Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Radovan Krejcir kan worden uitgeleverd aan de Tsjechië, heeft een Zuid-Afrikaanse rechtbank beslist.

  De advocaat van Krejčíř bemiddelde in een verklaring van de familie van Krejčíř dat Krejciř mogelijkheden overweegt. Hij kan binnen 14 dagen in beroep gaan tegen het uitleveringsbesluit aan het Hooggerechtshof en Masutha heeft 180 dagen de tijd om te beslissen.
  Zuid-Afrikaanse media zeggen dat de terugkeer van Krejčíř naar zijn thuisland het land miljoenen rand kan besparen in hoge beveiligingskosten. Krejčíř heeft verschillende pogingen gedaan om uit de gevangenis in Zuid-Afrika te ontsnappen. Momenteel zit hij een gevangenisstraf uit van 35 jaar voor poging tot moord, poging tot ontvoering en drugshandel.
  Tsjechische ministerie van Justitie heeft nog geen informatie over een mogelijke uitlevering van Radovan Krejčíř officieel bevestigd.
  Bronnen oa zpravy.idnes.cz + iol.co.za/news.

  Als je in het forum-archief zoekt , kom je meer topics tegen over deze persoon:
  Miljardenfraudeur vlucht via z'n WC.
  Radovan Krejcir bevindt zich op de Seychellen.
  Tsjechische gangster Krejčíř betrokken bij moord op Uwe Gemballa.
   
  Laatst bewerkt: 17-03-2018
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  'Tsjechië levert Russische hacker uit aan Verenigde Staten'

  Tsjechië heeft de Russische hacker Yevgeniy Nikoelin uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

  Dat meldt persbureau Reuters.

  Nikoelin zat sinds 2016 vast in de Tsjechische hoofdstad Praag. Hij wordt in de Verenigde Staten onder meer verdacht van hacks op LinkedIn en Dropbox. Daarbij zou hij persoonlijke gegevens van meer dan 100 miljoen gebruikers hebben buitgemaakt.

  Naast de Verenigde Staten had ook Rusland om de uitlevering van de 29-jarige Nikoelin gevraagd. Een rechter oordeelde dat hij aan beide landen kon worden uitgeleverd en dat het aan de minister van Justitie was om de knoop door te hakken.

  De president en premier van Tsjechië waren het niet eens over de uitlevering. De pro-Russische president Milos Zeman wilde dat de hacker werd uitgeleverd aan Rusland. Zijn premier, Andrej Babis, wilde de man overdragen aan de Verenigde Staten.

  De Amerikaanse toppoliticus Paul Ryan drong dinsdag tijdens een bezoek aan Praag nog aan op uitlevering.

  Bron: nu.nl
   
 3. Olivier en zapalky vinden dit leuk.
 4. Schandalig!;);)

  Dat mag toch overal?
  Stelletje losers.
   
  A.Smit vindt dit leuk.
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Noot: Bericht van Kobus nu ook in het Nederlandse nieuws

  Zeven Nederlanders gearresteerd voor zware mishandeling ober in Praag

  Zeven Nederlandse mannen zijn gearresteerd in Praag vanwege de zware mishandeling van een ober in het centrum van de stad. De mannen zouden zaterdag een ober in elkaar hebben geslagen nadat hij ze vertelde dat ze geen zelf meegebrachte alcohol op het terras mochten drinken.
  De mannen zouden volgens Tsjechische kranten tussen de 24 en 32 jaar oud zijn. Ze werden gearresteerd op het vliegveld.


  [​IMG]

  De ober die door de mannen is mishandeld zou op de intensive care liggen.

  Het ministerie Buitenlandse Zaken bevestigt dat verschillende Nederlanders zijn aangehouden. Ze zijn daarvan op de hoogte gebracht door een familielid van een van de arrestanten. Geen van de mannen hebben tot dusver consulaire bijstand gevraagd.

  Bron: msn.com
   
 6. Ze hebben een Nederlands paspoort, maar dat is het dan ook wel. Die Henk, Jan en Kees toch...
  Wel weer erg grappig dat deze types dit dan vlakbij het kunstwerk van David Çerny doen...
  Zijn die gesubsidieerde kickbox trainingen in het kader van agressiebestrijding toch nog ergens goed voor geweest...

  Gelukkig hebben ze in Tsjechie wel een een stevig rechtssysteem, want de heren riskeren 10 jaar cel als de aanklacht inderdaad poging tot doodslag wordt.
   
  Laatst bewerkt: 24-04-2018
  Johan2907 vindt dit leuk.
 7. :D:stout:
  Wel helemaal ingeburgerd, eigen drank mee en wie er wat van zegt in mekaar rammen.
   
 8. smileyfromcz vindt dit leuk.
 9. 10 jaar in een Tsjechische cel..........goed plan voor dit soort tuig......
   
 10. Niet als je goed ingeburgerd bent!!! :kwaad:
  Woordenboeken zijn uitsluitend voor slecht- of niet-ingeburgerden! :stout:

  Zegt u dat wel, je moet er niet aan denken! :zwijg:
   
  zapalky vindt dit leuk.
 11. Ik schaam me dood. voor dit soort medelanders.
   
  dennuzzz en Wroeter vinden dit leuk.
 12. Nou, ik ook!!!:(
   
  Wroeter en lexHeezius vinden dit leuk.
 13. Laat al dat opgepakte tuig maar lekker 20 jaar zitten daar .
  En is het jullie ook opgevallen dat bij dit tuig géén balkje voor hun ogen zit ,
  daar heeft de Politie en media in Tsjechië maling aan .
  Maar op de foto,s en video vanuit Nederland staat dat tuig gebalkt voor hun ogen ,
  maak ze maar herkenbaar ,misschien dat het tuig zich dan wat inbindt .

  Nou dan zullen mijn kleindochter (20) en wij als grootouders de aankomende 2 weken
  ons maar weer als ambassadeurs gedragen , net als in het verleden , en de goede naam hoog houden ,
  van alle goedwillende Nederlanders .
   
  dennuzzz en lexHeezius vinden dit leuk.
 14. De reacties in mijn omgeving hier zijn niet negatief over Nederlanders maar wel over zulk soort tuig van wat voor nationaliteit dan ook.
   
  dennuzzz vindt dit leuk.
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Eerste vonnis in de Chomutov schietpartij: 12,5 jaar cel

  De regionale rechtbank in Ústí nad Labem heeft de 37-jarige Petr Benda veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf wegens het neerschieten van Radek. Het vonnis werd uitgesproken op dinsdagochtend 17 april, door het regionale gerechtshof in Ústí nad Labem. Het vonnis is nog niet van kracht want de verdachte heeft beroep aangetekend. De officier van justitie zal niet in beroep gaan.

  De rechtbank heeft Benda veroordeeld wegens moord met voorbedachte rade en materiële schade. Naast moord heeft de rechtbank hem ook gestraft voor het schieten op het busje zelf.

  "De daad gebeurde precies zoals beschreven in de aanklacht", zei de rechter toen hij zijn vonnis aankondigde. De officier van justitie verwierp het idee dat de schutter had gehandeld in een situatie van extreme nood of een van de noodzakelijke zelfverdediging.

  Presiderende rechter Bednář zei dat de schietpartij niet beoordeeld kon worden als gebeurd in extreem gevaarlijke omstandigheden of als noodzakelijke zelfverdediging. Volgens de rechtbank vuurde Benda zijn wapen af op een moment dat de auto geen gevaar opleverde en niet in de richting van iemand reed.

  "Dat betekent dat hij zijn wapen zonder gronden of rechtvaardiging heeft gebruikt en dat de manier waarop hij het gebruikte, moet zijn ingegeven door een beslissing om iemand te doden. Toen hij de volledige inhoud van zijn pistool direct bij de bestuurdersdeur afvuurde terwijl hij de bestuurder daar zag, dan moet het hem duidelijk zijn geweest dat de kogels van het 9 millimeter grote kanon zonder enig probleem de deur zouden passeren en in staat waren om de bestuurder te doden", zei de rechter.

  De rechtbank heeft Benda verboden om gedurende 10 jaar wapens te bezitten, de maximale hoeveelheid tijd die mogelijk is. Benda is ook bevolen om de begrafeniskosten te betalen voor het slachtoffer en voor de behandeling van de hond , die ook werd neergeschoten. De rechtbank heeft de familie opgedragen om via een civiele rechtszaak de rest van de uitspraak in te vorderen.

  Het vonnis moet nog in werking treden aangezien Benda ter plekke in beroep ging. De zaak gaat nu naar het Hooggerechtshof in Praag.

  Bron romea.cz/en/news + chomutovsky.denik.cz.
   
 16. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjech (27) gepakt voor overval op tankstation in Zaandam

  De politie heeft een Tsjechische man aangehouden die wordt verdacht van een overval op een tankstation in Zaandam woensdagochtend.


  De man zou rond 11.40 uur het tankstation binnen zijn gegaan en eiste geld van de aanwezige medewerker. Het is niet bekend of hij hierbij gebruik maakte van een (vuur)wapen.

  Nadat de verdachte er te voet met een onbekend geldbedrag vandoor was gegaan, schakelde de medewerker de politie in.

  Een getuige gaf bij de politie aan dat de verdachte richting het station was gelopen. Op het Kuikenpad in Zaandam werd de verdachte uiteindelijk gearresteerd. Hij is naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

  Bron: parool.nl
   
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechische hof van beroep vermindert vonnis voor moord op Romani man tot zeven jaar, officier van justitie noemt het onevenredig, onmenselijk en onrechtvaardig.

  Tsjechische hooggerechtshof te herzien oordeel over de moordaanslag op de Romani-man in Chomutov.

  Het vonnis tegen Petr Benda, die werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf wegens het vermoorden van een jonge Romani-man die een busje bestuurde in een woonwijk van Chomutov, zal worden beoordeeld door het Tsjechische Hooggerechtshof nu zowel de verdediging als de aanklager in beroep zijn gegaan, volgens de InfoSoud database.

  Het Hooggerechtshof gaf hem een lagere straf dan de aanklacht eiste, omdat hij rekening hield met het feit dat Benda geen strafblad had en 'een zekere medeverantwoordelijkheid van de benadeelde partij'.
  Op het moment van de schietpartij was het busje op loopsnelheid onderweg en, volgens beelden van de beveiligingscamera's op de woonwijk, vormde het geen gevaar voor wie dan ook. Daarom geloven de rechtbanken niet dat Benda in zelfverdediging vuurde.
  Van de 13 schoten die werden afgevuurd, troffen er acht de Romani-man achter het stuur, in zijn rug, borst en een andere plek. De bestuurder stierf als gevolg van de ernstige verwondingen.
  Bron romea.cz/en + romea.cz/en.
  --------------------------------------------------------------------------------------------
  Hoezo met twee maten meten????
  Het slachtoffer was de Nederlander van Tsjechische origine Radek S. die op familiebezoek was.
  7 Jaar voor moord omdat het "maar" een Roma was???? En 10 tot 18 jaar voor een uit de hand gelopen vechtpartij in Praag omdat het "moslims" waren????
   
  dennuzzz en camyl vinden dit leuk.
 18. Nouja, leuk is anders, maar ik ben het met je reaktie eens!
   
 19. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Verdachte liquidatie in Praag opgepakt

  AMSTERDAM (ANP) - Een speciaal politieteam heeft de moordverdachte van een liquidatie in een restaurant in de Beethovenstraat in Amsterdam vrijdagavond aangehouden in de Tsjechische hoofdstad Praag.

  De 38-jarige Čaba D. werd bijna twee weken geleden op de Nationale Opsporingslijst gezet en een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd in verband met zijn betrokkenheid bij de liquidatie in juli vorig jaar. Hij wordt ook verdacht van een moord in Boedapest in september 2018 en van een moord in Belgrado op 5 januari van dit jaar.

  De politie kwam D. al snel na de liquidatie in de Beethovenstraat als dader op het spoor omdat hij herkenbaar was vastgelegd op camerabeelden. D. heeft zowel de Hongaarse als Servische nationaliteit. Hij zat tot begin 2017 een gevangenisstraf uit voor een moord in Servië in 2004. De betrokken autoriteiten moeten nog besluiten over zijn uitlevering aan Nederland.

  Bij de liquidatie op 30 juli in de Beethovenstraat kwam de 62-jarige Ivan Serdarusic om het leven.

  Bron: anp
   

Deel deze pagina