Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

Tags:
 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ja dat is zeker zo.
  Er was nog een hackers aanval op het mijnbouwbedrijf OKD in december. Bron idnes.cz.
  Heb het bewust onder de aandacht gebracht omdat ook in Nederland afgelopen maand hackers hebben toegeslagen.
   
  dennuzzz vindt dit leuk.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische man in Venlo aangehouden voor mensensmokkel

  In Venlo is in de nacht van zondag op maandag een 54-jarige man uit Tsjechië aangehouden voor mensensmokkel. De arrestatie werd verricht door het grensoverschrijdende politieteam, een samenwerking van de Marechaussee en de Duitse politie.

  Het speciale politieteam volgde een auto met Tsjechisch kenteken vanaf de Bundesautobahn 40 in Duitsland richting de Nederlandse grens. Ter hoogte van Venlo zetten de agenten de auto aan de kant voor controle.

  De bestuurder overhandigde een Tsjechisch paspoort. De twee passagiers konden echter geen identiteitsbewijs tonen. Na onderzoek ter plekke, werd de bestuurder aangehouden voor mensensmokkel.

  Bron: limburger.nl
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjech veroordeeld voor hennepkwekerij in De Wijk

  Een 57-jarige man uit Tsjechië is veroordeeld tot één maand voorwaardelijke gevangenisstraf voor het kweken van hennep in een pand in De Wijk en het illegaal aftappen van stroom voor de kwekerij. Ook moet hij ruim 18.000 euro betalen aan de staat. Dat heeft de man volgens de rechtbank verdiend aan de verkoop van één oogst.


  In een afgelegen woonboerderij aan de Stapelerveldweg vond de politie in september 2016 ruim vijfhonderd hennepplanten verdeeld over twee kweekruimten. Die dag werd behalve de destijds 53-jarige Tsjech ook een 20-jarige landgenoot aangehouden. Zij huurden de boerderij.

  Schadevergoeding voor diefstal stroom
  Bij de politie heeft de oudste verklaard dat de wietkwekerij van hem was en dat hij alles zelf had aangelegd. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. Daarvoor moet hij van de rechtbank 2.000 euro schadevergoeding aan energieleverancier Enexis betalen.

  Deel oogst mislukt
  De politie is er vanuit gegaan dat de Tsjech één keer heeft kunnen oogsten. Een derde deel van de oogst was mislukt, vertelde de man, en die heeft hij daardoor niet kunnen verkopen. De rechtbank vindt dat er genoeg aanwijzingen zijn dat hij in totaal 18.461 euro heeft verdiend met de hennephandel. Die criminele winst wordt afgepakt.

  Bron: rtvdrenthe.nl
   
  dennuzzz vindt dit leuk.
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  [​IMG]

  Migranten ontdekt onder verborgen luik in auto

  De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagmiddag in Hoek van Holland twee vreemdelingen opgepakt die illegaal de oversteek naar Engeland wilden maken. Ze werden ontdekt onder een speciaal aangebrachte bodemplaat in de kofferbak van een auto.

  Tijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Engeland controleerden Marechaussees een personenauto met Brits kenteken. Bij controle van de paspoorten van de inzittenden twijfelden de verbalisanten over de echtheid. Daarop werd de hele auto doorzocht. De twee leden van de Marechaussee zagen dat de bodemplaat in de auto niet origineel was. Bij het optillen ervan zagen zij een vrouw liggen. Onder de stoelen op de achterbank kwam vervolgens nog een man tevoorschijn. De vreemdelingen hebben vermoedelijk de Iraakse nationaliteit en gaan het vreemdelingentraject in.

  De 43-jarige chauffeur en de 43-jarige bijrijder, beide uit Tsjechië, zijn opgepakt op verdenking van mensensmokkel en identiteitsfraude. De Tsjechische verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de mensensmokkel loopt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

  Bronnen rijnmond.nl + facebook.com/KoninklijkeMarechausseeOfficieel.
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Voortvluchtige Tsjech loopt tegen de lamp in Weert

  Een Tsjech met nog tien maanden celtegoed in zijn geboorteland, is dankzij een opstootje in Weert tegen de lamp gelopen. De gezochte man hoorde bij een groepje van vier man dat in de nacht van vrijdag op zaterdag slaags was geraakt in de stationstunnel, schrijft de politie van Weert op Facebook.

  Het slachtoffer meldde zich bij een passerende politiewagen, waarna de agenten de drie anderen aanhielden en controleerden. Daarbij kwam de identiteit van de Tsjech aan het licht. De man wordt overgedragen aan de Tsjechische autoriteiten.

  De vechtpartij zelf liep met een sisser af. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen, waarmee de zaak voor de politie was afgedaan.

  Bron: 1limburg.nl
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Hackers vielen de database van het Universitair Ziekenhuis in Brno aan.

  Een hackeraanval heeft op vrijdag de werking van de universiteitskliniek in Brno stopgezet. Deze informatie uit drie onafhankelijke bronnen werd vrijdagochtend door premier Andrej Babiš (partij Ano) bevestigd aan persbureau ČTK. Volgens ČTK werken computers met patiëntgegevens niet. De kliniek is daarom begonnen met het verplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen, aldus de woordvoerster van de Zuid-Moravische hulpdiensten.
  Bron radio.cz/de.
   

Deel deze pagina