enige wat u nodig hebt, is een speciale schijf die lijkt op een vliegende schotel, die verkrijgbaar is bij het Humpolec Infocentrum in Havlíčkovo náměstí, "zei Aneta Slavíková, woordvoerster van het stadhuis.

  De baan in Humpolec heeft negen speciale manden of gaten met verschillende lengtes en vormen. Er zijn drie kilometer voordat de spelers alle negen stations passeren.

  Iedereen kan het spel gratis uitproberen. Het enige wat je nodig hebt is een speciale frisbee-achtige schijf die je kunt huren bij het Humpolec Infocentrum in Havlíčkovo náměstí. Als iemand discgolf zo leuk vindt dat ze een eigen schijf willen kopen, is het geen grote investering. Hun prijzen beginnen bij 250 kronen.

  Bronnen: mesto-humpolec.cz + facebook.com/Město Humpolec.
  Meer over diverse disc-golfbanen in Tsjechië op discgolf.cz.
   
  Saman en RoJo vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina