De huisregels van dit forum

Topic in 'Forummededelingen' gestart door Tsjechie.net, 02-03-2004.

 1. Tsjechie.net

  Tsjechie.net Beheer Administrator

  Op het Tsjechisch Forum hanteren wij een aantal huisregels. Dit om de berichtenstroom in goede banen te leiden en om de sfeer optimaal te houden.

  Wij zien dit forum als onze huiskamer. De forumbeheerders zijn de gastheren; de forumleden zijn de visite. Wie ergens op visite gaat, respecteert de huisregels zonder daarover openlijk in discussie te gaan. Dat is een kwestie van beleefdheid en beschaving. Wij verwachten dat iedereen zich aan de regels houdt.

  De moderators hebben een dienstverlenende functie, maar zij bepalen ook wat wel en niet mag op het forum. En daarin hebben zij altijd het laatste woord. Dat is de basis van het forum. Wie weigert dit te accepteren, moet niet zeuren, maar vertrekken.

  De meeste regels spreken eigenlijk voor zich, maar voor de duidelijkheid noemen we ze toch even:
  1. Plaats je bericht in de juiste rubriek en beperk je tot één onderwerp. Dan blijft het forum overzichtelijk en is er meer kans op antwoord.
   .
  2. Berichten moeten betrekking hebben op (het reizen van en naar) Tsjechië. Alleen in de rubriek "Hospoda - Kroeg" hoeft dit niet.
   .
  3. Controleer, voordat je een nieuw bericht plaatst, via de zoekfunctie of het onderwerp al eerder is besproken. Dit om dubbelposten te voorkomen.
   .
  4. Geef je bericht een korte, toepasselijke titel. Deze wordt zo nodig aangepast.
   .
  5. Citeer alleen relevante delen van een bericht en citeer alleen als dat nodig is.
   .
  6. Vermeld bij berichten uit andere bronnen zoveel mogelijk de herkomst.
   .
  7. Blijf zoveel mogelijk 'on-topic', dus dwaal niet af van het onderwerp. Uitzondering hierop is de rubriek "Hospoda - Kroeg". Daar mag je off-topic gaan, tenzij anders aangegeven. Als een discussie off-topic gaat, kan je het beste een nieuwe discussie starten met het nieuwe onderwerp als titel.
   .
  8. Zet nooit je e-mailadres, telefoonnummer of adresgegevens in een bericht. Misbruik door derden is niet denkbeeldig. Wissel contactgegevens uit via PM of e-mail.
   .
  9. Het promoten/aanbieden van of vragen/linken naar illegale software, films en muziek is verboden.
   .
  10. Vraag en aanbod van onroerend goed en aanverwante zaken is niet toegestaan.
   .
  11. Reclame en commerciële berichten zijn niet toegestaan, ook niet in je avatar of handtekening. Een uitzondering geldt echter voor de info in je profiel.
   .
  12. De rubriek "Forum Bazar" is bedoeld voor vraag en aanbod van Tsjechische goederen. Zie voor de regels dit bericht.
   .
  13. In de rubrieken "Kamperen" en "Accommodaties" mogen particulieren eenmalig hun eigen camping of accommodatie promoten. Na goedkeuring door het forumbeheer wordt het geplaatste bericht zichtbaar.
   .
  14. Je handtekening mag slechts één tekstregel beslaan.
   .
  15. De Foto & Videogalerij is uitsluitend bedoeld voor beelden die betrekking hebben op Tsjechië.
   .
  16. Heb respect voor mede-forumgebruikers. Laat anderen in hun waarde en wees niet onnodig kwetsend. Veroorzaak geen onrust op het forum, voorkom gestook en ga daar nooit in mee. Vecht geen ruzies uit in het openbaar, maar los dit op via een privébericht.
   .
  17. Het forumbeheer kan bijdragen/onderwerpen aanpassen, verplaatsen, sluiten of verwijderen wanneer dat nodig wordt geacht. Bepaalde zaken kunnen buiten de bovengenoemde regels vallen, terwijl ze toch niet gewenst zijn. Het is dan aan de moderators om te bepalen of dit wel of niet is toegestaan.
   De forumbeheerder kan vrijstelling van de forumregels verlenen als hij daar reden toe ziet.
   .
  18. Ben je het oneens met een beslissing of heb je vragen/opmerkingen over de moderatie, stuur dan een PM of e-mail naar de administrator of desbetreffende moderator.
   Op het forum geplaatste op- en aanmerkingen over de moderatie worden zonder toelichting verwijderd en niet beantwoord.
   .
  19. Via de optie "Bericht melden" (onder ieder bericht) kan je het forumbeheer attenderen op ongepaste berichten of discussies.
   .
  20. Per gebruiker mag slechts één account worden aangemaakt.
   .
  21. Wat gebeurt er als ik mij niet aan deze regels houd?
   Bij overtreding van bovenstaande regels ontvang je een waarschuwing met daarin een toelichting en welke stappen er kunnen volgen bij herhaling.
  Veel plezier op het forum!

  Het team van Tsjechie.net
   
  rainbow vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina