(De kinderen van) Lidice

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Lidice: Mit dem Smartphone Geschichte erleben.
Vanaf 9 juni kan je bij de ingang van Lidice een smartphone lenen met audio-drama behorende bij diverse plaatsen in het dorp van wat daar afspeelde. Dit is een project van de studente Tereza Semotamová. In eerste instantie is het in de Tsjechische en Duitse taal waarna later de Engelse versie volgt.
Bron:radio.cz/de.
 
Gauck naar Lidice

De Duitse bondspresident Joachim Gauck brengt tijdens zijn staatsbezoek die vandaag begint ook een bezoek aan Lidice.
In Lidice vindt vanmiddag een ontmoeting plaats met enkele overlevenden van het bloedbad.

iDNES
 

Ad Verschoor

Donateur
President Gauck herdenkt in Tsjechië nazi-slachtoffers Lidice

De Duitse president Gauck bezoekt vandaag tijdens zijn kennismakingsbezoek aan Tsjechië ook het dorp Lidice. Daar werden in juni 1942 de mannen neergeschoten en vrouwen en kinderen gedeporteerd. Dit gebeurde als wraak voor de moord op nazileider Reinhard Heydrich. In Tsjechië wordt Gauck's bezoek aan Lidice gewaardeerd. De Duitse president spreekt in Praag verder met president Klaus en met activisten van de 'fluwelen revolutie' uit 1989. Lees meer bij Die Welt >>
 

kuurgast

Donateur
Uitnodiging voor kinderen om deel te nemen aan de 42e Internationale kinderkunsttentoonstelling Lidice 2014

De kindertentoonstelling werd in 1967 opgericht om de kinderslachtoffers van het Tsjechische dorpje Lidice te herdenken, die waren vermoord door de Duitse nazi's, alsmede andere kinderen die stierven in oorlogen.
Deze aanvankelijk nationale tentoonstelling werd internationaal in 1973 en is sindsdien niet alleen in Tsjechië, maar letterlijk over de hele wereld bekend geworden onder kinderen en leerkrachten. Dankzij de goede samenwerking met de Tsjechische ambassades in het buitenland zijn er de afgelopen jaren meer dan 25.000 inzendingen uit ruim 60 landen van alle continenten binnengekomen.
De Verenigde Naties hebben 2014 uitgeroepen tot het internationaal jaar van de familiale landbouw. Dit is het thema voor de 42ste editie van de kindertentoonstelling.
Uiterste inzenddatum voor de 42ste editie is 28 februari 2014!
Leerkrachten en ouders van basisschoolleerlingen die mee willen doen, kunnen alle informatie vinden op de website www.mdvv-lidice.cz.
 
Bovenaan