Bier & Wijn De mooiste landkaart ooit...

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dat is absoluut een mooie kaart. Maar niet volledig. Er komen wekelijks mini-brouwerijen bij. Ik volg wat Tsjechische biersite's en ik krijg al dorst bij het zien van hun foto's. Opmerkelijk genoeg bevinden die nieuwe brouwerijen zich vooral in Moravië. Er zijn dus uitgebreidere bier-landkaarten in omloop.

Probeer eens de volgende interactieve kaart: https://ceskepivo-ceskezlato.cz/mapa-pivovaru/

Afstrepen? Dat is een zware klus :-) Zo volg ik een pivonist die ieder weekend per trein een andere brouwerij bezoekt. Dus iedere zondagavond stromen de foto's weer binnen. Ik ben benieuwd naar vanavond. Maar eerste BZB kijken natuurlijk. Haha.
 
Inderdaad een leuke kaart voor de bierliefhebber (ik dus) maar niet compleet. Wij zitten bijvoorbeeld niet zo erg ver van Krasna Lipa vandaan met "Pivovar Falkenstejn". Een leuke (kleine) bierbrouwerij die je kunt bezoeken (rondleiding), organiseert ook elk jaar (gratis) een aardig muziekfestival op het voorliggende dorpsplein en heeft ook nog eens een goed restaurant daarbij. Ik denk dat je zo'n kaart tegenwoordig ook van Nederland kan maken want er zijn veel kleine bierbrouwerijen bij gekomen.
 
Bierfeesten in Tsjechië zijn leuk. Volgens mij is het een heus schnabbelcircuit voor Tsjechische bands. Ik wil nog steeds een keer naar Bernardfest (juni) in Humpolec. Nou ja, als ik er maar weer bij ben in Vrchlabi in augustus.

Er zijn meerdere biersites met allerlei leuke info. Daarop is ook de agenda met bierfeesten (= pivni slavnosti) te vinden of een bierlandkaart.

https://pivni.info/ Inclusief bierlandkaart ( = mapy ) met brouwerijen.

Ook leuk: www.pivovary.info (kaart met 685 historische brouwerijen).
 
Bovenaan