China heeft mogelijk 2 illegale politiebureaus in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
China zou twee illegale politiecentra in Tsjechië exploiteren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft berichten ontvangen dat er mogelijk twee Chinese illegale politiebureaus actief zijn in Tsjechië. Het werkt samen met de relevante autoriteiten en instanties om de zaak te onderzoeken. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Jan Lipavský donderdag tegen journalisten tijdens zijn bezoek aan Qatar.

Ongeveer twee weken geleden meldde het dagblad Deník N dat er twee Chinese "politiebureaus" in Tsjechië zijn waar Chinezen terecht kunnen als ze nieuwe documenten nodig hebben of als ze het slachtoffer worden van een misdrijf. Volgens de krant worden deze centra ook gebruikt voor het monitoren en verzamelen van informatie van leden van de lokale diaspora. In samenwerking met de projecten Sinopsis en Safeguard Defenders onthulde Deník N op 13 oktober deze "stations" en sprak met hun arbeiders.

Het Reuters-agentschap meldde woensdag dat de Volksrepubliek China zijn eigen politiefaciliteiten in andere Europese landen, waaronder Nederland, gaat exploiteren onder het mom van "servicecentra".

Bron oa deutsch.radio.cz + denikn.cz + rtlnieuws.nl.
 
Bovenaan