Cesky zubar v NL

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

S tím objednáváním u praktika je to pravda, ale u zubáka to zase tak žhavé není. Občas se stane, že na recepci ráno někdo zavolá, že má akutní bolest a přitom u nás není registrovaný - prostě není náš pacient a recepce mi ho nemilosrdně strčí do rozvrhu - třeba plácnu v 11 hodin s poznámkou - řešit jenom bolest nebo v případě zájmu registrovat i jako nového pacienta. Čili takový člověk se dostane na křeslo bez čekání, prakticky z přijde z voleje. A jsou to jak místní, tak cizinci. Dokonce už na recepci někdo volal a mluvil suveréně slovensky. Recepční to vyhodnotila jako východní jazyk a přepojila mi to. Takže pozor, jde to i bez holandštiny.

Dobrý den, pane Bonde :-)! Rozumím tomu, že jsi sám zubní lékař??? Pokud je tomu tak, asi bych měla začít vykat ;)- i když tady si všichni tykáme... Kde působíš a bereš ještě české pacienty???
 
Asi se budu muset přiznat, je to tak. Touto dobou dočasně zubařím v Holandsku. Mám smlouvu na dobu určitou - na jeden rok a cítím v kostech, že mi ji neprodlouží a tím pádem tu začátkem příštího roku končím. Jinak je to Sneek ( Friesland ), malé město s cca 30.000 obyvateli.
 
Škoda, že to není trochu blíž :(! Pokud se Ti v Holandsku líbí, moc Ti přeju, aby Ti smlouvu prodloužili! A pokud se Ti tady líbí a smlouvu Ti neprodlouží, jistě by Ti dali jinou někde jinde. Třeba blíže k Leidenu :ja:...
 
Hm. Ja jsem chodil k Ceskemu zubari v Amsterdamu. Bohuzel odesel predloni do duchodu, ale jeste mi toho stihnul spoustu spravit :top:, tak ted uz chodivam jen na sporadicke kontroly.
 
Tak to je pech. Alespon by se dalo s nekym pokecat v materstine. Tady jsem celou dobu na krajana nenarazil. Tento vikend uz jsem zacal vozit veci domu a rozmenovat nasporena Eura, protoze zacal klesat kurz. Tak se tady vsichni, kteri tu zijete nebo sem prijedete, mejte a at se dari.
 
Bovenaan