Colours of Ostrava, 18 t/m 21 juli 2018

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Cigarettes After Sex eerste naam Colours of Ostrava 2018

CigarettesAfterSex-RW17-e1503754347826.jpg

imp_pixel


Nieuws vanuit Tsjechië! De organisatie van Colours of Ostrava maakte zojuist de eerste naam bekend. Cigarettes After Sex is aankomende zomer te bewonderen op de mooiste festivallocatie van Europa.

De Amerikaanse heren zijn de eerste bevestiging voor het Tsjechische festival. De komende tijd zullen er nog vele namen gaan volgen. Jaarlijks staan er op Colours of Ostrava meer dan 100 acts op de planken van de ruim 20 podia.

Voor Cigarettes After Sex is dit het tweede Europese festival voor 2018. Eerder is de band al aangekondigd voor het Deense Northside. Waar gaan we de heren aankomende zomer nog meer zien?

Colours of Ostrava 2018

Colours of Ostrava is een vierdaags festival dat jaarlijks wordt gehouden in Ostrava, Tsjechië. Het festival is populair vanwege de bijzondere sfeer en de bijbehorende opmerkelijke locatie. Afgelopen jaar sleepte het daarmee nog de Festival Award voor mooiste festivallocatie van 2017 in de wacht.

De editie van 2018 vindt van 18 tot en met 21 juli plaats. De eerste 9000 pre-sale tickets zijn voor een kleine € 80,- over de toonbank gegaan. Inmiddels betaal je voor een regulier ticket zo’n €105,-. Wil je meer informatie over het festival, dan kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Aurora naar Colours of Ostrava 2018

aurora-Bent-René-Synnevåg-1200px.jpg

gen_204


Weer nieuws vanuit het Tsjechische festival Colours of Ostrava! Het festival voegt Aurora toe aan het affiche voor 2018!

Eerder werd Cigarettes After Sex al aangekondigd voor komende editie. Colours of Ostrava is het eerste festival voor de Noorse zangeres. Zien we haar terug in de Benelux?

Alvast een voorproefje zien van een Aurora show? Kijk dan dit festivalconcert van Aurora op Lowlands 2016!

Aurora
Aurora Aksnes is geboren in Noorwegen en is inmiddels 21 jaar. Sinds haar negende zingt ze en begint ze ook minimalistische electropop liedjes te schrijven. Haar eerste single ‘Awakenings’ komt in 2014 uit en wordt goed ontvangen. Net als de daaropvolgende singles ‘Running With The Wolves’ en Oasis cover ‘Half The World Away’. Het debuutalbum All My Demons Greeting Me As A Friend verscheen in maart dit jaar. Afgelopen jaar was Aurora onder meer te zien op Best Kept Secret.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Ziggy Marley naar Colours of Ostrava 2018

ziggy.jpg

alt_banner_1x1.gif


Nieuws uit Tsjechië: Colours of Ostrava 2018 maakt een nieuwe naam bekend. Komende zomer reist niemand minder dan Ziggy Marley af naar het festival.

De zoon van de legendarische Bob Marley voegt zich op het affiche bij Aurora. Ook Cigarettes After Sex werd eerder al bevestigd door het festival. Daarmee gaat het festival dit jaar niet alleen voor de mooiste festivallocatie. Ook lijkt het Colours of Ostrava opnieuw een prachtige line-up te presenteren.

Ziggy Marley

David Nesta ‘Ziggy’ Marley is net als zijn legendarische vader Bob een raggae-zanger. De Jamaicaan won al meerdere malen een Grammy-Award en is regelmatig op festivals te vinden. Ziggy Marley bracht in 2003 zijn eerste solo-album uit en brak later echt door met ‘Love Is My Religion’. Deze zomerse klanken zijn komende zomer ongetwijfeld ook op de festivals te horen!

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Slaves naar Colours of Ostrava 2018

Slaves.jpg

alt_banner_1x1.gif

info

De organisatie van Colours of Ostrava 2018 onthult de komst van Slaves. Het Tsjechische festival voegt vandaag de punkband toe aan het affiche, waar deze zich bij onder meer Aurora en Ziggy Marley voegt.
Slaves is de vierde naam op het affiche van het festival, wat plaatsvindt van 18 tot 21 juli 2018. Eerder werden Cigarettes After Sex, Aurora en Ziggy Marley bekendgemaakt.

Slaves
De Britse wijsneuzen van Slaves willen de wereld veroveren. Met hun explosieve punkrock speelden ze al op festivals als Pinkpop, Rock am Ring en Pukkelpop. De twee mannen achter Slaves zijn Laurie Vincent en Isaac Holman. Het tweede album Are You Satisfied? zorgde voor de definitieve doorbraak naar de grote festivals. Slaves was onlangs nog te bewonderen in een kolkende AFAS Live als voorprogramma van Kasabian.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
George Ezra komt naar Colours of Ostrava 2018
george-ezra.jpg

imp_pixel

Je hoort het goed, niemand minder dan George Ezra is toegevoegd aan de line-up van de mooiste festivallocatie van 2017. Met zijn prachtige nummers als ‘Barcelona’, ‘Don’t Matter Now’ en natuurlijk ‘Budapest’ komt hij deze zomer de Tsjechische harten in Ostrava veroveren.

Welke 24-jarige muzikant kan zeggen dat hij op festivals als Rock Werchter, Glastonbury, Pinkpop en Hurricane/Southside heeft gespeeld? Het zijn er niet veel, maar George Ezra is er één van. De jonge Brit brak door met ‘Budapest’ en ‘Cassy O”. Ezra stond vervolgens op de grootste festivals van Europa en gold als een grote belofte. In 2014 kwam zijn debuutalbum Wanted on Voyage uit en George loste daarmee de hoge verwachtingen in.
Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
London Grammar naar Colours of Ostrava 2018

london_grammar_eliot_lee_hazel2568_copy-min-e1513593763242.jpg

alt_banner_1x1.gif

Opnieuw een mooie bevestiging voor Colours of Ostrava 2018. Het eerste Tsjechische optreden van London Grammar is een feit. Niemand minder dan zangeres Hannah Reid komt de festivalweide betoveren met haar kristalheldere stem.
Het lijkt erop dat London Grammar een drukke festivalzomer tegemoet gaat. Eerder werd de Britse indieband al aangekondigd voor Electric Castle en de Duitse festivals Hurricane en Southside.

London Grammar
Het debuutalbum If You Wait van de Britse band London Grammar wordt in 2013 met open armen ontvangen door menig indieliefhebber. De muziek van de band klinkt verfrissend en verdient vergelijkingen met bands als The xx en Florence + The Machine. De indieband staat sinds 2014 tevens in Top 2000 met de single ‘Strong’. Een indrukwekkende start dus, maar toch loopt nog niet alles volgens plan. Frontvrouw Hannah Reid kampt tijdens hun tour vaak met stemproblemen, waardoor veel shows worden gecanceld. Gelukkig kwam de band sterk terug. Het Britse trio geniet van het succes van tweede album Truth Is a Beautiful Thing, Reid’s stemproblemen zijn opgelost en de band oogt een stuk zelfverzekerder. London Grammar is klaar om iedereen weg te blazen!

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Joss Stone naar Colours of Ostrava 2018

Joss_Stone_@_Stockholm_jazz_fest_14-e1515688652863.jpg


Meezingen met hits als ‘You Had Me’ en ‘Tell me ‘bout it’? Het kan dit jaar op Colours of Ostrava. De organisatie maakt vandaag namelijk de komst van de Britse soulzangeres Joss Stone bekend.

Colours of Ostrava is het eerste Europese festival voor Joss Stone. Wellicht zien we haar ook terug in Nederland. De Britse zangeres is een graag geziene gast op North Sea Jazz Festival waar ze al twee keer eerder optrad.
De affiche van Colours of Ostrava begint inmiddels steeds meer vorm te krijgen. Eerder werden onder London Grammar, Aurora en Slaves aan de affiche toegevoegd. Wie hoop jij terug te zien op de Nederlandse festivals?

Joss Stone

Joss Stone wordt in 1987 geboren in de Britse plaats Devon. Op 16-jarige leeftijd brengt de soulzangeres haar eerste album uit. Het album The Soul Sessions bevat voornamelijk coverversies van obscure soulplaten en een bijzondere versie op van ‘Fell in Love with a Girl’ van The White Stripes. In 2004 volgt het tweede album Mind, Body & Soul. Dit album bevat eigen materiaal van Stone en betekent haar grote internationale doorbraak. Hits als ‘You Had Me’ en ‘Right to be Wrong’ leveren de zangeres een Grammy Award en twee Britt Awards op. Inmiddels heeft Joss Stone zeven studioalbums uitgebracht.

In Nederland heeft de Britse zangeres al meerdere malen opgetreden op North Sea Jazz Festival. Vorig jaar was ze tevens te gast op Night of the Proms in Ahoy Rotterdam.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Kaleo naar Colours of Ostrava 2018

KALEO_press1-Alexandra-Valenti-HI-RES-e1486116940793.jpg


Nieuws uit Tsjechië: Colours of Ostrava 2018 bevestigt de komst van de IJslandse rockband Kaleo voor de aankomende editie.

Waar de band afgelopen zomer helaas een aantal optredens af moest zeggen zijn ze bezig met een ware inhaalslag voor dit jaar. De mannen zijn inmiddels bevestigt voor meerdere festivals en nu is het hopen op een optreden in de Benelux!

De affiche van Colours of Ostrava begint inmiddels steeds meer vorm te krijgen. Eerder werden onder London Grammar, Aurora, Ziggy Marley en Slaves aan de affiche toegevoegd. Daarmee gaat het festival dit jaar niet alleen voor de mooiste festivallocatie, ook lijkt het Colours of Ostrava Festival een prachtige line-up te presenteren.

Kaleo

De IJslandse rockband Kaleo zag het licht in 2012. Na enkele goed ontvangen shows op Iceland Airwaves, verkozen de heren het Texaanse Austin boven hun thuisland IJsland. In 2016 debuteerde de band met het hun eerste album A/B. Met de single ‘Way Down We Go’ oogstte Kaleo een jaar eerder al veel succes met onder andere een plaats in de FIFA 16 soundtrack. Deze zomer lijkt de band zich op te maken voor een mooie festivalzomer. Zo staan er onder meer optredens op het Spaanse Mad Cool Festival en het Duitse Rock am Ring gepland.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Paul Kalkbrenner naar Colours of Ostrava 2018

Paul-Kalkbrenner-Shoot-Black-White-2011.jpg


Berlijn komt naar Tsjechië! De Duitse DJ Paul Kalkbrenner komt in juli naar het Tsjechische Colours of Ostrava.

Het vierdaagse festival bouwt langzaam maar zeker aan een heel sterk affiche voor 2018. Eerder werden onder andere Kaleo, London Grammar en Ziggy Marley al bevestigd voor een komst naar Ostrava. Ook Calexico is hier vorige week aan toegevoegd. Nu vindt dus ook Paul Kalkbrenner zijn weg naar Tsjechië.

Hoewel de locatie van Colours of Ostrava de reis absoluut waard is, kun je de DJ deze zomer ook dichter bij huis bewonderen. Eerder werd hij namelijk al toegevoegd aan de line-up voor Dour en Lollapalooza Paris. Maar dan heb je de mooiste festivallocatie in Ostrava er helaas niet bij.

Paul Kalkbrenner
Paul Kalkbrenner is een Duitse DJ en producer. De doorbraak voor de Duitser kwam in 2009. Toen bracht hij samen met zijn broer Fritz de hit ‘Sky and Sand’ uit. Sindsdien gaan alle deuren voor Paul Kalkbrenner open en is hij regelmatig op festivals te vinden. Vorig jaar waren dat onder meer Tomorrowland en Exit Festival, en dit jaar staat zijn naam dus ook al op drie affiches.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Jessie J naar Colours of Ostrava 2018

jessiej_2185482b.jpg


Een nieuwe toevoeging aan de line-up van Colours of Ostrava 2018. Jessie J is namelijk bevestigd voor het Tsjechische festival.
Jessie J is de kersverse aanwinst voor de line-up van het Oost-Europese festival. Het is de eerste keer dat de zangeres afreist Tsjechië, een eer voor het festival om haar te mogen verwelkomen. Eerder kondigde Colours of Ostrava onder andere al London Grammar, Paul Kalkbrenner en Kaleo aan.
De line-up voor Colours of Ostrava 2018 is nog lang niet compleet, maar met de eerste 18 aangekondigde namen kunnen we al met zekerheid zeggen dat de zeventiende editie dit jaar zeker weer een succes gaat worden.


Jessie J is de artiest achter de succesvolle nummers ‘Price Tag’, ‘Domino’ en ‘Bang Bang’. In 2011 kwam haar debuutalbum Who You Are uit, en sindsdien heeft Jessie J veel succes geboekt. De Britse zangeres heeft veel succesvolle samenwerkingen gehad met onder andere David Guetta, Nicki Minaj en 2 Chainz. Haar vierde album R.O.S.E. komt dit jaar nog uit.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Seasick Steve naar Colours of Ostrava 2018

Seasick-Steve.jpg


Weer een nieuwe naam voor Colours of Ostrava. De organisatie maakt namelijk bekend dat Seasick Steve komende zomer te zien is op het Tsjechische festival.

Na 4 jaar keert Seasick Steve terug op Colours of Ostrava. In het weekend van 18 t/m 21 juli is de voormalig zwerver weer te zien op de unieke locatie van het festival. Dat Seasick Steve komend festivalseizoen in Europa optreedt was al eerder bekend. Onder andere Sziget en het Deense Komos Festival bevestigden de komst van Seasick Steve al. Nu komt daar dus de bevestiging voor Colours of Ostrava bij.

De line-up van Colours of Ostrava begint nu langzaam vorm te krijgen. Dinsdag werd immers nog bekend gemaakt dat Jessie J naar het festival komt. Een week eerder kondigde de organisatie nog de komst van Paul Kalkbrenner aan.

Seasick Steve is een 67-jarige bluesmuzikant en voormalig zwerver uit Californië. Toen hij op 55-jarige leeftijd met zijn debuutplaat uitgenodigd werd bij Jools Holland brak hij in één klap door. Vele optredens en diverse albums volgden. Zijn meest recente album Keepin’ the horse between me and the ground stamt uit 2016. Met zijn zelfgemaakte instrumenten is Seasick Steve inmiddels een graag geziene gast op de Nederlandse festivals. Zo is hij de afgelopen jaren onder meer te zien geweest op Lowlands, Down The Rabbit Hole, Paaspop en Pinkpop.

Seasick Steve

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Grace Jones naar Colours of Ostrava 2018

Grace_Jones_June_1_2015.jpg

alt_banner_1x1.gif


Weer een nieuwe naam voor Colours of Ostrava. Multi talent Grace Jones staat aankomende zomer op het podium van het Tsjechische festival.

Hiermee voegt de Jamaicaanse artiest zich bij onder andere London Grammar, Kaleo en Joss Stone. Het affiche van Colours of Ostrava begint dan ook steeds meer vorm te krijgen. Op de onderstaande poster zijn eerder bekend gemaakte namen te vinden. Hiermee gaat het festival dit jaar niet alleen voor de mooiste festivallocatie, ook lijkt het Colours of Ostrava Festival een prachtige line-up te presenteren.


Multi talent Grace Jones timmert inmiddels al heel wat jaren aan de weg. Ruim veertig jaar geleden, in 1977, verschenen de eerste singles, ‘I Need A Man’, ‘Sorry’ en ‘That’s The Trouble’, van de voormalig bondgirl. Het nummer ‘La vie en rose’ (een cover van Édith Piaf) werd haar eerste echte Europese hit. In 1981 bracht Jones het album Nightclubbing uit. Zowel artistiek als qua noteringen is dit haar meest succesvolle album. Bekende hits van dit album zijn ‘I’ve Seen That Face Before’ en het dansnummer ‘Pull Up To The Bumper’.

Grace Jones is geen onbekende op festivals. In 2015 trad ze onder meer op tijdens het Belgische Cactusfestival. In juli 2016 was ze headliner op Rock Zottegem en afgelopen jaar stond ze in eigen land op North Sea Jazz.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Kygo naar Colours of Ostrava 2018

Kygo.jpg


Yes! Er is weer een nieuwe naam bekendgemaakt voor Colours of Ostrava 2018. Niemand minder dan Kygo geven deze zomer een show op het Tsjechische festival.

Kygo is de nieuwste toevoeging aan de line-up van het Tsjechische Colours of Ostrava, dat plaatsvindt van 18 tot en met 21 juli. Hij sluit zich aan bij grote namen als Jessie J, London Grammar en Paul Kalkbrenner. Over de dagindeling is nog niks bekend, later zal blijken hoe laat en op welke dag de DJ te zien is.

Kygo

De Noor Kyrre Gørvell-Dahll treedt overal ter wereld op onder de artiestennaam Kygo. In 2014 brak hij door een remix van ‘I See Fire’ en met eigen nummer ‘Firestone’. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de EDM wereld. Kygo heeft hits als ‘Stargazing’ en ‘It ain’t me’ op zijn naam staan en staat slechts nog aan het begin van zijn carrière

Binnenkort verschijnt hij op het podium van Lollapalooza Brazil en in mei is de Noor te zien op Coachella. Colours of Ostrava is niet het eerste Europese festival voor de DJ. Kygo komt namelijk onder meer ook naar Tinderbox en Lollapalooza Berlin.

Bron: festileaks.com

 

Ad Verschoor

Donateur
N.E.R.D. naar Colours of Ostrava 2018

Een nieuwe festivalshow voor N.E.R.D. De rapformatie rondom Pharrell Williams is eind juli te bewonderen tijdens Colours of Ostrava.

N.E.R.D. neemt een plek in als headliner op het Tsjechische festival. De groep voegt zich bij de eerder bekendgemaakte Kygo, London Grammar, Kaleo en Joss Stone. Kortom: het affiche begint er steeds beter uit te zien. Hiermee gaat het festival dit jaar niet alleen voor de mooiste festivallocatie, ook lijkt Colours of Ostrava een prachtige line-up te presenteren.

nerd.jpg


N.E.R.D

N.E.R.D is een Amerikaanse rock/hiphopband. De band bestaat uit Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. In 2001 brak N.E.R.D door met debuutalbum In Search Off…. Tot 2010 bracht de band in totaal vier studioalbums uit, waarmee ze zeer populair werden. Hierna werd het echter stiller rond N.E.R.D, mede door soloprojecten van de leden. In 2017 kwamen ze echter ijzersterk terug met single ‘Lemon’, waarop ook Rihanna te horen is. Ook het vijfde album, No One Ever Really Dies, kwam uit in 2017. Op dit album zijn onder andere samenwerkingen met Future, Andre 3000 en Kendrick Lamar te horen. Met het nieuwe album op zak is de band ook weer volop aan het touren, en doen ze veel festivals aan. Zo is de band te zien op North Sea Jazz, maar staan ze ook op Northside, Parklife en Paris Summer Jam.


Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Colours of Ostrava 2018 kondigt Kensington aan


3_credit_Rahi_Rezvani_2016-e1520885418572.jpg



Blijkbaar beviel de drukke festivalzomer van 2017 Kensington wel, want ook de zomer van 2017 zit weer vol voor hen. Next stop: Colours of Ostrava 2018!

Het daverende succes van de Nederlandse rockband Kensington ontging het Tsjechische festival niet. Deze week werd de band aangekondigd voor de aankomende editie van Colours of Ostrava, dat plaats vindt van 18 tot en met 21 juli 2018. “Een grootse Nederlandse concertsensatie”, noemt het festival de mannen.

Onlangs werden ook N.E.R.D., Kygo en Grace Jones al aangekondigd voor het festival. Hiermee gaat het festival dit jaar niet alleen voor de mooiste festivallocatie, ook lijkt het de organisatie gelukt een prachtige en vooral diverse line-up te presenteren.


Kensington heeft het maar druk met alle optredens. In 2017 stond de Utrechtse band op onder andere Pinkpop, Concert At Sea, Paaspop en Sziget. Het viertal hield het echter niet bij festivals: Kensington wist ook maar liefst 5(!) keer de Ziggo Dome uit te verkopen. Het succes kwam niet onverwachts. In 2016 tourde de band ook al langs diverse grote festivals (Rock Werchter, Sziget) en stond deze zowel in 2015 (2 keer) als 2016 (3 keer) in een uitverkochte Ziggo Dome. Afgelopen januari won Kensington nog de felbegeerde Popprijs die jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag wordt uitgereikt.

Bron: festileaks.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Colours of Ostrava in volle gang.

20369566_10155606032854901_5588172808076932863_o.jpg

imp_pixel

it


Momenteel bruist het kleurrijke industriegebied van Dolní Vítkovice van alle kanten; Colours of Ostrava 2018 is namelijk in volle gang. Maar wat weet jij eigenlijk van deze Tsjechische parel?

Duizenden mensen bevinden zich op dit moment in de ‘Roestige Stad’. Hier tref je enkel vermaak van hoog niveau. Naast het eindeloze aanbod in randprogrammering staan ook N.E.R.D., Kygo en Cigarettes After Sex op de podia. Om een sfeerimpressie te krijgen doen we gedurende het festival live verslag via ons Instagram-kanaal.
 
Bovenaan