Dagje Cesky Krumlov

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vandaag hebben we een wandeling door Cesky Krumlov gemaakt. Wij zijn hier zelf al heel vaak doorheen gelopen maar vandaag hadden we iemand bij ons die hier nog nooit geweest was.
Het was druk op P2 dus dat geeft al aan dat het niet stil is. Maar dat is het eigenlijk nooit deze tijd van het jaar. We weten ondertussen niet beter.

DSC_0229.jpg



DSC_0230.jpg


Op de foto's lijkt de drukte nogal mee te vallen.
De weersvoorspellingen leken niet al te goed, er zou vooral regen vallen, dus hadden we onze spijkerbroek aan. Ach we moeten nog even acclimatiseren dus die korte broek bleef nog even in de kast.

Op het plein waren artiesten actief die allerlei schilderijen maakten.

DSC_0231.jpg


Er zaten toch een paar mooie exemplaren tussen.
Tegenwoordig staan er wat bankjes op het plein en als je daar zit kun je het plein aardig rond kijken.

DSC_0232.jpg
DSC_0233.jpg


DSC_0235.jpg


DSC_0234.jpg


Hier zat vorig jaar nog een Lekarna. Vandaag hadden we eigenlijk iets nodig daar maar daar zit tegenwoordig een andere winkel. Ach ja tijden veranderen en dus moet er plaats gemaakt worden blijkbaar.

En omdat het weer toch mooier was dan de voorspellingen deden vermoeden moet je toch voor verfrissing zorgen.
Dan maar even langs een terrasje.

DSC_0244.jpg


Met het bijbehorende uitzicht natuurlijk.

DSC_0245.jpg


En als je dan foto's maakt is er altijd iemand die er net even voorlangs wil.

DSC_0246.jpg


Omdat we iemand bij ons hadden die nog nooit in Tsjechië was geweest en dus ook nog nooit in Cesky Krumlov is er natuurlijk iets waar je niet aan voorbij kan gaan.

DSC_0251.jpg

DSC_0255.jpg
DSC_0257.jpg


DSC_0258.jpg
DSC_0259.jpg


DSC_0263.jpg


De slaapkop van de eerste foto is ondertussen wakker geworden en heeft de ander maar opgezocht. Eerlijk gezegd hebben wij ze nog niet vaker met z'n 2en op een foto gekregen. Meestal hebben ze zo hun eigen plekje.

Omdat dochterlief nog wat spullen voor school nodig had hebben we de koh-I-noor winkel nog even leeggekocht. Volgens mij zijn ze daar niet gewend dat met daar veel dingen tegelijk komen kopen want we mochten alles uit de kasten halen om te bekijken, overal werd verrast op gereageerd. Wat ze niet wist werd een collega bij gehaald. Maar we liepen dan ook met een volle tas aan schoolspullen weg en dan vonden ze zichtbaar leuk.

Natuurlijk moesten we nog even zo'n deegrolletje halen (ben alweer de naam kwijt, waar je bijvoorbeeld kokos overheen laat strooien, of chocola) bij het winkeltje tegenover papa's ongeveer. Zien eten doet eten want ik had net 4 van die dingen besteld toen er ineens een dikke rij achter ons kwam staan om ook te bestellen. En dat terwijl wij geen wachtenden voor ons hadden.

Onze vakantie gaat 3 weken duren en we komen ongeveer elke week in Cesky Krumlov dus er volgen vast nog wel meer foto's van hier en anders wel van andere plekken waar we komen.
Gisteren zijn we pas hier aangekomen (in Kleni, Benesov nad Cernou) dus we hebben nog lekker veel tijd om te genieten.
Wie weet plaats ik de komende tijd nog wel wat leuke foto's van onze uitstapjes.
 
Hallo, leuke foto's hoor! Nu zijn wij daar over een kleine 3 weken ook. Kun je iets zeggen over hoe stijl het stadje is?Onze zoon is namelijk voor bezoekjes aan steden rolstoelgebonden. En zijn alle steden geplaveid met die kinderhoofdjes?
 

Tabe

† In Memoriam
Er zijn inderdaad nog al wat hoogteverschillen. Het is al een tijdje terug dat wij er geweest zijn, maar de bestrating is ook niet erg vlak. M.i niet erg geschikt voor rolstoelgebonden mensen. Je zie het ook wel een beetje op de foto's van Bianca. Maar je kunt het proberen; het stadje is een bezoekje waard.

De stad Telc is misschien iet minder mooi dan Ceske Krumlov, maar die stad is redelijk begaanbaar voor mensen met een rolstoel
 

kuurgast

Donateur
@ Franky er zijn plaatsen die beter zijn om met rolstoel doorheen te gaan.
Český Krumlov is wel vervelend maar als je bovenaan begint bij de kasteeltuinen loop je via die mooie arcadenbrug van boven naar beneden door het kasteel en daarna door de oude stad.
Veel informatie voor gehandicapten en Český Krumlov kan je vinden op ckrumlov.cz/uk/mesto/soucas/i_handic.htm idem in Duits. Verder staat er informatie op ckrumlov.info.
Třeboň en České Budějovice zijn plaatsen die vlakker en makkelijker toegankelijk zijn voor rolstoelen.
@ Bianca dat deegrolletje heet Trdelník er staat zelfs een recept in de rubriek Gastronomie.
Hoop dat je meer van zulke mooie verslagen met foto's gaat plaatsen ,veel plezier verder.
 
Bovenaan