Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

Tags:
 1. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/242/czech_national_news/16501/

  volgens de binnenlandse veiligheidsdienst (BIS) is er sinds 2006 een algemene (maffia)leider gekozen door de diverse russisch sprekende bendes in Tsjechie.

  NB : dus je kan wel spreken van "de russische georganiseerde misdaad" in Tsjechie.
   
 2. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Een onderzoek is ingesteld naar de doodsoorzaak van de eerder overleden kinderen van deze vrouw. De zoontjes Radek en David overleden resp. in 1989 en 1992 voor hun eerste verjaardag. De moeder van deze vrouw vertelde nu aan de krant, Mladá fronta Dnes, dat haar dochter tenminste een van de jongens heeft gedood.

  radio.cz

  idnes.cz
   
 3. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/250/czech_national_news/17028/

  een man die werd achtervolgd door de praagse politie, heeft zichzelf doodgeschoten in de parkeergarage van het Palladium winkelcentrum.
  volgens berichten had deze man enkele dagen geleden diverse banken overvallen.
  sinds 2000 zijn er al 5 eerdere zelfmoorden voorgekomen tijdens arrestatiepogingen.
   
 4. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/251/czech_national_news/17097/

  een man die een benzinestation overviel, is binnen enkele uren na zijn eerste overval teruggekeerd. ditmaal vroeg hij om de inhoud van de kluis.
  de eerste overval leverde de man 30.000 kronen op.
  de beheerster van het benzinestation verklaarde geen sleutel te hebben van de kluis en dus droop de teleurgestelde overvaller weer af.
   
 5. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

 6. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

 7. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/260/czech_national_news/17710/

  geshockeerde en woedende internetters hebben de politie geholpen.
  gezamenlijk hebben zij dierenmishandelaars opgespoord.
  de dierenmishandelaars hadden op een feestje (in 2006) een kat verbrand en het filmpje ervan werd afgelopen week op internet gezet.
   
 8. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

 9. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/262/czech_national_news/17868/

  de politie heeft in 2007 meer dan 350.000 misdaden geregistreerd.
  dat is 6% meer dan in 2006
  zelfs kinderen zijn crimineeltjes : 2.719 keer de fout in (380 x minder dan in 2006)
  diefstal en zakkenrollen kwamen vaker voor dan in 2006.
  aantal moorden was 231
  enz enz enz
   
 10. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

 11. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/266/czech_national_news/18158/

  twee gewapende mannen hebben een gevangennentransploft overvallen om zo een gevangene te laten ontsnappen.
  het transport was onderweg naar een ziekenhuis om de betreffende gevangene een medisch onderzoek te laten ondergaan.
  er is niet geschoten en er zijn geen gewonden gevallen.
   
 12. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Knaapje (5) steelt auto van papa en knalt tegen muur

  Een Tsjechisch knaapje van vijf is aan de haal gegaan met de auto van zijn papa. Goed anderhalve kilometer verder knalde het kereltje tegen een muur.

  In het midden van de nacht gapte Miroslav Novak de autosleutels. Hij kroop in de wagen, bracht hem aan de praat, reed in achteruit van de oprit en begon aan een potje joyriding. De pret duurde evenwel niet lang. Anderhalve kilometer verderop reed 'onze Miroslav' tegen een gevel.

  Zijn ouders waren niet weinig in paniek toen ze merkten dat zowel hun zoontje als hun auto verdwenen waren. De politie rukte uit en vond Miroslav achter een boom in een naburig park in het plaatsje Mimon.

  De kleine had twee kussens op de bestuurderszetel gelegd. Volgens de politie is het jongetje te jong om vervolgd te worden.

  hln.be
   
 13. Een ondernemend ventje. Daar krijgen die ouders vast nog heel wat mee te stellen.
   
 14. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Twee personen gewond bij schietaccident

  Twee personen werden gisteren gewond bij een schietaccident in de Praagse Pařížskástraat. Onbekenden vuurden er, midden de namiddag, op twee Russich sprekende mannen. De straat was vol met toeristen in deze oude Joodse buurt met zijn vele toeristische bezienswaardigheden. De opgelopen verwondingen waren gelukkig niet van ernstige aard. De politie heeft de ooggetuigen verhoord.

  radio.cz

  novinky.cz

  Dit is toch een "gevaarlijke buurt" zo te zien. Herinner het door mij meegemaakte voorval in dezelfde straat in juli 2006. Toen werd een man bij een blitzactie door de politie aangehouden en dit ook temiddden van de talrijke toeristen in deze altijd drukke straat. (zie ook foto's ).
   

  Bijgevoegde bestanden:

 15. buitenlandse post gevonden

  Zakken vol buitenlandse post gevonden in Tsjechië

  14-03-2008 | Door: NOVUM

  Schreef u tussen 2001 en 2006 uw Tsjechische vrienden een brief en was u verontwaardigd dat deze maar niet werd beantwoord? De vondst die Tsjechische bouwvakkers bij de renovatie van een spoortunnel deden, kan wellicht voor opheldering zorgen.

  Maar liefst zestig postzakken vol brieven en pakketjes uit het buitenland waren in een in onbruik geraakte spoortunnel gedumpt bij het station van Breclav, in het zuidoosten van Tsjechië. Een woordvoerder van de Tsjechische posterijen sprak vrijdag van een 'schokkende' vondst en zei dat de politie alles op alles zet om de schuldige te achterhalen.
   
 16. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Duizenden brieven geopend door onbekenden

  Bij het onderzoek van de gevonden postzakken, met ongeveer 63000 brieven, blijkt nu ook dat ongeveer de helft van de brieven geopend zijn door onbekenden. De politie zoekt de zaak verder uit terwijl de post zoveel mogelijk stukken aan de bestemmelingen probeert te bezorgen.

  radio.cz
   
 17. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Rond 25000 brieven die vorige maand gevonden zijn zullen na een "reinigingsprocedure" volgende maand aan hun oorspronkelijk voorziene adressen bezorgd worden. Dit is vandaag door de post medegedeeld. Een deel der stukken was echter zo sterk beschadigd dat ze moesten vernietigd worden. Het betreft buitenlandse post voor de regio's Břeclav, Hodonín en Uherské Hradiště.

  radio.cz
   
 18. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Meer dan 300 graven geschonden in Terezin

  Op het grafveld voor het Terezin kamp zijn meer dan 320 grafstenen beschadigd. De bronzen naamplaten zijn volledig of deels van de stenen losgemaakt en gestolen. Deze daad blijkt niet te gaan om anti-semitisme maar louter om diefstal. Volgens novinky.cz gebeurde de diefstal reeds vorige week maar vandaag vraagt de politie om eventuele getuigen. De begraafplaats is niet met camera's uitgerust maar moet het doen met regelmatige politiecontroles. De daders riskeren tot achtjarige gevangenisstraffen.

  radio.cz

  novinky.cz (met video)

  [​IMG]
   
 19. Aan het weggetje langs ons huis is een oud kerkhof gelegen waar voornamelijk duitse namen op de grafstenen stonden. "Stonden" omdat er geen grafstenen meer zijn, gesloopt door de jeugd die met ghetto blasters op het kerhof rondhingen en het leuk vonden de stenen te vernietigen. Afgelopen jaar hebben we met verbazing gezien hoe iemand ijzeren hekwerk dat om de graven stond, in de aanhanger van zijn fiets laadde en door niemand daarover werd aangesproken. Hij kwam heel brutaal, een aantal keer terug tot al het ijzerwerk was verdwenen, waarschijnlijk naar de ijzerhandel.
  Maar dit was geen plek met een roemruchte geschiedenis en dus heeft het de kranten niet gehaald. Sterker nog...het zal de Tsjechen worst zijn wat er met het oude kerkhof gebeurd. Dit vind ik dus crimineel.
   
 20. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  en door jullie ook niet ...
   

Deel deze pagina