De spoken van Visegrád

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
MTE1NTM2OF8xYmE5OWY0MTNjNTBhMzIwN2QwMjllNGExMThjYWJkMTI5ZDQ3YTE4XzYyMHhDNzM5eDQ5MisyNisw.jpg

De spoken van Visegrád. (© Eigen foto)

De spoken van Visegrád in het Veenkoloniaal Museum

Ivo van de Wijdeven vertelt woensdag 20 november in 'De spoken van Visegrád' in het Veenkoloniaal Museum te Veendam de turbulente gebeurtenissen in Polen, Hongarije en Tsjechoslowakije tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Van de Wijdeven is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarnaast schrijft hij artikelen voor media als De Correspondent, Historisch Nieuwsblad, Geschiedenis Magazine en Clingendael Spectator. Met zijn verhalen wil hij iedereen die daarin geïnteresseerd is, een historische achtergrond bieden bij de actuele thema's als nationalistische sentimenten, Russische en Turks ambities, migratieproblematiek, internationaal terrorisme en de naderende Brexit.

'De spoken van Visegrád' verscheen in 2018. Het beschrijft de geschiedenis die in West-Europa zo goed als vergeten is, maar in die landen zelf nog nauwelijks is verwerkt en de grondslag vormt voor het huidige denken over de toekomst. Een boek voor wie wil weten waar controversiële Oost-Europese politici als Viktor Orbán en Jaroslaw Kaczynski de mosterd halen.

Bron: hetstreekblad.nl

Het geheel begint om 20.00 uur en de entree is vijf euro. Vrienden van het museum mogen gratis naar binnen.
 
Bovenaan