Denk twee keer na voordat je in Tsjechië gaat wonen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ik heb gelukkig positiever ervaringen. Een verschil met Nederland is wel dat men hier meestal niet met afspraken werkt. Daarom moet je gewoon in een wachtkamer zitten wachten tot alle mensen die eerder waren zijn geholpen. Er worden dan altijd vrij veel mensen tussendoor geholpen. Je hebt geen idee waarom, maar dat zal wel juist zijn. Nu met corona werkt mijn huisarts wel met afspraken om niet zo'n volle wachtkamer te hebben.
Jaren geleden meende ik het aan mijn hart te hebben. Had op dat moment nog geen huisarts en ben gewoon in de wachtkamer gaan zitten wachten van een specialist in het ziekenhuis. Er zijn veel onderzoeken gedaan en na ongeveer 4 uur stond ik weer op straat met een advies wat meer aan de bloeddruk te gaan doen en een huisarts te gaan zoeken. Prima geholpen dus!
 
@mazackova Ik ben er van overtuigd dat Punkenstein dit met een knipoog schreef, naar aanleiding van een aantal post en zelf echt niet meent,

Tsjechië is zeker anders dan Nederland, maar anders hoeft niet altijd beter of slechter te zijn. In sommige opzichten is het zeker slechter, maar gelukkig in veel opzichten ook beter, veel beter. Wat de ziekenhuizen betreft. Ook hier zullen goede en slechte tussen zitten. Ik weet uit persoonlijke vervaringen bijvoorbeeld dat Liberec een prima ziekenhuis heeft en dat je bij het ziekenhuis in Decin beter weg kan blijven.
Je zei het zelf overigens ook al:
ook voor de gewone mensen met een geregeld vast inkomen die niet helemaal meer gezond zijn is het hier niet veilig! Er is hier te weinig artsen en de ziekenhuizen overvol.
 
..... Het is er wel meer oppassen geblazen.Overigens dat kunt U zelfs in de media lezen en ga toch zelfs eens in het ziekenhuis of praktijk kijken.
Misschien een verwijzing naar de noodtoestand van enkele weken geleden toen er bijna 2.000 mensen op ICU lagen.
Dat is wel een moment geweest met een enorme impact op het systeem.
Die piekmomenten... Als je daar middenin komt te zitten, dan denk ik dat ik ook wel erg geschrokken zou zijn, en vraagtekens zou gehad hebben bij het gezondheidssysteem.
Enfin, het gaat nu beter, gelukkig!
 
Lieve meneer PuNk en StEiN Uw uitdruking kan ik niet onerschrijven, dat zegt Uw. Het is er wel meer oppassen geblazen.Overigens dat kunt U zelfs in de media lezen en ga toch zelfs eens in het ziekenhuis of praktijk kijken.
Zelf heb ik dit bericht van PuNkEnStEiN als leuk bestempeld ,omdat ik denk dat het sarcastisch bedoelt is 🙃

Uiteraard zijn er in elk land wel positieve en negatieve dingen. Ook zal de een iets negatief of positiefs anders ervaren als de andere.

Het is zelfs mogelijk dat de een in hetzelfde gebied de instanties prima vind en de ander niet.

Laura vind het financiële deel in CZ slecht en Mazackova de gezondheidszorg. En, ja ik zie ook soms dingen waarvan ik denk "waarom" maar in het algemeen heb ik het goed naar mijn zin in Tsjechië. 
Ik heb goede ervaringen met ziekenhuizen in Tsjechië. Één keer door een hondenbeet (gewone reactie van onze hond tien ik hem op een blijkbaar pijnlijke plek oppakte). Werd in het ziekenhuis goed geholpen door mijn buurvrouw die op de eerste hulp werkt.
Mijn vriendin heeft een nieuwe heup gekregen in een privékliniek in Mlada Boleslav. Dat was helemaal prima. Goede voorbereiding en nazorg. En niet al naar huis met een drain er nog in zoals vaak in Nederland waardoor er soms complicaties ontstaan. Die privé kliniek werd overigens vergoed door de Tsjechische zorgverkering. Er komen daar ook veel buitenlandse klanten want veel info stond ook in het Engels.
 
Misschien als spoiler: dit onderwerp gaat over:

Denk twee keer na voordat je in Tsjechië gaat wonen.​

Dus, Take it or leave it.

Eigen keuze, eigen beslissing. Maar dan vervolgens niet gaan klagen over wat er allemaal niet goed, fijn, niet automatisch geregeld, begrepen of verstaan is.
Al dat gezanik wat er allemaal aan anderen scheelt, fout is en naar jouw standaarden moet worden omgebouwd.

Je mag naar Tsjechië en niemand moet.
Vrije keuze.

Om een mooie Surinaamse uitdrukking aan te halen: "je bent thuis waar je huis woont".
Daar zal wel een Tsjechisch equivalent voor zijn, maar dat zullen we wel gaan lezen.
 
Op 27-06 vertrekken wij weer voor 6 maanden naar Bilenice.
Zonder geklaag vooraf, gewoon thuiskomen.
Zeurders graag naar zeurland en kan wat mij betreft de discussie op slot.
K vašemu zdraví půjdu na pivo.
Deze discussie gaat natuurlijk over de Tsjechië gangers en hun verhalen over bezit en verblijf.
Ik hoop van harte dat dit geen negatief beeld van Tsjechie zou veroorzaken.
Ik wens iedereen een mooi bezoek toe aan Tsjechie en je eigen ervaringen op te doen.
Het is de moeite waard.
 
Laatst bewerkt:
Misschien een verwijzing naar de noodtoestand van enkele weken geleden toen er bijna 2.000 mensen op ICU lagen.
Dat is wel een moment geweest met een enorme impact op het systeem.
Die piekmomenten... Als je daar middenin komt te zitten, dan denk ik dat ik ook wel erg geschrokken zou zijn, en vraagtekens zou gehad hebben bij het gezondheidssysteem.
Enfin, het gaat nu beter, gelukkig!

Haha, ja. Maar in Nederland gaan ze al piepen bij 600 mensen op de IC, terwijl er 70% meer inwoners zijn. Ben benieuwd hoe het dan in Nederland geweest zou zijn met ca. 3000 covid-patienten op de IC.... Code ultra-black.
 
En niet eens voor de startende ondernemers maar ook voor de gewone mensen met een geregeld vast inkomen die niet helemaal meer gezond zijn is het hier niet veilig! Er is hier te weinig artsen en de ziekenhuizen overvol.De wachtkamers puilen uit van mensen die niets mankeren want mocht er iets toch nodig zijn dat zij dann wel aan de beurt kunnen komen.
Ik zal het kort houden.
Wat een enorm onzinnig kletsverhaal.
Verdiep u eens in het subject voordat u dit soort onzinnige, maar vooral onware denkbeelden de ether in gooit.
 
Bovenaan