Cokoládové rohlíky

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

16 dkg másla, 22 dkg cukru, 6 dkg čokolády, 18 dkg neloupaných mandlí, 1 hřebíček, 2 cm tlučené skořice, 5 dkg hladké mouky do těsta, 5 dkg hrubé mouky na vál, 1 dkg másla, 2 dkg hrubé mouky na plech, 1 dkg vanilkového cukru, 1 dkg strouhanky.


V míse utřeme do pěny máslo, přimícháme moučkový prosátý cukr, strouhanou čokoládu, mletou skořici, mletý hřebíček, neloupané strouhané mandle, žemli a hladkou mouku. Umíchané těsto dáme do chladna ztuhnout. Potom je nakrájíme na kousky, uděláme válečky, které obalíme moukou a vtlačujeme lehce do formiček na rohlíčky. Po vytvarování těsto opět z formičky vyklopíme, přeneseme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a v málo vyhřáté troubě rohlíčky upečeme do růžova. Pak je upravíme na mísu a trochu pocukrujeme.
 
Bovenaan