Daklozenopvang

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Opnieuw doden door winterkou

In Praag is gisteren opnieuw een man doodgevroren gevonden. Een 36-jarige man was daar het slachtoffer. In Třebíč is een zaterdagnacht een 62-jarige man om het leven gekomen toen hij na een kroegbezoek naar huis ging. Ook daar was onderkoeling de doodsoorzaak.

radio.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Twee overleden daklozen gevonden onder brug in Frýdek-Místek

In Frýdek-Místek zijn twee overleden daklozen gevonden in een technisch lokaal onder een brug. Het lokaal bevat waterleidingsbuizen en het is er warmer dan buiten. De penetrante geur trok de aandacht van de voorbijgangers. De opgeroepen politie moest met behulp van ademhalingsapparaten het lokaal betreden. Het zou gaan om twee mannen van 58 jaar en 67 jaar, beiden uit Frýdek-Místek volgens de gevonden documenten. De identificatie wordt echter bemoeilijkt omdat de lichamen door ratten zijn aangevreten in het gezicht en aan handen en polsen.

De politie onderzoekt de zaak en ondervraagt getuigen. Een autopsie zal uitsluitsel moeten brengen over de juiste doodsoorzaak.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Twee daklozen omgekomen in brand

In Dolní Lhota bij Ostrava zijn vannacht twee daklozen in een brand omgekomen. Rond 12h30 kreeg de brandweer melding van een brand in een onderkomen van enkele daklozen. Het betrof een metalen constructie met karton afgeslagen. Toen de bluswerken beëindigd waren troffen ze er twee verkoolde lichamen aan. De mannen verwarmden zich met kaarsen volgens de buurtbewoners. De precieze oorzaak van de brand moet nog vastgesteld worden. Er is geen schade aan omliggende gebouwen.

novinky.cz

SPI314630_arunimobunkabezdomovciDolniLhota_2_.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Je kan je altijd wenden tot Ludmila Tomešová :
"Centrum voor sociale diensten", Chelčického 39/842, Praha 3: csspraha.

Of je loopt eens langs bij de daklozenboot "Hermes" aan de nábřeží Kapitána Jaroše bij de Štefánikův most.
 

kuurgast

Donateur
Heel mooi dat ze in totaal 3 van deze tenten gaan plaatsen maar of dat voldoende zal zijn? :denk:
De stad kon gratis een opblaasbare hal krijgen voor tijdelijke opvang. De plannen waren helemaal uitgewerkt totdat op het laatst daar een stokje voor gestoken werd. Bron:radio.cz/de.
 
Tweede tent is in aanbouw en zal plaats bieden voor 40 daklozen. In de afgelopen nacht hebben 59 daklozen geslapen in de eerste tent (zie #72).

Naar schatting, zijn in Praag 4000 daklozen.
 

kuurgast

Donateur
In Brno willen ze met een nieuw project daklozen woonruimte gaan aanbieden.
Er zal voorrang worden gegeven aan gezinnen met kinderen en jongeren van 25 jaar of jonger.
Voor de financiering willen ze o.a. EU-subsidie proberen te krijgen.
Het plan moet nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd.
Bron romea.cz/en.
 
Bovenaan