Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Brabus. Het verlies van zijn zoon zal een vreselijke klap zijn.
Maar weet u eigenlijk wel met wie u vriendschappelijke betrekkingen aanknoopt?

Men heeft het hier niet over kwajongensstreken...
ik begrijp je vraag, maar zo ken ik deze mensen ook niet.
wij komen hier nu al zo'n 13 jaar elk jaar met de kermis.
in die tijd hebben we nooit iets vervelends meegemaakt.
het is ook meer zakelijk als vriendschappelijk, maar ikzelf heb zakelijk nog niet een ding meegemaakt waar ik slecht over kan praten.
ik zie wel dat ze te dure auto's rijden, maar dat is ook het enige.
 
Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen. Deze mensen zijn waarschijnlijk naar de buitenwereld keurig en vriendelijk. Er zit alleen een heel enge wereld achter.
Succes met de kermis. Loopt dat goed als jullie in Praag zijn? Ik denk het wel.
 
als het weer meezit, dan draaien we hier wel redelijk.
het is een traditionele kermis met een lange historie.
toen het een aantal jaar geleden slechter begon te lopen, hebben ze de nederlanders gevraagd om te komen met meer europese attracties om het bezoekersaantal op te krikken.
en nu staan we hier al 13 jaar.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Vandalen vernielen kerkhof in Opava

Rond honderd graven hebben onbekenden deze nacht vernield op een kerkhof in Opava. Een vroege bezoekster trof dit vanmorgen aan en alarmeerde de politie. De schade wordt op ongeveer een miljoen kronen geschat. Van de daders heeft de politie voorlopig nog geen spoor. ook de reden en achtergrond hiervoor zijn onklaar.

novinky.cz

160085-top_foto2-e5pzh.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Scholier verdacht van beramen bomaanslag

In Tsjechië is een scholier opgepakt op verdenking van het beramen van een bomaanslag op zijn middelbare school. De 17-jarige verdachte zit op een atheneum in Novy Bydzov, tachtig kilometer ten oosten van Praag. Nadere details over het veronderstelde plan werden niet gegeven.

Als blijkt dat de tiener inderdaad zijn school wilde aanvallen kan hij volgens de politie tot maximaal vijf jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Deksman met vals dienstboekje

De Zeehavenpolitie van Rotterdam heeft vrijdagmiddag 27 maart rond half vier op een schip in de Neckarhaven een 26-jarige Tsjech aangehouden voor vervalsing van zijn dienstboekje.

Tijdens een controle bleek dat de man uit Tsjechië als kwalificatie matroos in zijn dienstboekje had staan. Uit onderzoek bleek echter dat hij geen matroos maar deksman was. Hierop hield politiepersoneel hem aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hij kreeg een boete van 500 euro. Het dienstboekje werd in beslag genomen.

Vorige week maandag hield de waterpolitie een 38-jarige Tsjechische matroos aan die eveneens gebruik maakte van een vervalst dienstboekje. In het boekje was bij de vermelding stuurman een valse stempel gebruikt.

schuttevaer.nl
 
Tsjech bedreigt woonbootbewoner

Bron: www.ad.nl - 29 augustus 2009

DEN HAAG - Een 46-jarige Hagenaar deed een bijzondere ontdekking. Hij trof een onbekende man aan op zijn woonboot aan de Veenkade.

De Hagenaar werd omstreeks half twaalf door zijn schoonmoeder gebeld, die op de woonboot naast hem woont. De vrouw vertelde dat er een onbekende man aan haar voordeur rommelde. Toen de 46-jarige naar zijn schoonmoeder ging, bleek dat de man op het dak van zijn eigen boot was geklommen. De man dreigde de bewoner te vermoorden en ging er daarna als een speer vandoor. De politie trof de man even later aan op de Noordwal en hield hem aan. Het bleek te gaan om een 23-jarige Tsjech, die onder invloed van alcohol verkeerde.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Politie Tsjechië arresteert valsemunters

De Tsjechische politie heeft vier mensen opgepakt die probeerden valse eurobiljetten op de markt te brengen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Agenten namen in Brno, de een-na-grootste stad van Tsjechië, bijna tweeduizend nepbiljetten van honderd euro in beslag. Volgens de politie ging het om vervalsingen van hoge kwaliteit. De arrestanten, drie Italianen en een Tsjech, verkochten de nepbiljletten sinds juni voor 28 procent van de afgebeelde waarde.

Op valsemunterij staat in Tsjechië een gevangenisstraf van maximaal vijftien jaar. De vervalste biljetten waren niet afkomstig uit Tsjechië. De politie zei samen te werken met korpsen in andere landen om de makers van de biljetten te pakken te krijgen.

buitenland.nieuws.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Inbrekers vragen de weg aan de politie

Bij hun vlucht naar Tsjechië hebben twee inbrekers uitgerekend aan een politiepatrouille de weg gevraagd. Dat maakte de politie zondag in Chemnitz bekend.

De agenten wierpen in het voorbijgaan ook een blik in de wagen van de jongemannen. Daar hadden de dieven hun buit opgestapeld: een stel nieuwe banden, een laptop, een radio, een navigatiesyteem en een klophamer. De politie arresteerde daarop de 20- en 28-jarige mannen, bracht hen niet zoals gewenst over de Tsjechische grens, maar begeleidde hen onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde cel. (TIP)

knack.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Gevangenisstraffen voor grafschenders van Terezin

Op het grafveld voor het Terezin kamp zijn meer dan 320 grafstenen beschadigd. De bronzen naamplaten zijn volledig of deels van de stenen losgemaakt en gestolen...
Voor 3,5 tot 4,5 jaar moeten drie mannen naar de gevangenis voor de grafschennis die ze vorig jaar pleegden. Toen werden 824 graven beschadigd en beroofd van de naamplaten. Dit is gisteren op de rechtbank in Litoměřice beslist. Volgens de aanklacht hebben de drie daders de bronzen graftekens gebroken en voor 2000 euro aan een metaalhandel verkocht. De politie kon bij de oud metaalhandelaar alleen een plastiekzak met resten van de naamplaten terugvinden. De rest was reeds verdwenen. De schade aan de graven beliep omgerekend ongeveer 65.000 euro. Twee van de daders bevinden zich volgens de politie echter in het buitenland. De verdediging gaat tegen de uitspraak in beroep.

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Nederlander rekent vaker niet af ‘door crisis’

Het aantal winkeldiefstallen in West-Europa steeg het afgelopen jaar bijna nergens zo sterk als in Nederland. In totaal verdween voor 580 miljoen euro aan kleding en voedsel uit de schappen.

Kleding, doe-het-zelfartikelen en zelfs luxe vis- en vleesproducten raken steeds meer in trek. Films, games en muziek blijven als vanouds diefstalgevoelig.
Dit blijkt uit de diefstalbarometer van het Engelse onderzoeksbureau Centre of Retail Research (CRR). In 41 landen, waarvan 22 Europese, werden 1.069 retailers van grootwinkelbedrijven, maar ook kleinere franchisewinkels ondervraagd.
Het verlies aan inkomsten steeg in Nederland met 5 procent tot in totaal 1,2 miljard euro. Daarmee is Nederland een van de grootste stijgers in West-Europa.

De cijfers behelzen alle kosten van winkeldiefstal: diefstal door personeel, fraude door leveranciers en verlies door interne fouten. Omgerekend per Nederlander wordt zo’n 84 euro per jaar aan waren achterover gedrukt.

In het Tsjechië was de toename het grootst. In Turkije, Hongarije en in Tsjechië wordt het meest gestolen.

Alcohol is favoriet onder dieven. Nederland vormt hierop een uitzondering omdat sterke drank niet meer buiten de slijterij verkocht mag worden.
Make-up en huidverzorging staan op de tweede plaats van de top-10 van artikelen die in Europa het meest achterover worden gedrukt.
Op nummer drie staat dameskleding. Vooral lingerie en de duurdere merkkleding zijn gewild onder dieven.

Volledig artikel volkskrant.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Vandaal betrapt bij beschadiging en diefstal op Karelsbrug

De videobewaking heeft deze nacht een jonge dronken Amerikaan betrapt, bij het afbreken van een stuk van een der beelden (zie kleine foto) op de Karelsbrug. De vandaal brak het zwaard af van de Turkse bewaker die samen met een hond de gevangenis bewaakt waar de christenen gevangen zaten. De alerte bewakers verwittigden de politie die de man bij het verlaten van de brug aanhielden. De man zei een souvenir van de brug te willen meenemen en had het stuk onder zijn jas verstopt. De man was echter te dronken om verhoord te worden, er hangt hem tot een jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

De standbeelden vormen reeds langer het voorwerp van vandalisme en daarom zijn een aantal zaken door houten replica's vervangen. Zo ook dit zwaard dat een van de meest gestolen attributen is.

idnes.cz (beelden videocamera)

novinky.cz

sousosi.jpg


193023-top_foto1-de80p.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Bij het bladeren in mijn foto's zag ik dat ik zelf ook nog een foto heb van het beeld met een beschadigd zwaard. Deze foto is van augustus dit jaar.
 

Bijlagen

  • DSC01024 (Large).jpg
    DSC01024 (Large).jpg
    55,4 KB · Bekeken: 9

Freddy2005

† In Memoriam
Politie zoekt opvang voor pups

De politie van Nový Jičín is op zoek naar één of meerdere personen die maximaal vijf pups kunnen verzorgen en in huis willen nemen.

De pups zijn door een onbekende achtergelaten in een vuilniscontainer, in de Dvořákovastraat achter het hotel Kalač. Ze zouden een vijftal weken oud zijn en verkeren in goede gezondheid. De politie zocht reeds in het nabije asiel in Kopřivnice, maar het heeft echter geen plaats om ze te verzorgen. Welk ras het is weet men nog niet maar het zouden middelgrote honden worden aldus de dierenarts.

De politie weet niet of het de bedoeling was de dieren te laten "vinden" door iemand of ze te laten sterven in de container.

novinky.cz

193366-top_foto1-doqy7.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Diefstal van ski's en snowboards in Janské Lázně

In een sportzaak-verhuurbedrijf in Janské Lázně zijn 43 paar ski's en 34 snowboars gestolen ter waarde van 189000 kronen. De politie onderzoekt de zaak, het is nog niet duidelijk wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. De dader of daders kunnen een gevangenisstraf van drie jaar krijgen.

idnes.cz

Het is dus opletten voor eventuele "koopjes" van onbekenden.
 
Bovenaan