Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

 1. Prettige kerel, die zal je maar op de koffie krijgen... :zwaai2:
   
  Ad Verschoor vindt dit leuk.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nederlands stel gepakt met wapens en drugs in Waithaus

  Op de Tsjechisch/Duitse grens bij Waithaus (D 5) is een Nederlands stel gepakt met wapens en drugs. Het echtpaar liep zaterdag tegen de lamp toen ze de grens passeerden tussen Tsjechië en Duitsland. De man en vrouw bleken na doorzoeking een hoeveelheid wapens en drugs bij zich te hebben. Daarop zijn de twee aangehouden en vastgezet.

  Agenten troffen in hun auto tientallen (35) stroomstootwapens, een boksbeugel, werpster en wiet aan. De bestuurder van de auto bleek daarnaast ook nog onder invloed van drugs. De wapens en drugs zijn in beslag genomen en het stel krijgt naar alle waarschijnlijkheid een boete opgelegd.
   
  dennuzzz vindt dit leuk.
 3. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Prima zaak!
   
 4. alleen maar een boete ??
  prachtig hoe stimuleer je de export...
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische vastgoedmiljardair aangeklaagd voor fraude van $1 miljard

  De Tsjechische vastgoedmagnaat Radovan Vítek is door het New Yorkse hedgefonds Kingstown Capital Management en de Tsjechische investeringsfirma Investhold aangeklaagd voor een fraude van $1 mrd. Vítek zou heimelijk lege vennootschappen hebben gebruikt om een Luxemburgs vastgoedbedrijf over te nemen, waarna hij de waardevolste activa voor onder de marktprijzen doorverkocht aan andere bedrijven die hij in het geheim bezat.

  Kingstown had een substantieel belang in het Luxemburgse vastgoedbedrijf, en klaagt Vítek nu aan in de Verenigde Staten, schrijft persbureau Bloomberg. De fraude zou een decennium lang hebben plaatsgevonden. Volgens de Bloomberg Billionairs Index bezit de Tsjech een vermogen van $2,3 mrd. De advocaat van de aanklagers zegt dat de fraude van Vítek een miljardair maakte, 'met een van de grootste eigendomsportefeuilles ter wereld.'

  Víteks bedrijf CPI Property Group ontkent in een persbericht de aantijgingen. 'CPI zal alle gepaste maatregelen nemen om zichzelf en zijn aandeelhouders te verdedigen,' schrijft het bedrijf. De aanklacht is volgens het bedrijf 'onjuist, misleidend en ongegrond.' Het bedrijf beheert volgens de eigen website een portefeuille van €7,6 mrd.

  Radovan Vítek begon met het opbouwen van zijn imperium tijdens de Slowaakse privatiseringen van de jaren 90, staat op de website van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. In 1997 verhuisde hij naar Tsjechië, waar hij zijn vastgoedportefeuille verder uitbreidde. CPI bezit een miljoen vierkante meter aan lucratief vastgoed in Berlijn en heeft ook bezittingen in Hongarije, Kroatië en Polen.

  Bron: fd.nl
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  MMA-vechter Tomas Penz gezocht voor poging tot moord

  [​IMG]
  De bekende MMA-vechter Tomas Penz (34) wordt gezocht door de Tsjechische politie.

  De zoektocht naar Penz is gestart na een geweldsincident eerder deze week op 14 april. Penz wordt gezocht voor zware mishandeling en poging tot moord op zijn vriendin, een voormalig porno actrice.

  Naar verluidt heeft Penz een zeer controversiële reputatie. “Steroïden en medicijnen gebruik, extreme uitspattingen en woede aanvallen zijn zaken die met hem in verband worden gebracht.

  Hevig bloedend
  Een getuige meldt dat er hulpgeroep kwam uit de woning van Penz' vriendin. Toen de politie arriveerde, sprong de aanvaller (naar verluidt Penz) uit het raam. In de woning werd zijn vriendin zwaar bloedend gevonden.

  Penz is momenteel op de vlucht en wordt door de politie bestempeld als gevaarlijk. Penz heeft een flinke vechtsportcarrière in MMA (Mixed Martial Arts). Hij vocht 24 wedstrijden.

  Bron: vechtsportinfo.nl
   

Deel deze pagina