Muziek Colours of Ostrava 17-20 juli 2019

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door kuurgast, 10-10-2018.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Roestig en beeldschoon: Colours of Ostrava 2019.

  Het kleurrijke industriegebied van Dolní Vítkovice vormt het decor voor Colours of Ostrava. Op het terrein gaan de podia schuil tussen kolenmijnen en werkinstallaties, en bestel je een hapje en drankje in overweldigende loodsen en warenhuizen.

  De indrukwekkende locatie is in 2017 bekroond met de Festileaks-publieksprijs en mag zich één van Europa’s mooiste noemen. In voorgaande jaren heeft het festival enorme stappen gemaakt. De line-up wordt keer op keer voorzien van een breder spectrum aan artiesten, grotere headliners en ook het aanbod in eten en drinken blijft zich uitbreiden. En dit alles voor een goede prijs. Naast muziek is de programmering voorzien van onder meer straattheater, debatten, workshops en intieme optredens. Kort gezegd: Colours of Ostrava is hét festival van nu en de komende jaren.
  Bron festival.travel/festivals/colours-of-ostrava.
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  The Cure komt naar het festival Colours of Ostrava.

  De Britse new wave band The Cure is de eerste bevestigde headliner van Colors of Ostrava 2019.
  De band, gevormd door zanger en gitarist Robert Smith, speelde hun eerste show in 1978 en heeft sindsdien ongeveer 1.500 concerten uitgevoerd en 13 studioalbums uitgebracht. The Cure behoort tot de beste muzieklegendes, ze hebben generaties bands en muzikanten beïnvloed. Ook al vierden ze dit jaar het 40-jarig jubileum, ze worden gewoon niet ouder.
  Colours of Ostrava wensen geen betere en meer bekende band toe voor hun 18e festivaljaar, wanneer het festival 'volwassen' wordt. Het is een grote eer en een vervulde droom voor het festival. colours.cz/news.

  De 18e editie van Colours of Ostrava vindt plaats van 17 - 20 juli 2019. De organisatoren zeggen dat in totaal 120 bands uit de hele wereld op 21 podia zullen optreden.

  Op woensdag 26 september lanceerden ze de voorverkoop van vierdaagse tickets voor 2019.
  2019 prijs categorieën:
  89,39 EUR: eerste 9 000 tickets - uitverkocht
  101,63 EUR: 9 000 tickets - nu te koop
  113,88 EUR: 9 000 tickets
  130,2 EUR: tot het einde van de voorverkoop of 3390 Kč: bij de ingang van het festival (tenzij uitverkocht voorafgaand aan het festival)

  Vierdaagse VIP-tickets: 5990 CZK = 231.86 EUR
  De voorverkoop van Castle camp zal binnenkort bekend worden gemaakt.
  Bron colours.cz/about-festival.
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]
  Colours of Ostrava 2019 presenteert Florence + the Machine

  [​IMG]

  Colours of Ostrava 2019 kondigt vandaag zijn tweede headliner aan. Niemand minder dan Florence + the Machine is volgend jaar te bewonderen op het Tsjechische festival.

  Met Florence + the Machine heeft het festival zijn tweede grote naam binnen. Eerder maakte de organisatie The Cure al bekend.

  Deze twee geweldige acts bieden een prima excuus om volgend jaar een keer naar Tsjechië af te reizen. Mocht je nog niet overtuigd zijn? In 2017 werd Colours of Ostrava bekroond met de Festileaks Award voor mooiste locatie.
  [​IMG]

  Florence + the Machine  De Britse band Florence + The Machine brak door dankzij het welbekende SXSW Festival. Festivaloptredens op onder meer Glastonbury en Reading & Leeds Festival waren het gevolg. Daarna ging het snel. Het debuutalbum Lungs, met daarop hits als ‘Kiss With a Fist’ en ‘You’ve Got The Love’, was een doorslaand succes. Inmiddels heeft de band drie studioalbums op zak met daarop een arsenaal aan meezingers. Het vierde album High As Hope zag eerder dit jaar het licht. Met een nieuwe tournee doet Florence onder andere Ahoy Rotterdam en het Antwerpse Sportpaleis aan. Eerder kondigde Rock Werchter Florence + the Machine al aan.

  Colours of Ostrava 2019
  Colours of Ostrava 2019 vindt plaats van 17 t/m 20 juli op het industrieterrein bij Dolni Vitkovice in Tsjechië. In 2017 werd deze plek bekroond met de Festileaks Award voor mooiste locatie. Met The Cure en Florence + the Machine heeft de organisatie al twee prachtige namen in huis. Tickets voor het festival zijn al in de verkoop. Tickets voor het hele weekend zijn te koop voor een prijs van € 102,-. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.

  Bron: festileaks.com
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Colours of Ostrava 2019 onthult Mogwai

  [​IMG]
  [​IMG][​IMG]
  [​IMG]

  Een nieuwe bevestiging voor Colours of Ostrava 2019. Mogwai wordt als vijfde artiest aan de line-up toegevoegd.

  Eerder deze maand werden The Cure en Florence + The Machine al bekendgemaakt als headliners. Ook Mariza en Lewis Capaldi staan op het programma voor het Tsjechische festival. Over het programma is verder nog niks bekend. Pas wanneer alle artiesten zijn aangekondigd, verschijnt de indeling online.


  [​IMG]

  De Schotse post-rockband Mogwai is al sinds 1995 actief. Hun laatste album Kin verscheen in augustus 2018. Met deze nieuwe plaat op zak lijkt een festivaltour in het verschiet te liggen. In 2019 zijn de heren al te bewonderen op Mad Cool en Colours of Ostrava. Wellicht doet de band ook andere Europese festivals aan.

  Bron: festileaks.com
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Xavier Rudd naar Colours Of Ostrava 2019

  [​IMG]

  Colours Of Ostrava kleurt de line up verder in. Xavier Rudd is midden juli in Tsjechië te zien. Down The Rabbit Hole en Rock Werchter zijn hierdoor ook een mogelijkheid voor de singer-songwriter.

  Xavier Rudd bevestigt zijn eerste festival show van 2019. De Australische singer-songwriter is midden juli op Colours Of Ostrava te zien. Dit nieuws betekent ook dat de Australiër wellicht af reist naar Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Het Nederlandse festival in de groene heuvels vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2019. Het Belgische Werchter zit daar een week voor.

  Xavier Rudd timmert sinds 2001 aan de weg. Hij staat bekend als multi-instrumentalist, en neemt tijdens zijn shows dan ook meerdere instrumenten voor zijn rekening. Onder andere de didgeridoo, slide gitaar en basgitaar wisselt hij om beurten af met zijn mede bandleden.

  De laidback Australiër brak in 2012 door met zijn grote hit ‘Follow The Sun’ en in sindsdien een graag geziene gast op festivals. Zo trad hij in 2017 nog op Rock Werchter, Down The Rabbit Hole en Mad Cool festival.

  Bron: festileaks.com
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Rag’n’Bone Man naar Ostrava in 2019

  Rag’n’Bone Man is ook in 2019 weer live te zien. De singer- songwriter is bevestigd voor Colours of Ostrava Festival en Standon Calling Festival.
  [​IMG]

  De Brit staat tussen 17 en 20 juli op de planken in Tsjechië. Het Britse Standon Calling vindt een week later plaats. Daardoor blijft er genoeg ruimte over in het schema voor een eventuele show op Nederlandse bodem. De komende tijd zal duidelijk worden of de zanger een grootschalige tour zal doen in de zomer. Afgelopen zomer stond Rag’n’Bone Man nog op Lowlands.

  Rory Graham, de echte naam van Rag’n’Bone Man, is al vanaf 2010 actief in de muziek. Zijn doorbraak liet echter nog zes jaar op zich wachten. In 2016 behaalde de Brit de gouden status met zijn hit ‘Human’. Een jaar later kwam de volgende hit, ‘Skin’, uit en inmiddels is de zanger niet meer van de festivals weg te denken. Zo was hij in in 2017 te vinden op Rock Werchter en stond hij dit jaar op Lowlands 2018. Ook volgend jaar is de zanger weer te zien op de Europese festivals.

  Bron: festileaks.com
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  ZAZ, Rosalia, Rag'n'Bone Man, MØ, Years & Years en meer naar Colours of Ostrava 2019
  [​IMG]
  ZAZ, Rosalia, Rag'n'Bone Man, MØ, Years & Years en meer naar Colours of Ostrava 2019

  Colours of Ostrava wordt deze zomer gehouden van 17 tot en met 20 juli. Het Tsjechische festival maakte eerder al onder andere The Cure, Xavier Rudd, Mogwai, Ólafur Arnalds en Florence + The Machine aan.

  Inmiddels zijn ook Rag'n'Bone Man, Years & Years, Rosalía, MØ, ZAZ, Mogwai, Tom Walker, Mariza, John Butler Trio, Richie Hawtin Closer, Shaka Ponk en TOKiMONSTA aangekondigd. Zie hier de volledige line-up tot nu toe.

  Colours of Ostravia 2019 vindt plaats van op het industrieterrein bij Dolni Vitkovice in Tsjechië. Tickets voor het festival zijn nu in de voorverkoop en verkrijgbaar vanaf €102,-. Via deze link koop je tickets voor Colours of Ostravia 2019.

  Bron: festivalinfo.nl
   
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Benieuwd naar wanneer de headliners optreden? De lancering van een eendaagse kaartverkoop, is gestart op 26 maart. De partij eendagskaarten is extra beperkt dus mis je kans niet! De prijs voor 1 dagkaart is €81.00.

  Woensdag, 17 juli 2019:
  Florence + The Machine, MØ, Richie Hawtin Closer, Étienne de Crécy, Jungle By Night, Moonlight Benjamin, Nicola Cruz en nog veel meer.

  Donderdag, 18 juli 2019:
  Rag'n'Bone Man, Tom Walker, Ólafur Arnalds, Mariza, Kronos Quartet, Hiromi, Lola Marsh, Kryštof en veel meer.

  Vrijdag, 19 juli 2019:
  Years & Years, Mogwai, John Butler Trio, Lewis Capaldi, Shaka Ponk, Sons of Kemet XL, Calypso Rose, Emily Dust en veel meer.

  Zaterdag, 20 juli 2019:
  The Cure, Rosalía, ZAZ, Xavier Rudd, Cory Henry & The Funk Apostels, Gang of Youths, TOKiMONSTA, Pierce Brothers en veel meer.
  Momenteel zijn de 4-daagse tickets te bestellen voor €114.00.
   
 9. kuurgast

  kuurgast Donateur


  colours bez barier 1.PNG

  colours bez barier 2.PNG colours bez barier 3.PNG

  Colours bez bariér
  / zonder barrières.

  Sedert 2010 biedt het Colors Without Barriers-project Colors of Ostrava bovengemiddelde services aan bezoekers met een handicap, zodat ze zonder zorgen en obstakels kunnen genieten van muziek en andere festivalprogramma's.
  Speciaal voor gehandicapte bezoekers, niet alleen uit Tsjechië, maar ook uit het buitenland. Goedkoper festivalticket en allerlei gratis diensten voor rolstoelers en sinds 2018 ook voor visueel en slechthorende bezoekers. Er zijn voorzieningen zoals barrièrevrije sanitair en accommodatie (oa tentcity) speciale tribunes en gratis aangepaste taxi's, Engelstalige doventolk bij de grote buitenlandse bands, praktische Engelstalige festivalgids in braille.
  Zie de website colours.cz/practical/colours-without-barriers, daar staat alle nodige informatie over het project en tegelijkertijd alle aangeboden services met contact mogelijkheden.
  ZTP/P-kaarthouders (Tsjechisch of EU gelijkwaardig invaliditeitskaarten) - 750Kč en een bijbehorende begeleider gratis.
  Alleen te koop bij ingang van het festivalterrein op vertoon van een geldige ZTP-kaart (of EU gelijkwaardig).
   
  PuNkEnStEiN, Pelhřimov en Ad Verschoor vinden dit leuk.

Deel deze pagina