Criminaliteit

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Alberto, 12-09-2006.

Tags:
 1. vervelend maar tegelijkertijd ook logisch dat je je verdedigt met je sterkste hand. Laten we hopen dat het allemaal goed geneest en we haar weer op het hoogste niveau mogen terugzien!
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  'Kvitova zes maanden aan de kant'

  Petra Kvitova kan de komende zes maanden niet tennissen als gevolg van een aanval door een inbreker. Dat maakte een Tsjechische nieuwswebsite bekend.


  Kvitova kan de komende maanden niet te veel druk op haar hand verdragen. De Tsjechische onderging een operatie van bijna vier uur aan de vingers van haar linkerhand.

  Operatie
  "Gezien de omvang van de schade verliep de operatie heel goed. In alle vijf de vingers moesten pezen hersteld worden en ook twee zenuwen waren beschadigd", liet haar woordvoerder eerder weten.
  "Petra zal zes tot acht weken in het gips moeten en pas over drie maanden zal ze de hand weer kunnen belasten."
  Het duurt daarna volgens de arts nog drie maanden voordat de huidige nummer elf van de wereld weer tennis op het hoogste niveau kan spelen.

  Bron: nu.nl
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Operatie duurde 4 uur zie haar interview op radio.cz/de + radio.cz/en.
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Compositietekening dader steekpartij Kvitova

  [​IMG]
  Dit is de man die tennisster Kvitova neerstak

  Petra Kvitova herstelt in het ziekenhuis van de langdurige operatie die nodig was nadat zij werd neergestoken, maar de dader loopt nog altijd vrij rond.

  Kvitova werd dinsdag door een inbreker met een mes aangevallen in haar appartement in de Tsjechische stad Prostejov. In een poging zichzelf te verdedigen, verwondde ze haar hand ernstig. De Tsjechische tweevoudig winnares van Wimbledon (2011 en 2014) werd urenlang geopereerd en staat vermoedelijk zes maanden aan de kant.

  Donderdag verspreidde de politie een compositietekening van de dader in de hoop op tips van burgers die de man herkennen.

  Kvitova (26) mag het ziekenhuis vrijdag verlaten. Op dezelfde dag zal de nummer 11 van de wereld een persconferentie geven.

  Bron: telegraaf.nl
   
 5. Kvitova vastberaden om terug te keren op tennisbaan

  Bron: nu.nl

  Petra Kvitova is vastberaden om weer terug te keren op de tennisbaan. De Tsjechische ligt in ieder geval het komende halfjaar uit de roulatie nadat haar linkerhand dinsdag werd verwond door een agressieve inbreker met een mes.

  Een operatie van bijna vier uur was nodig om de beschadigde zenuwen en pezen van haar linkerhand te herstellen.

  "Het mooiste kerstcadeau was dat ik na de operatie de vingers van mijn linkerhand kon bewegen'', zei de linkshandige Kvitova vrijdag op een persconferentie.

  "Wat me is overkomen was bijzonder angstig, maar ik zie mezelf niet als slachtoffer. Ik heb geen medelijden met mezelf. Ik wil vooruitkijken en niet achterom."
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Vrouw deed jarenlang laxeermiddel in water bazin

  PRAAG - Een 55-jarige Tsjechische vrouw heeft jarenlang laxeermiddel in het water van haar bazin gegooid. Maandag werd ze veroordeeld tot drie jaar cel. Daarnaast moet ze haar slachtoffer een schadevergoeding betalen van een miljoen kronen (38.000 euro).

  In mei 2013 klopte het slachtoffer aan bij haar huisarts omdat ze onverklaarbare gezondheidsproblemen had, zo schrijft de Tsjechische nieuwssite Bravo. Ze had last van diarree, moest overgeven en kampte met hevige buikpijnen. Daarnaast was ze ook vaak duizelig en vermoeid.

  Jarenlang konden doktoren de oorzaak niet vinden, totdat de vrouw in 2016 merkte dat haar water wat vreemd smaakte. Ze vermoedde dat er iets mis was en vertelde dat aan haar baas en haar man. Aanvankelijk geloofden die haar niet, totdat ze zelf van het water dronken en een hele nacht op de wc doorbrachten. Uiteindelijk stapte ze met het flesje naar de politie.
  In het laboratorium bleek dat er inderdaad laxeermiddel in het water zat. Dertien keer meer dan de aanbevolen hoeveelheid zelfs.
  De dader werd vervolgens opgespoord met een verborgen camera in het kantoor van de juristen. Op de beelden was te zien dat de 55-jarige medewerker Věra Kubíčková het flesje van haar bazin opendeed en er een flinke scheut laxeermiddel bij deed.

  Enkele dagen later werd de vrouw op haar kantoor opgepakt. Ze had twee flessen van het laxeermiddel Laxigal bij zich. Over haar motief is tot nu toe niets duidelijk, mogelijk aasde ze op de baan van haar bazin. De vrouw weigert zichzelf te verklaren.
  In de rechtszaal bleek maandag dat de vrouw het laxeermiddel vaak vlak voor belangrijke vergaderingen in het water deed.

  Bron: telegraaf.nl
   
 7. Pfff. Hoe bedenk je het....gelukkig is ze gepakt en kan het slachtoffer weer proberen haar normale leven op te pakken
   
  ave271 vindt dit leuk/interessant.
 8. Het gerucht gaat, dat Tom Dumoulin daar óók gezwommen heeft!
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 9. Volgens mij brengt camyl het gerucht in de wereld ;)
   
  camyl vindt dit leuk/interessant.
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië mag Russische hacker uitleveren

  Tsjechië mag een Russische hacker uitleveren aan de VS of Rusland. Dat heeft een Tsjechische rechtbank dinsdag bepaald. De man, Jevgeni Nikoelin, wordt verdacht van het hacken van social media, waaronder LinkedIn in 2012.


  De Rus werd op 5 oktober in Praag gearresteerd. Zowel Rusland als Amerika heeft om zijn uitlevering gevraagd.

  Bij de inbraak in de computers van LinkedIn in 2012 kreeg de man mogelijk toegang tot de persoonlijke gegevens van zo'n honderd miljoen gebruikers. Een Amerikaanse federale jury klaagde de Rus daarvoor aan. Rusland verdenkt hem van kleinere computermisdrijven.

  Bron: telegraaf.nl
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 11. kuurgast

  kuurgast Donateur

  27 mei is in Chomutov de 34-jarige Radek Šugar doodgeschoten. Om 3 uur in de nacht had Radek een woordenwisseling met een familielid waarop een buurman wakker werd en uit het raam schreeuwde dat ze stil moesten zijn met enkele racistische verwensingen. Daarop stapte Radek in zijn bedrijfswagen en schampte een auto in de straat. De buurman komt naar buiten rennen waar hij direct op Radek en zijn hond schoot. De verwondingen waren zo ernstig dat Radek ter plaatse overleed. De 37-jarige schutter is gearresteerd en kan mogelijk een gevangenisstraf verwachten van 12 tot 20 jaar. De schutter had een wapenvergunning en noemde het zelfverdediging.

  Radek Šugar is van Roma afkomst en is 15 jaar geleden naar Nederland verhuisd om te ontkomen aan het racisme waar de Roma's in Tsjechië veel last van hebben. Ze worden vaak behandeld als tweederangs burgers en over een kam geschoren, dat ze lui zijn en allemaal criminele dronkaards. Radek werkte in Nederland als vloerspecialist en was in Chomutov om zijn zieke oma in het ziekenhuis te bezoeken.
  Lees meer artikelen op romea.cz/en. + romea.cz/en/news, foto's op denik.cz.
   
  ave271 vindt dit leuk/interessant.
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Trinh Xuan Thanh werd ontvoerd. Foto: AFP
  Tsjechië arresteert Vietnamees na ontvoering

  BERLIJN - De Tsjechische autoriteiten hebben een Vietnamese spion aangehouden en uitgeleverd aan Duitsland wegens zijn betrokkenheid bij de ontvoering van een Vietnamese zakenman in Berlijn.

  Dat melden Duitse aanklagers donderdag. De Duitse regering heeft Vietnam beschuldigd van ontvoering van de voormalige manager van een staatsbedrijf, die asiel zocht in Duitsland. Het incident deed denken aan verdwijningen tijdens de Koude Oorlog in de toenmalig opgedeelde Duitse hoofdstad.

  De verdachte wordt beschuldigd van illegale activiteiten door een buitenlandse inlichtingendienst en van medeplichtigheid aan vrijheidsberoving. Hij werd al op 12 augustus opgepakt en woensdag aan Duitsland uitgeleverd. Uit het onderzoek is gebleken dat hij op 20 juli in Praag een bestelbus had gehuurd die bij de ontvoering is gebruikt. Hij had het busje nog dezelfde dag naar Berlijn gereden.

  Bron: telegraaf.nl
   
  ave271 vindt dit leuk/interessant.
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  De drugs die de 30-jarige man zich had © Bundespolizei Hannover

  Tsjech opgepakt met 25.000 euro aan drugs

  DE LUTTE/BAD BENTHEIM - Een 30-jarige man uit Tsjechië is donderdag gepakt bij een controle van het Grensoverschrijdend Politieteam, de samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse politie. De Tsjech had drugs ter waarde van 25.000 euro bij zich.

  De drugsdealer werd gepakt op de A30, het verlengde van de A1 over de grens bij De Lutte. Agenten troffen bij de 30-jarige Tsjech verschillende soorten drugs aan, waaronder ectasy, crystal meth, heroïne en LSD-Trips. De man is opgepakt.

  GPT
  Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerking tussen de politie Oost-Nederland, de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie. Het team voert in het grensgebied controles uit ter bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit, zoals mensenhandel, de handel in de drugs en witwassen van geld.

  Bron: Tubantia.nl
   
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjech wordt verdacht van handel in kinderen uit Vietnam

  ARNHEM - De 54-jarige man uit Arnhem en een 48-jarige man uit Tsjechië die deze week werden aangehouden op verdenking van mensensmokkel blijven nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris in Zwolle vandaag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie.

  Het duo van Vietnamese afkomst wordt verdacht van smokkel van minderjarigen uit Vietnam naar de Europese Unie. Het is nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers ze hebben gemaakt.

  Onderzoek
  De twee werden dinsdag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden in Zevenaar en Arnhem. Aanleiding was een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het OM dat begin dit jaar begon na een tip uit Frankrijk.

  Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee kwam op het spoor van de twee en van een 48-jarige Vietnamese vrouw uit Zwaag. Zij werd eveneens dinsdag aangehouden op verdenking van witwassen maar is niet voorgeleid.

  Bron: gelderlander.nl
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Politie: 'Pas op voor nepfactuur telefoonseks'

  [​IMG]
  De nepfactuur

  De politie waarschuwt voor nepfacturen voor telefoonseks. Een man uit Sliedrecht meldde zich afgelopen week met een verdachte rekening uit Tsjechië.

  In de factuur staat dat op een bepaalde datum en tijdstip is gebeld naar een telefoonnummer van een sekslijn.

  In de factuur is te lezen dat de man 90 euro moet betalen voor de gepleegde sekstelefoontjes. Daarbovenop zijn aanmaningskosten van 45 euro in rekening gebracht. Voor verdere vragen zou de man contact moeten opnemen met zijn provider.

  Ook zegt de afzender van de brief, RSM uit Tsjechië, dat het bedrag binnen acht dagen betaald moet zijn. Als de ontvanger dat niet doet kan dat leiden tot 'bijbehorende gevolgen'.

  De Sliedrechter bracht de valse factuur woensdag langs bij het politiebureau in zijn woonplaats. Volgens een politieagent is de man nog steeds gelukkig met zijn vrouw en klopt er niks van de factuur.

  Naast de politie waarschuwt ook de Nationale Fraudehelpdesk mensen voor de neprekening.

  Bron: rijnmond.nl
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 16. Kohout en Olivier vinden dit leuk/interessant.
 17. Ik begrijp werkelijk niet waarom mensen dit uberhaupt nog doen. Ik kan zelfs in Japan met mijn bankpas geld uit de muur halen (wel eerst even door de Japanse taalbrei heen, maar gelukkig hebben steeds meer automaten ook een Engelse optie), dus waarom zou je nog?
  Dit is zuivere oplichting. Maar ja, Praag, waar word je daar niet opgelicht..
   
 18. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De Amerikaanse Kevin Dahlgren, veroordeeld voor vier moorden in Tsjechië, pleegde donderdagavond zelfmoord in een Tsjechische gevangenis.
  Bronnen oa prag-aktuell.cz/nachrichten + radio.cz/en.
   
  camyl en kobus vinden dit leuk/interessant.
 19. Tragedie gaat nog verder....
   
 20. :confused:
  Die snap ik niet.
   
  Kohout, camyl en kobus vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina