Czech Artists Worldwide

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Kateřina Gabriel Konarovská, Den Haag

De Tsjechische Centra komen met een unieke serie, Czech Artists Worldwide (Tsjechische kunstenaars wereldwijd), die een bijzondere blik biedt op het werk en leven van Tsjechische kunstenaars in het buitenland.

Elk van hen neemt voor een dag het instagramprofiel van “hun” Tsjechisch Centrum over om meer te laten zien van hun werk, leven en niet in de laatste plaats van hun band met Tsjechië en het land waar ze momenteel wonen. De bedoeling van dit project is om de huidige Tsjechische kunst in het buitenland in kaart te brengen en deze kunstenaars bij zowel het Tsjechische als lokale publiek te introduceren en te laten zien hoe de omgeving waarin hun werk tot stand komt zich in dat werk weerspiegelt.

Er wordt door twaalf Tsjechische Centra van drie continenten deelgenomen aan dit project. Via de hashtag #CzechArtistsWorldwide kun je de serie volgen op Instagram.

Op 13 oktober 2020 zal Kateřina Gabriel Konarovská het instagramaccount van het Tsjechisch Centrum voor een dag overnemen. Na haar presentaties dit jaar op Projects&Concepts in Rotterdam en Unfair in Amsterdam, heeft ze onlangs haar Residency Expoplu Experiment in Nijmegen afgerond.

Dit is haar website.



Datum: Dinsdag 13 oktober 2020, de gehele dag tot 23.00 uur
Georganiseerd door: České centrum
 
Bovenaan