Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

Tags:
 1. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : Prague Daily Monitor

  http://launch.praguemonitor.com/en/50/czech_national_news/3622/

  voetbalclub-baas, van de club "Marila Pribram", Jaroslav Starka wordt ervan beschuldigd 13 tegenstanders in het discrediet te brengen of zelfs te vermoorden, voornamelijk politie-mensen en zakenlui.
  deze zaak heeft waarschijnlijk ook eea te maken met de moord op Frantisek Mrazek (vermoord) en zakenman Jakub Konecny (sinds enkele maanden vermist), daar deze heren ook de vermeende lijst van Starka staan.
   
 2. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : Prague Daily Monitor

  http://launch.praguemonitor.com/en/51/czech_national_news/3743/

  een gezamenlijke actie tussen de oostenrijkse en de tsjechische politie heeft geleid tot het oprollen van een bende wapensmokkelaars.
  in totaal zijn er 12 man opgepakt en 79 stuks schiettuig in beslag genomen.
  men had al sinds 2006 de bende in het oog.
   
 3. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : Prague Daily Monitor

  http://launch.praguemonitor.com/en/56/czech_national_news/4193/

  de laatste tijd zijn er veel "incidenten" geweest van geweldplegingen (overvallen, molesteringen) door jeugdigen in Ostrava. volgens de politie aldaar zijn deze incidenten geen incidentele incidenten, maar een zichtbare trend aan het worden.
  de jeugd zou zich vervelen en de ouders hun kroost te weinig aansturen.

  de lieve jeud.jpg
   
 4. Lukas15

  Lukas15 Geroyeerd Lid

  Het kantoor voor de bescherming van privacy onderzoekt mogelijke overtredingen van de privacywet in een kindermishandelingszaak. De Tsjechische regering had maandag kritiek op het feit dat in de publicaties in de media over de zogenaamde Mauerova zaak, de media de namen, foto's en adressen van de drie slachtoffers voorkwamen. Opnames van Ondra (8 jaar) die naakt en vastgebonden geweldddadig werd gevoerd door zijn moeder werden herhaaldelijk op TV uitgezonden. Hoewel de wet kinderslachtoffers niet adequaat beschermt, zegt Igor Nemec (Hoofd van het Kantoor) toch dat de media verantwoordelijk kan worden gehouden voor het overtreden van de privacywet. Hiervoor staat een boete van maximaal tien miljoen Kronen. Dzamila Stehlikova, de minister die verantwoordelijk is voor mensenrechten, vond het schokkend dat minderjarige verdachten wel werden beschermd tegen de pers, maar dat de slachtoffers geen bescherming kregen tegen de pers.

  Radio.cz
   
 5. Lukas15

  Lukas15 Geroyeerd Lid

  De gezondheid van Ondra, de achtjarige jongen die werd mishandeld door zijn moeder Klara Mauerova, is verbeterd. Vandaag werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en ging hij naar het kindertehuis, waar hij en zijn twee broers/zussen. Zijn geadopteerde zus Anna (13) is 11 dagen geleden verdwenen. Een zoektocht is gestart door het hele land om haar te vinden. De laatste informatie over dit verhaal lijkt aan te geven dat de Mauer familie deel uitmaakte van een religieuze sekte "The Holy Grail".

  Radio.cz
   
 6. Lukas15

  Lukas15 Geroyeerd Lid

  Of het echt misdaad is weet ik niet...

  Volgens politiestatistieken is het aantal vermiste kinderen gestegen in het afgelopen jaar.Meer dan 8000 kinderen zijn in de loop van 2006 als vermist opgegeven. Zesduidend daarvan liepen weg uit weeshuizen en kindertehuizen, vaak meerdere malen. Tweeduizend liepen van hun ouders weg Gelukkig heeft de politie veel succes met het terughalen van weggelopen kinderen. 89% van de vermiste kinderen werd veilig en gezond teruggevonden en teruggebracht.

  Radio.cz
   
 7. Lukas15

  Lukas15 Geroyeerd Lid

  Zelfde verhaal...heeft wel met misdaad te maken.

  Het aantal agenten dat vertrekt is hoger dan het aantal nieuwkomers in het korps. Minister Langer zei dat er 46000 agenten zijn in Tsjechië en dat er nog 3000 plaatsen gevuld moeten worden. Ondanks verschillende campagnes blijkt het moeilijk te zijn mensen aan te trekken om het korps te versterken. Dit zou kunnen komen doordat agenten niet meer worden betaald voor de eerste 150 uur overwerk die ze doen. Het salaris voor de meeste posities is ook gedaald.

  Radio.cz
   
 8. Lukas15

  Lukas15 Geroyeerd Lid

  Statistieken over huiselijk geweld

  In 80% van de huiselijk geweld zaken komen kinderen voor.

  254 mensen werden tijdelijk gedwongen uit hun huis gezet, wat een nieuwe wet mogelijk maakte. Deze schreef voor dat een gewelddadig persoon voor 10 dagen uit zijn huis kan worden gezet.

  Prague Daily Monitor
   
 9. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/167/czech_national_news/11954/

  president Klaus heeft 22 nieuwe rechters benoemt. de jongste is nog net geen 30 jaar oud.
  sinds zijn aantreden als president, in 2003, heeft Klaus al 440 rechters benoemt.
  met de vele nieuwe benoemingen hoopt(e) Klaus een beter juridisch systeem op te bouwen.
   
 10. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/166/czech_national_news/11874/

  na het vorige slechte nieuws voor de boeven, nu weer goed nieuws.

  sinds begin 2007 zijn er al vele honderden hogere politie-functionarissen opgestapt.
  hun vergoedingen voor werk tijdens nachten, weekenden, feestdagen en andere speciale dagen/tijden waren sterk teruggeschroeft.
  in ruil hiervoor kreeg men o.a. meer vrije tijd en een hoger basissalaris.
  er zijn nu zo'n 3.300 vacatures bij de politie.

  dezelfde regels zijn ingegaan bij douaniers, de brandweer en bij bewakers in penitiaire instellingen. maar hier zijn minder mensen weggelopen.
   
 11. Bewakers of gedetineerden? :stout:
   
 12. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Winkeldiefstallen: Tsjechië bij de Europese top

  Onlangs haalde Tsjechië de top inzake marihuana gebruik, nu halen ze ook een topklassering, bij een andere Europese studie, nl inzake winkeldiefstallen.

  Uit Tsjechische winkels zijn dit jaar reeds zaken ter waarde van 9 miljard kronen gestolen. In 22 onderzochte Europese landen ligt het verlies op meer dan 700 miljard kronen ( 26 miljard Euro) volgens de Britse "Centre for Retail Research" die het onderzoek voerde.

  Tsjechië ligt bij de koplopers. Goed 1,5 procent van de omzet verdwijnt in vreemde zakken.Meer diefstallen komen voor in de Baltische staten. Het "zekerst" zijn Oostenrijk en Zwitserland volgens de statistiek. Het juiste aantal diefstallen is echter niet vast te stellen, zoals een politiespreker verklaart: " Bij het merendeel der diefstallen gaat het om bedragen kleiner dan 5000 kronen en deze worden niet in de statistiek opgenomen".

  De werkelijke getallen liggen dus een stuk hoger. Waar de waren verdwijnen werd ook geanaliseerd. De langste vingers hebben de klanten die met 43 procent aan de haal gaan. Eigen personeel is goed voor 15 procent en bij transport en verhandeling gaan ook 7 procent een andere weg op dan bedoeld.


  En ook veiligheidsagenten bieden niet altijd de oplossing, het is amper 10 dagen geleden dat de grootste Tsjechische roof ooit is gepleegd door een veiligheidsbeambte.

  radio.cz
   
 13. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Organisatrice missverkiezing opgepakt voor mensenhandel

  De Oostenrijkse politie heeft de organisatrice van een wereldwijde missverkiezing opgepakt wegens illegale mensenhandel. De 44-jarige Oostenrijkse zou een internationale prostitutienetwerk met 150 vrouwen uitgebouwd hebben. De deelneemsters aan schoonheidswedstrijden, onder wie minderjarigen, zouden tot prostitutie gedwongen zijn. Hun klanten zouden kapitaalkrachtige mannen in Frankrijk, Monaco, Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten zijn.

  Arabische prinsen
  De Oostenrijkse organisatrice werd al midden november opgepakt en zit sindsdien in voorlopige hechtenis. De vrouw zou de spilfiguur van het netwerk zijn. In Tsjechië en Frankrijk werden al 19 medeplichtigen opgepakt. De Oostenrijkse zou al in 1997 haar praktijken gestart zijn. Toen zou ze tijdens een missverkiezing in Monaco twee Oostenrijkse meisjes verhandeld hebben aan twee Arabische prinsen. Het geld voor de prostituees zou ze achtergehouden hebben.
  "Die meisjes hadden geen andere mogelijkheid dan zich te prostitueren", aldus de Oostenrijkse recherche.

  Opgesloten op jachten
  De 44-jarige vrouw zou naïeve, jonge meisjes uit Oost-Europa die in slechte omstandigheden leefden naar missverkiezingen hebben gelokt en hen moederziel alleen naar een ander land gebracht hebben. Daar werden ze voor voldongen feiten gesteld, geïntimideerd en met bedragen van 10.000 euro en meer per dag gedwongen zijn tot onbeschermd geslachtsverkeer. Er zou ook geweld gebruikt zijn. De vrouwen werden nadien opgesloten op jachten en in luxehotels.

  'Gezelschapsdames'
  De naam van de 44-jarige organisatrice van een missverkiezing werd niet bekend gemaakt. De vrouw zou wel "bekend zijn van radio en tv". Na de missverkiezing moesten de meisjes verder aan de slag als "gezelschapsdames", bijvoorbeeld bij formule 1-wedstrijden in Monaco. "Hun klanten waren vooraanstaande publieke personen", zegt de recherche. Dat er minderjarigen onder de vrouwen waren, werd aan de mannen niet gezegd. (belga/odbs)

  hln.be 12/12/07 18u50
   
 14. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Internationaal opsporingsbevel voor Frantisek Prochazka uitgegeven

  Een internationaal opsporingsbevel is uitgeschreven voor de arrestatie van Frantisek Prochazka. Die wordt ervan beschuldigd de grootste diefstal ooit, in de geschiedenis van het land, te hebben gepleegd.

  De verdachte werkte als veiligheidsagent voor de firma G4S waar het geld, een recordbedrag van 564 miljoen kronen, werd gestolen. G4S looft een beloning uit van 2 miljoen euro voor iedereen die Prochazka of zijn medeplichtige(n) helpt op het spoor te komen.
  radio.cz
   
 15. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/234/czech_national_news/16016/

  2 politemannen, die nogal goede maatjes waren geworden van bendes, hebben een gevangenis van 10 en 13 jaar tegen zich horen uitspreken.
  de 2 rechercheurs hielpen bendleden uit de gevangenis houden, vervalsten onderzoeksrapporten, enz enz.
  de 2 kregen 30% van de opbrengsten.
  een van de bendes waar om gaat, is de bende van David Bernych.

  in deze zaak zijn nog 2 verdachten, maar daar is het wachten op uitlevering door Ierland.
   
 16. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/232/prague_news/15881/

  er zijn ook meevallers voor boeven in Praag.
  aan het eind van dit jaar komt Praag 770 politie-mannen te kort om al het werk aan te kunnen.
  maar ondanks personele tekorten, zijn alle misdaadcijfers in 2007 gedaald met 2.2%.
  in heel Tsjechie zouden er zo'n 5.000 man/vrouw te weinig zijn binnen de politie.
   
 17. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Gesignaleerde Tsjech aangehouden in Breda

  Zaterdag 15 december 2007 - BREDA - In de Meerten Verhoffstraat in Breda is gistermorgen om 6.00 uur een Tsjech aangehouden die in zijn vaderland gezocht wordt op verdenking van het plegen van een overval. De man stond gesignaleerd om uitgeleverd te worden naar Tsjechië. De politie had een tip gekregen dat de man in een bus reed die in de nacht van donderdag op vrijdag in Breda aan zou komen. Dat klopte.

  bndestem.nl
   
 18. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Tsjechië bekomt aktieplan tegen huishoudelijk geweld

  In Tsjechië zal een aktieplan tegen huishoudelijk geweld uitgewerkt worden. Dit gebeurd door een commissie van van de regeringsraad.
  Dit is medegedeeld door minister voor minderheden en mensenrechten, Džamila Stehlíková (SZ).

  Onder andere wordt een voorstel uitgewerkt waardoor "stalking" als strafdaad kan geclassificeerd worden. Ook voor kinderen moet een betere bescherming tegen geweld bereikt worden. Huishoudelijk geweld wordt sedert 2004 als strafbaar feit vervolgd.

  radio.cz
   
 19. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

 20. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : http://www.praguemonitor.com/en/242/czech_national_news/16496/

  een moeder van 38 jaar (met 49 jarige partner) uit Tabor (zuid-bohemen) is gearresteerd op verdenking van het doden van haar 5 jarig zoontje.
  het jongetje is recent gevonden in een auto bij Ceske Zlatnice (noord-bohemen) en was in augustus als vermist opgegeven.
  (in dezelfde auto zaten de moeder + partner ...)
  na een autopsie, blijkt dat het jongetje door een misdrijf om het leven is gekomen. datum van de dood is vast gesteld op 9 december.
  de politie denkt dat de verdachten rond reden op zoek naar een geschikte plek om het jongetje te begraven/lozen.
  de verdachten hadden al een lange tijd geen vaste woon- of verblijfplaats.
   

Deel deze pagina